banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 21:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Sledeća

Vjerujete li u Boga?
Da! 52%  52%  [ 57 ]
Nisam bas siguran-a! 10%  10%  [ 11 ]
Vjerujem samo u Sebe! 1%  1%  [ 1 ]
Vjerujem samo Sotoni! 7%  7%  [ 8 ]
Ne! 30%  30%  [ 33 ]
Ukupno glasova : 110
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hristov je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Ni ja ne vjerujem da bi ijedan vjernik ovdje umro za svog boga, makar to tvrdio hiljadu puta. Između običnih vjernika i ateista po tom pitanju nema ama baš nikakve razlike, osim u činjenici da ovi vjeruju u viši entitet ili šta već, a ovi drugi ne. Većina živi gotovo identične živote, ni za jedne se ne može reći da su bolji ili lošiji ljudi. Tako da, te priče "niko ne bi umro za Ništa a mi bismo za Alaha i Isusa već sutra skočili pod voz" i slične, mogu da se okače mačku o rep.

Rece vjernik, ili...? Ili ocekujes da svaki dan citas u crnoj hronici kako se bacaju vjernici pod voz da bi posumnjao u svoju izjavu? Da se razumijemo, time ne tvrdim nista.

Ne očekujem da se bacaju pod voz, to i jeste bila moja poenta. Većina živi običnim životima, bili vjernici ili ne, ne razmišljajući o tome da li bi umrli za svoju vjeru ili ne. Ovo forumsko "mi imamo za šta umrijeti, vi nemate" mi je zato samo smiješno busanje u prsa. To ću na riječ vjerovati samo onome ko je svoj zemaljski život posvetio nekoj uzvišenoj ideji, pa liječi bolesne u Africi i slično. Dakle, sa te strane, razlika između npr. tebe i mene je samo verbalna. Ti i ja tvrdimo da u nešto vjerujemo ili ne.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Citiraj:
Mislim da on samog sebe nepoštuje i da ne posjeduje ni trunku samopoštovanja i samodostojanstva...

Ja ne mislim tako. Svako misli onako kako mu pase . Ti eto ne mozes vjerovati da postoji takav covjek...iako se vidi da postoji, imamo dovoljno materijala, covjek nije izmisljena figura, covjek zaista postoji, ali za nevjerne Tome ne postoji ni ono sto postoji. Zvuci poznato...

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Leona
Svejedno, čovjek nije inspiracija...
motivacija i inspiracija meni za život ne treba, ja sam aspolutno zadovoljan. Ako tebi trena neki tamo, slobodno, to govori o kvalitetu tvog života...Ti vjeruj u boga, vjeruj da je ovaj srećan, slobodno, niko ti ne brani, al nek ti ne pada na pamet to postavljati kao neki univerzali zakon...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka

Džontra je napisao:
Leona
Svejedno, čovjek nije inspiracija...
motivacija i inspiracija meni za život ne treba, ja sam aspolutno zadovoljan. Ako tebi trena neki tamo, slobodno too govori o kvalitetu tvog života...Ti vjeruj u boga vjeruj da je ovaj srećan, slobodno...

Ja sam pocela vjerovati dok si ti bio u pelenama. :D :P
Kome treba inspiracija a kome ne, neka svako za sebe odluci. Nije moje (a ni tvoje) da sudim o kvalitetu necijeg zivota. Koliko je neciji zivot (ne)kvalitetan to govore nasa djela.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Leona je napisao:

Od juče? :lol: :lol: :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Ili.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2011, 21:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Leona je napisao:
Koliko je neciji zivot (ne)kvalitetan to govore nasa djela.

