banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2011, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Prodaj mi kacigu za 5 evra, prsluk kad vozim po mraku i daj mi siru ulicu da se mogu mimoici sa autom.
Necu da izbjegavam retrovizore, novopecene vozacice i nafurane mlade vozace. Brinem se kad vozim auto ulicom, a treba da spokojno ulazim u raskrsnice i istjerujem pravdu i prednost puta biciklom zato sto su biciklisti ravnopravni sudionici u saobracaju.

http://tinypic.com/player.php?v=flgf93&s=7

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 13:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2011, 16:34
teddy picker je napisao:
a kako onda ocekivati da se nesto promjeni nabolje? zasto bi imali kulturu u saobracaju kad je lakse proci kroz crveno ako nikog nema na raskrsnici, ili parkirati se na trotoaru da odemo po cigare ili voziti stare pokvarene autobuse sa otvorenim prednjim vratima

ako svabo moze voziti sa kacigom od 5 evra zasto smo mi tako uzdignuti?

Ti ne shvatas koliko je besmislena ta odredba da se moraju nositi kacige, to je poenta

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
teddy picker je napisao:
a kako onda ocekivati da se nesto promjeni nabolje? zasto bi imali kulturu u saobracaju kad je lakse proci kroz crveno ako nikog nema na raskrsnici, ili parkirati se na trotoaru da odemo po cigare ili voziti stare pokvarene autobuse sa otvorenim prednjim vratima

ako svabo moze voziti sa kacigom od 5 evra zasto smo mi tako uzdignuti?

гдје кацига 5 евра?
ево ја ћу је отић одмах купити.

генерално, јесмо сељачки народ, безобразан, бахат, некултуран.
и навео си добре примјере.
али какву би ти правду гањао у држави гдје се дротови понашају као што је мој имењак описао у овом свом искуству у првом посту?

свима је јасно да је том полицајцу драже да ти кажеш, еј` ајде немој ми писат казну, ево теби ценера попиј пиће са колегом.
кад се такве ствари ријеше, кад се престану красти милиони марака из државних каса, кад бициклистима направе стазе куд се могу возити, кад сиротиња која бициклом путује на посао не буде морала одвојит од уста да купи ту кацигу онда нек измишљају такве мутаве законе. до тад, нек се јебу у својим аудијима под ротацијом при брзини од 150 на сат кроз насељено мјесто!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ponovo o kacigama :D . To jeste glupost, ali nasi samo uvode zakone po ugledu na EU, a da prethodno nisu stvorili uslove za provodjenje istih. Isti je slucaj i sa svjetlima na autu po danu. Kad su kod nas uveli, ja sam kontao da je tako u cijeloj EU. Onda sam spoznao da zapravo vecina zemalja EU nema tu odredbu.
U Japanu, npr. nema bas toliko biciklistickih staza kao u nekim evopskim gradovima (nedostatak prostora), ali zato tamo gdje nema, pjesaci moraju dijeliti trotoar sa biciklistima.
U BL ima ukupno par kilometara staza, vozaci su totalno nenaviknuti na bicikliste ( sto je isto tako vazno), ulice napravljene kad je u gradu bilo 1000 auta i 2000 zapreznih kola i onda vlast ocekuje da se postuju propisi i da se ne vozi po trotoVarima.
U Kelnu, npr, na mnogim vecim ulicama sa desne strane stoje velika upoorenja vozacima da paze na bicikliste kada skrecu, jer im se mogu naci u mrtvom uglu.
A kaciga jeste dobra, ali je isto tako glupo da te neko tjera da je nosis ako neces. U EU, gdje je osiguranje jako vazno i gdje se uvuklo u sve pore, kaciga nije obavezna.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Tako, je, kljucna stavr je da u EU kaciga NIJE obavezna... Ovi nasi se proseravaju da bi od sirotinje i rekreativaca otimali pare... Bagra seljacka...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 16:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
laoce je napisao:
Ponovo o kacigama :D . To jeste glupost, ali nasi samo uvode zakone po ugledu na EU, a da prethodno nisu stvorili uslove za provodjenje istih. Isti je slucaj i sa svjetlima na autu po danu. Kad su kod nas uveli, ja sam kontao da je tako u cijeloj EU. Onda sam spoznao da zapravo vecina zemalja EU nema tu odredbu.
U Japanu, npr. nema bas toliko biciklistickih staza kao u nekim evopskim gradovima (nedostatak prostora), ali zato tamo gdje nema, pjesaci moraju dijeliti trotoar sa biciklistima.
U BL ima ukupno par kilometara staza, vozaci su totalno nenaviknuti na bicikliste ( sto je isto tako vazno), ulice napravljene kad je u gradu bilo 1000 auta i 2000 zapreznih kola i onda vlast ocekuje da se postuju propisi i da se ne vozi po trotoVarima.
U Kelnu, npr, na mnogim vecim ulicama sa desne strane stoje velika upoorenja vozacima da paze na bicikliste kada skrecu, jer im se mogu naci u mrtvom uglu.
A kaciga jeste dobra, ali je isto tako glupo da te neko tjera da je nosis ako neces. U EU, gdje je osiguranje jako vazno i gdje se uvuklo u sve pore, kaciga nije obavezna.

