Schlager je napisao:
Ja sam vjerovatno u prošlom životu bio neki Brazilac ili Holandjanin,čim sam jedino ja ovako ofanzivno opredjeljen i ofanzivno raspoložen i čim mi je bod skoro isti kao poraz
Nešto ste mi preoprezni,i vi svi i naš trener,i stalno pišete kako je bolje ovako igrati po 0-0 nego kao nekad gubiti 4-3! Ma ljudi,onaj Borac nije bio ni B od ovog današnjeg Borca koji je igrački najjači u Ligi!
ajd ja shvatam kad se zalomi bod,jebiga,igraš na pobjedu,ne uspiješ,pa izgubiš ili odigraš neriješeno,šta da se radi.Ali u ovom sistemu bodovanja gdje se za pobjedu dobija 3 boda,a za remi 1, igrati na bod,i da nam to bude osnovna ideja,a u napadu šta bude-bude,to ne kapiram čak ni kad si malo slabiji,a pogotovo kad si jači.
Međutim,ima i ona narodna koja kaže "Ako ti tri čovjeka kažu da si pijan,lezi i valjaj se

",zato ću se ugristi za jezik i povjerovati vam da su nam po bod iz Tuzle i Prijedora OK. I dosad se pokazalo da ste u pravu jer se Željezničarev zaostatak uopšte ne smanjuje.
Ono sto ja mislim je da imamo prilicno sporu ekipu za tako ofanzivnu igru i to je jedan problem
drugi je sto imamo centralne vezne igrace koji guse loptu posebno krunic pa i mikic, mada manje, pretjeranim drzanjem lopte u posjedu zagusuju visak igraca i koji se trenutno stvori na nekom mjestu.
Ovako spora ekipa moze proci u ovoj ligi, ali bogami, za evropu moramo angazovati makar jos dva brza igraca te sacuvati maletica.
Istina je da i pozicija na tabeli nam omogucava da igramo ziheraski na 0, pa ako upadne gore upadne, i zbopg toga i jesmo povecali prednost u odnsou na zeljeznicar. (samo smo sirokog dobili u gostima ovog proljeca)
@cadjo ja mislim da je nikolic tip igraca koji treba da igra i kad nije tako efikasan jer je on igrac jedne lopte, mislim da mu je sad taman u tuzli vrijeme da da go.
Takodje Stajic je po mom sudu znacajno pao u igri i gubi se, igra on trci i trudi se ali je sve manje koristan, mislim da defginitvno nije za ovu poziciju spica ili poluspica , pa i u alenu u njemackoj se tu nije bas pokazao, njegovo je uz aut liniju (lijevu post je maetic desno ) malo naprijed i da daje golove iz drugog plana