A šta utiče na kvalitet života, jel vjera ?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 01:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
bzvz je napisao:
Vezano za Isusa, takodje mislim da je istorijska licnost, a mislim da je u to vrijeme bilo jos 500 putujucih misionara i zagovornika religije, od kojih je on vjerovatno bio najdominantniji po pitanju harizme i zavodjenja masa.

zasto nisi takav mudroser kad si sa mnom?vjerovatno te opcini moja pojava pa zanjemis.i za tvoju informaciju hesus nije zavodio masu,radio je samo definiciju,pogledaj samo raspece:P
hristov je sasvim ok lik(nije da ga branim sto je ninja),nikoga ne vrijedja i doprinosi zdravoj diskusiji na forumu.......
nego mene sekira njegov avatar...naime poznato je da je zagor zagorio,i da zivi sam sa debeljuskastim meksikancem(karamba i karambita) u darkvudskoj sumi....ako to ne vristi gej onda.....:P
p.s. znam da ne bih trebao imati druge idole sem kobre(jbt.sad kad prekontas kobreti je pokrenuo ovu silnu dubokoumnu lavinu argumenata i protivrijecnosti)ali mislim da zelim da imam vandracno djete sa kliberom i elvisom!eto toliko se slazem sa njihovim isljenjima.
Izzard je napisao:
Neko ko je psihički bolestan je takav, nije u stanju da bude odgovoran za svoje postupke, da pravilno odlučuje i hiljadu pokajanja, istjerivanja duhova i ostalih vradžbina mu ne može pomoći. Nažalost. A takav je ne svojom krivicom.

nije tacno!!!inkvizicija i spaljivanje vjestica i shizofrenika(epilepticara,i-sta-ti-ga-ja-znam) je pokazalo drugacije rezultate....sve vjesice su uvidjele svoje greske i propuste i cak su izlijecene,medjutim njihovo ozdravljenje,i saznanja da su u krivu su zadocnila jer su im tijela bila ugljenisana!
Leona je napisao:
Ko zeli da shvati - shvatice.

ja sam za to,da koji god forumas napise ovo bude momentalno banovan....jer od prilike svaka religiska rasprava se svodi na ovo.
Izzard je napisao:
Nisu to osjećanja to je hipofiza... Tako je rekao jedan forumaš u potpisu.

:lol: :lol: :lol:
i zec koji sebi renda glavu...ko to bi?bas mi se svidjeo taj potpis.
p.s. ne znam sta mi je gore kad muslimani upru u svoju pricu,pa ja iz inata budem veci srbin....il kad vjernici se zajune pa ja onda ocu da budem jos veci ateista od samog dzontre antihrista i oprobanog sluge lucifera!
Džontra je napisao:
motivacija i inspiracija meni za život ne treba, ja sam aspolutno zadovoljan.

na indirektan nacin mi goovris da sam tvoja muza?
Leona je napisao:

svaki tvoj dalji argument ce biti invalid :) (al ne onaj invalid sto je stripove prodavao kod poste) :P

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 01:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2011, 10:23
OK posto je ovo ozbiljna tema tako cu se i postaviti, hteo sam samo da vam pokazem jedan citat kojeg je napisao niko drugi neko Albert Ajnštajn:

Albert Einstein - vjera u Boga je "djetinjasto praznovjerje"

Citiraj:
Ono što ste mogli čitati o mojim "religioznim uvjerenjima" je, naravno, laž. Laž koja se sistematično ponavlja ! Ja ne vjerujem u Boga, i to nikada nisam tvrdio, već sam to svima jasno stavio na znanje. Ako ima išta u meni što se može nazvati religioznim, to je onda bezgranično divljenje nad strukturom svijeta, toliko koliko nam to naša znanstvenost može razotkriti."
"Ideja Boga kao natprirodne pojave mi je sasvim strana i čak izgleda naivno."
[Albert Einstein, 1954, od Alberta Einsteina: Ljudska strana, uredila Helen Dukas i Banesh Hoffman, Princeton University Press]

Vjera u boga je "djetinjasto praznovjerje", a Židovi nisu izabrani narod, napisao je Albert Einstein u pismu iz 1954. "Riječ 'bog' za mene nije ništa više od izraza i proizvoda ljudskih slabosti, a Biblija kolekcija časnih, no i dalje primitivnih legendi koje su prilično djetinjaste. Nikakva interpretacija, koliko god suptilna ona bila, ne može (me) uvjeriti u suprotno", napisao je Einstein tada u pismu filozofu Ericu Gutkindu. Einstein, sam Židov, rekao je kako ima velike afinitete prema Židovima, no napisao je kako ne misli da imaju "drugačije kvalitete od ostalih ljudi".