Prvenstveno, biciklisti su nenormalno bezobrazni, i NEOBRAZOVANI po pitanju saobracajne kulture, zakona, obaveza, i sl..Kod nas. Nisu ni vozaci mnogo bolji, ali biciklisti sami traze problem gdje ga ne bi trebalo ili smjelo biti..Primjer..Biciklista, ako vozi ulicom, MORA da postuje ama sve i jedan znak koji vazi i za aute. Dakle, biciklista NE SMIJE da vozi jednosmjernom u kontra smjeru, jednostavno ne smije...Biciklista NE SMIJE DA VOZI bicikl preko pjesackog prelaza..Biciklista NE SMIJE iz lijeve trake da skrece udesno, uslovno..Generalno, ne bi smio ni da vozi izmedju auta, u nekoj medjutraci, ili kako vec. Biciklisti traze da se na njih pazi, da se postuju u saobracaju, drz ne daj, a na pada im na pamet da postuju 95% zakona koji se odnosi na njih kao ucesnike u saobracaju.

To da je glupo prisiljavati ih da nose kacigu..Ne znam bas da li je glupo, onda bi se trebala povesti i analogija da vezanje pojasa bude na dobrovoljoj osnovi, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2011, 16:34
MuskoBre je napisao:
laoce je napisao:

Prvenstveno, biciklisti su nenormalno bezobrazni, i NEOBRAZOVANI po pitanju saobracajne kulture, zakona, obaveza, i sl..Kod nas. Nisu ni vozaci mnogo bolji, ali biciklisti sami traze problem gdje ga ne bi trebalo ili smjelo biti..Primjer..Biciklista, ako vozi ulicom, MORA da postuje ama sve i jedan znak koji vazi i za aute. Dakle, biciklista NE SMIJE da vozi jednosmjernom u kontra smjeru, jednostavno ne smije...Biciklista NE SMIJE DA VOZI bicikl preko pjesackog prelaza..Biciklista NE SMIJE iz lijeve trake da skrece udesno, uslovno..Generalno, ne bi smio ni da vozi izmedju auta, u nekoj medjutraci, ili kako vec. Biciklisti traze da se na njih pazi, da se postuju u saobracaju, drz ne daj, a na pada im na pamet da postuju 95% zakona koji se odnosi na njih kao ucesnike u saobracaju.

To da je glupo prisiljavati ih da nose kacigu..Ne znam bas da li je glupo, onda bi se trebala povesti i analogija da vezanje pojasa bude na dobrovoljoj osnovi, zar ne?

Ili je moyda glupo praviti se najpametniji na svijetu i uvoditi neka pravila mimo svih. Pa mogledaj samo sa svijetlima preko dana. Ne kaze se dzaba:"Pravi se da su veci kaolici od Pape."

A to da kod biciklista vlada nedostatak saobracajne kulture, to je tacno;) Ali tako je kod svih ucesnika

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Sram njih da bude, pored ove silne nepravde i lopovluka nasli su da se izdrkavaju na biciklistima, i jos ih tjeraju na koloovoz da sa rukanima u motornim vozilima igraju ruski rulet, treba samo da gledam kad ce me neki seljo udariti jer misli da je mocan posto vozi auto. Neka hvala, drzim se ja trotoara.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
MuskoBre je napisao:
laoce je napisao:

Tipican primjer nekoga ko nema pojma ni o cemu. Tebi su biciklisti krivi za sve.
Pa isto tako ne smiju pjesaci preko pjesackog kada im je crveno pa...idu neces vjerovati.
Ne smiju prelaziti van pjesackog ako je isti u blizini pa....opet idu majku im neobrazovanu.
Ne smiju hodati kolovozom pa...nesrece jedne, sram ih bilo, opet idu.
Vozaci automobila ne smiju da prodju kroz crveno pa...dopisi sam odgovor dalje...ja nemam zivaca.
Vozaci takodje moraju da puste pjesaka na pjesackom pa....opet odgovori kad si tako pametan.
Vozaci automobila moraju da puste autobus da se ukljuci u saobracaj sa stanice pa...pa...pa sta pametnice....odgovori nam.

:roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2010, 03:19
mozemo vladu za mnogo stvari kriviti, ali nemozemo ih kriviti sto smo neobrazovane seljacine i divljaci sto se tice saobracaja. istina je da vlast trpa u svoje dzepove i da se policajci ponasaju kao sadisti, ali pogledajmo malo na sebe. kako to opravdavamo?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
MuskoBre je napisao:

Tipican primjer nekoga ko nema pojma ni o cemu. Tebi su biciklisti krivi za sve.
Pa isto tako ne smiju pjesaci preko pjesackog kada im je crveno pa...idu neces vjerovati.
Ne smiju prelaziti van pjesackog ako je isti u blizini pa....opet idu majku im neobrazovanu.
Ne smiju hodati kolovozom pa...nesrece jedne, sram ih bilo, opet idu.
Vozaci automobila ne smiju da prodju kroz crveno pa...dopisi sam odgovor dalje...ja nemam zivaca.
Vozaci takodje moraju da puste pjesaka na pjesackom pa....opet odgovori kad si tako pametan.
Vozaci automobila moraju da puste autobus da se ukljuci u saobracaj sa stanice pa...pa...pa sta pametnice....odgovori nam.

:roll:

Ti ocigledno imas problem sa mnom, ili sa mojim postovima i misljenjima iz nekih drugih razloga, o kojima ja sad ne bih, jer bi bio OT. Zasto je to tako, ti najbolje znas. Valjda.

Da krenemo redom.

1) Ocigledno si primjerak neke nadljudske vrste, cim mene poznajes u toliko detalja, da znas da ja NEMAM POJMA NI O CEMU. Iako me nikad u zivotu ni vidio nisi, a kamoli sta drugo. Sve u svemu, zavidim ti na takvoj vrsti mentalne dominacije nad nama obicnim smrtnicima.
2) Za prelazenje preko pjesackog na crveno se pjesaku naplacuje kazna. Biciklistima se NE NAPLACUJE kazna kada voze preko pjesackog prelaza (nebitno da li je zeleno ili crveno). A trebalo bi. I moralo. Toliko o razlici.
3) Za prelazenje van pjesackog (ako je prvi pjesacki udaljen manje od 100 metara), pjesaku se naplacuje kazna. Mislim od 40 maraka. Jedino pod uslovom da zivis na nekoj BogaTi PitajKojojPlaneti, moguce je da ti to nije poznato. Ili se samo pravis, da ne kazem sta..O cemu se radi, odluci sam.
4) Pod uslovom da ne postoji trotoar, pjesacima je DOZVOLJENO da koriste kolovoz, uz pojacane mjere opreza.
5) Vozaci automobila ne smiju da prodju kroz crveno, a da ne budu kaznjeni. Prolazak na crveno kosta mnogo. Para, bodova, zivaca.
6) Za nepropustanje pjesaka na pjesackom, propisana je kazna. I znam par ljudi koju su platili istu. Ti ocigledno ne.
7) Da, to si u pravu. I sta sa tim?

Za sve ovo sto si ti nabrojao, i na sta sam ti ja dao odgovor, postoje propisane kazne. Koje se u nekoj mjeri i sprovode i naplacuju. Biciklista NE SMIJE DA VOZI jednosmjernom u kontra smjeru. Milijardu puta sam prisustvovao situaciji gdje milicioner to ne sankcionise, a to mu je posao. Medjutim, nije ni tu kraj. Ako ti, kao vozac auta, njemu svirnes, da ga upozoris da on to ne smije, da nema pravo, da dodatno ugrozava i tebe, i sebe, biciklista se jos ljuti na to? Pa ko je tu lud?

Kao sto rekoh na pocetku. Vjerujem ja da ti imas neki razlog da kao meni nesto spustis, ili sta vec. Ko zna..

Ali ono, daj se malo potrudi. Malo rispekta. Nisam ni ja bas osnovac. Za tvoj post, nemam drugog izbora, nego ga nazvati ocajnim.

A ono sa pametnicom..To se tako obracaj bioloskoj.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidi...nisi uopste shvatio poentu moga posta. I za bicikliste ima kazna kao i za pjesake i vozace.
Problem je sto si ti napisao citiram

Citiraj:
Prvenstveno, biciklisti su nenormalno bezobrazni, i NEOBRAZOVANI po pitanju saobracajne kulture, zakona, obaveza, i sl.

