Evo male "analize" mogucih protivnika u LS pa birajte.
Dakle, gotovo sigurno je da su nam moguci protivnici neki od sljedecih nosilaca:
Citiraj:
Bate Borisov
Dinamo Zagreb
Rozenborg
Apoel Nikozija
Liteks
Makabi Haifa ili Hapoel Tel Aviv
Plzen ili Sparta Prag
Sturm, Austrija Bec ili Salzburg
Partizan
Visla ili Jagelonija
Slovan ili Senica
Maribor
Helsinki
Ekranjas (Litvanija)
Zestafoni (Gruzija)
Malme
Samrok (Irska)
Najslabiji na ovoj listi, irski Samrok, ima koeficijent
2,741. Nas ulazni za LS ove godine je
2,324!
Za evropsko ljeto 2012. dobicemo jos
1 bod za samo ucesce u 2. kolu kvalifikacija LS (da podsjetim, za proslogodisnje ucesce u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope dobili smo 0,500 bodova i mislim 20% od nacionalnog koeficijenta pa smo ukupno imali vec navedenih 2,324), kao i
20% od nacionalnog koeficijenta, tako da bi nas klupski koefcijent za 2012. mogao biti biti oko
3,350.
To implicira da bismo, ako naredne godine budemo prvi, vrlo izvjesno mogli biti nosioci u 2. kolu LS. Ukoliko, ne daj Boze ne budemo prvi i naredne sezone

, tj. ako budemo izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope tu bismo sigurno bili nosioci u eventualnom 1. kolu od kojeg bismo krenuli (osim ako ne osvojimo Kup kad bismo poceli u 2. kolu kao i proslog ljeta), ali i u 2. kolu!
Napomena!
U ovaj nacionalni koeficijent uracunavaju se pobjede i nerijesene svih klubova jedne zemlje. Dakle, nama pogoduju, iako minimalno, i uspjesi ostalih klubova ove lige u evro takmicenjima.
Nisam ovo detaljno analizirao pa postoji mogucnost da sam malo i fulao.
Da se vratim na ovo ljeto.
Ako cemo realno, veliki smo autsajderi u duelu sa bilo kojom od gore izlistanih ekipa.
Sansu vidim protiv Ekranjasa i Zestafonija, donekle Maribora, Malmea, Samroka i Helsinkija.
I za ove navedene trebace nam nekoliko dobrih pojacanja. Ostaje pitanje da li mi to mozemo i hocemo? Da li je Uprava spremna na iskorak i da li je uopste svjesna da bi se dobrim radom za 2-3 godine moglo poprilicno napredovati?