Ehhh moram i ja da se nekako dokopam te Italerijeve 29-ke... pa da je radim kao SFRJ mašinu... oznake već imam.
Što se tiče tvoje 29-ke, zelena nije pogođena ali to si i sam rekao, inače je to dosta nezgodna nijansa zelene i ja nemam ni približnu predstavu kako bih je dobio pomoću Revell boja... Inače, jako lijepo urađeno, odlično uklopljeno i sviđa mi se kako je ispao wash tj isticanje panela. Dekali su odlično legli. Unutrašnjost kabine je takođe odlično detaljisana. E sad, imam malu kritiku na račun tragova curenja ulja s donje strane motora: ovo si mogao uraditi tako što po toj liniji povučeš nekoliko puta mekom grafitnom olovkom i onda samo lagano zamrljaš taj trag. Uz to, mislim da bi mu dobro došlo malo prljavštine po stajnom trapu i u unutrašnjosti kutija istog (bez obzira što je paradna mašina, ti dijelovi su uvijek pomalo prljavi)... ja bih mu dao i veoma lagani drybrush po izduvnicima, nekom metalik bojom. Gume pređi mat lakom da ne budu ovako sjajne.
Usput, otkud ove male antenice na vertikalcima??? To su neki aftermarket dodaci??? Odlično izgledaju!
FLY BY Wire je napisao:
zato sto je revell boja i zato sto farbam kistom a neke revell boje se jednostavno nemogu bolje izvuc kistom...
Ovo je problem s većinom njihovih mat boja. Rješenje: "natjeraj" boje da budu gloss ili semi-gloss. Nabavi gloss i semi-gloss bijelu i crnu, kao i nekoliko nijansi neutralno sive semi gloss (npr. 371, 374, 378) i njih miješaj s mat bojama dok ne dobiju naznake sjaja. Nakon ovog će se mnogo bolje primati i tragovi četke će ostati skoro nevidljivi. Za nos ove 29ke ja bih pomiješao 57 sa 378 dok ne počne dobijati sjaj (što isprobavam na posebnom komadu plastike) pa je onda nanosio u 2-3 tanka sloja.
Još jednom svaka čast na maketi i na izboru, to mi je jedan od omiljenih aviona