Zar nisu i pjesaci i vozaci. Da ima kazne i za jedne i za druge. To nije uopste bio tvoj komentar nego si samo jedne nazvao kako si nazvao.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Mozda zato sto je tema o biciklistima.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne mozete jedne pljuvati a druge ne...ili kod nas sve moze da prodje.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa po biciklistima mozes pljuvati, a da ne pomenes i ostale ucesnike u saobracaju... Sve su to ista govna... Pocevsi od mene :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Onda mijenjati ime teme u nesto tipa PLJUVANJE PO BICIKLISTIMA. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ti ocigledno imas problem sa mnom, ili sa mojim postovima i misljenjima iz nekih drugih razloga, o kojima ja sad ne bih, jer bi bio OT. Zasto je to tako, ti najbolje znas. Valjda.

Da krenemo redom.

1) Ocigledno si primjerak neke nadljudske vrste, cim mene poznajes u toliko detalja, da znas da ja NEMAM POJMA NI O CEMU. Iako me nikad u zivotu ni vidio nisi, a kamoli sta drugo. Sve u svemu, zavidim ti na takvoj vrsti mentalne dominacije nad nama obicnim smrtnicima.
2) Za prelazenje preko pjesackog na crveno se pjesaku naplacuje kazna. Biciklistima se NE NAPLACUJE kazna kada voze preko pjesackog prelaza (nebitno da li je zeleno ili crveno). A trebalo bi. I moralo. Toliko o razlici.
3) Za prelazenje van pjesackog (ako je prvi pjesacki udaljen manje od 100 metara), pjesaku se naplacuje kazna. Mislim od 40 maraka. Jedino pod uslovom da zivis na nekoj BogaTi PitajKojojPlaneti, moguce je da ti to nije poznato. Ili se samo pravis, da ne kazem sta..O cemu se radi, odluci sam.
4) Pod uslovom da ne postoji trotoar, pjesacima je DOZVOLJENO da koriste kolovoz, uz pojacane mjere opreza.
5) Vozaci automobila ne smiju da prodju kroz crveno, a da ne budu kaznjeni. Prolazak na crveno kosta mnogo. Para, bodova, zivaca.
6) Za nepropustanje pjesaka na pjesackom, propisana je kazna. I znam par ljudi koju su platili istu. Ti ocigledno ne.
7) Da, to si u pravu. I sta sa tim?

Za sve ovo sto si ti nabrojao, i na sta sam ti ja dao odgovor, postoje propisane kazne. Koje se u nekoj mjeri i sprovode i naplacuju. Biciklista NE SMIJE DA VOZI jednosmjernom u kontra smjeru. Milijardu puta sam prisustvovao situaciji gdje milicioner to ne sankcionise, a to mu je posao. Medjutim, nije ni tu kraj. Ako ti, kao vozac auta, njemu svirnes, da ga upozoris da on to ne smije, da nema pravo, da dodatno ugrozava i tebe, i sebe, biciklista se jos ljuti na to? Pa ko je tu lud?

Kao sto rekoh na pocetku. Vjerujem ja da ti imas neki razlog da kao meni nesto spustis, ili sta vec. Ko zna..

Ali ono, daj se malo potrudi. Malo rispekta. Nisam ni ja bas osnovac. Za tvoj post, nemam drugog izbora, nego ga nazvati ocajnim.

A ono sa pametnicom..To se tako obracaj bioloskoj.

Ajde i ja redom da krenem:

1. pa pokazao si da nemas pojma u sledecim tackama tj da ne gledas stvari objektivno.
2.3.4.5.6.7 jedan te isto STA SI TIME DOKAZAO???
I za bicikliste postoje kazne. Nekome se naplacuju a nekome ne, kao i kod pjesaka i vozaca. To sto neko napravi prekrsaj... jel' znaci da nije kreten ako je platio?
Moras da se slozis sa tim da su svi isti. Svi rade prekrsaje samo se hajka dize na bicikliste. Ja sam i pjesak i biciklista i vozac. Dakle nisam pristrasan ;)
A protiv tebe nemam nista vjeruj. Niti te poznajem niti me nerviras...nebitan si mi.
A sto se nivoa tice pokazao si svoj pljuvanjem i uvredama koje se odnose na bicikliste.

Poslednji put menjao ferdinand dana 24 Maj 2011, 18:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
Vidi...nisi uopste shvatio poentu moga posta. I za bicikliste ima kazna kao i za pjesake i vozace.
Problem je sto si ti napisao citiram

Citiraj:
Prvenstveno, biciklisti su nenormalno bezobrazni, i NEOBRAZOVANI po pitanju saobracajne kulture, zakona, obaveza, i sl.

Zar nisu i pjesaci i vozaci. Da ima kazne i za jedne i za druge. To nije uopste bio tvoj komentar nego si samo jedne nazvao kako si nazvao.

Da si ti meni ziv, zdrav, prav, i uzbrdo brz
MuskoBre je napisao:
Prvenstveno, biciklisti su nenormalno bezobrazni, i NEOBRAZOVANI po pitanju saobracajne kulture, zakona, obaveza, i sl..Kod nas. Nisu ni vozaci mnogo bolji

Ko od nas dvojice ima problema sa citanjem? Jedan ocigledno ima.

Ja tvrdim, da vozaci placaju kazne. Pjesaci placaju kazne, posebno odskora. Jos nisam cuo nikad za nikad da je kod nas biciklista kaznjen za bilo sta, osim za voznju bez kacige? Daj nek mi neko nadje primjer da je biciklista kaznjen jer je vozio jednosmjernom u kontra smjeru? Koji je to biciklista kaznjen zato sto je vozio bicikl preko pjesackog? A znam licno bar 20 primjera pjesaka koji su kaznjeni jer nisu prelazili preko pjesackog.

Isto tako tvrdim, da barem 60% biciklista kod nas nije svjesno da za njih, vazi sve i jedan zakon, sve i jedan znak, kao i za auto. Jednosmjerna ulica, u kojoj je biciklistima dopusten kontra smjer, ima takav znak na pocetku ulice, "Osim za bicikliste".
Hiljadu puta sam bio svjedok da biciklista na semaforu, nekom manjem, osvrne se lijevo desno, i kroz po crvenog proleti. I nikom nista? I to je prihvatljivo? To je za mene za zatvora. Isto kao i za vozaca vozila na motorni pogon.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nije prihvatljivo da prodje kroz crveno...ali svi prolaze.
Jednostavno shvati da isti ljudi i pjesace, voze auta i voze bicikle. Ko je bezobrazan u jednom slucaju isti je i u ostalim. Nema veze da li hoda, trci ili nesto vozi.
Pa koliko si ti puta presao van pjesackog ili presao pjesacki na crveno..tj. koliko takvih znas a da nisu kaznjeni? Ja znam milion.
Pjesaka i automobila je dosta vise nego bicikala...normalno je da su i procenti kazni veci.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2011, 18:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:

Ajde i ja redom da krenem:

1. pa pokazao si da nemas pojma u sledecim tackama tj da ne gledas stvari objektivno.
2.3.4.5.6.7 jedan te isto STA SI TIME DOKAZAO???
I za bicikliste postoje kazne. Nekome se naplacuju a nekome ne, kao i kod pjesaka i vozaca. To sto neko napravi prekrsaj... jel' znaci da nije kreten ako je platio?
Moras da se slozis sa tim da su svi isti. Svi rade prekrsaje samo se hajka dize na bicikliste. Ja sam i pjesak i biciklista i vozac. Dakle nisam pristrasan ;)
A protiv tebe nemam nista vjeruj. Niti te poznajem niti me nerviras...nebitan si mi.
A sto se nivoa tice pokazao si svoj pljuvanjem i uvredama koje se odnose na bicikliste.

Ja sam sasvim lijepo dokazao, da se za nabrojane stvari, naplacuju kazne, kaznjavaju vozaci, itd. Kao i pjesaci. Isto tako, smijem ruku dati, da su u ovom gradu, za 365 dana napise JEDNA kazna, prijava, sta god, a da to nije (ne)nosenje kacige. Vozaci se kaznjavaju na desetine dnevno, pjesaci barem 5 dnevno.

Eto, u tome je razlika. I zbog toga se to ne moze porediti.

Ako se hajka najvise dize na bicikliste, onda je to JEDNIM DIJELOM, sa razlogom. Zakon je prema njima najblazi, a ne bi smio. Po pravnoj etici, mnogo gore je neki zakon provoditi selektivno, kako se kome digne, nego ga ne provoditi nikako. To je vec diskriminatorno provodjenje zakona, a Ustav sve i jedne iole civilizovane zemlje, to ne dopusta ni u ludilu, jer smo svi pred zakonom isti.
Kada biciklisti za svoje prekrsaje budu kaznjavani kao i vozaci auta, jednosmjerna ulica, puna linija, crveno na semaforu, i ostalo, onda mogu da se bune, i da traze neka eventualna dodatna prava.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]