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
cobraunited89 je napisao:
Vjera u boga je "djetinjasto praznovjerje".

tacno!
cobraunited89 je napisao:
Židovi nisu izabrani narod,

nije tacno :P

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 04:20 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
"In the view of such harmony in the cosmos which I, with my limited human mind, am able to recognise, there are yet people who say there is no God. But what makes me really angry is that they quote me for support for such views." (The Expanded Quotable Einstein, Princeton University Press, p. 214)

"I want to know how God created this world. I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know his thoughts. The rest are details." (The Expanded Quotable Einstein, Princeton University Press, 2000 p.202)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 07:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ultimativni argument>
Nema Boga - ko želi da shvati, shvatiće

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
alkibijad je napisao:
Izzard je napisao:
Neko ko je psihički bolestan je takav, nije u stanju da bude odgovoran za svoje postupke, da pravilno odlučuje i hiljadu pokajanja, istjerivanja duhova i ostalih vradžbina mu ne može pomoći. Nažalost. A takav je ne svojom krivicom.

nije tacno!!!inkvizicija i spaljivanje vjestica i shizofrenika(epilepticara,i-sta-ti-ga-ja-znam) je pokazalo drugacije rezultate....sve vjesice su uvidjele svoje greske i propuste i cak su izlijecene,medjutim njihovo ozdravljenje,i saznanja da su u krivu su zadocnila jer su im tijela bila ugljenisana!

E vidiš imaš poentu. Neki dan čitam kako je najveće dostignuće religijskih rituala duhovnog iscjeljivanja upravo iskorjenjivanje vještica. Ima li danas vještica? Nema. Naši preci opremljeni poznavanjem natprirodnog bili su dovoljno razumni da ih skupe sve na gomilu i zapale. Šta bi moderni naučnici sa svojim "logičnim objašnjenjima" uradili da se vještice iznenada ponovo pojave? Gađali ih digitronima? Vještice jedu digitrone.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka

Izzard je napisao:
Ima li danas vještica? Nema.

Ima ima. Samo danas ne nosaju siljate sesire i ne koriste metlu da bi stigle od A do B. :D
Svako ko se bavi madjijanjem i cinima i bajanjem i ko "tamnim silama" nanosi stetu drugima ... je vjestica odnosno vjestac.
Mada, za mene je vjestica/vjestac svaki covjek koji zeli i cini zlo drugome.

Poslednji put menjao Leona dana 26 Apr 2011, 09:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka

gavranpero je napisao:

A šta utiče na kvalitet života, jel vjera ?

Ako se koristi na ispravan nacin onda poboljsava kvalitet zivota, ako se koristi na pogresan nacin onda ga samo pogorsava.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Izzard je napisao:
Ima li danas vještica? Nema.

Ima ima. Samo danas ne nosaju siljate sesire i ne koriste metlu da bi stigle od A do B. :D
Svako ko se bavi madjijanjem i cinima i bajanjem ... je vjestica odnosno vjestac.
Tim prije se trebamo vratiti na provjerene metode i iskorijeniti tu pošast.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka

Izzard je napisao:
Tim prije se trebamo vratiti na provjerene metode i iskorijeniti tu pošast.

Pokazano je da "ljudska metla" i oganj ne ciste dobro. Nista dok se ne spusti oganj odozgo.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neće meteor u skorije vrijeme, bar ovi što ih NASA prati. :(
Ništa od ognja odozgo, ja sam za vile, krampove, baklje i lomače.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 09:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izzard je napisao:
Ništa od ognja odozgo, ja sam za vile, krampove, baklje i lomače.

Pa ne dižeš bunu protv Turaka :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2011, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
alkibijad je napisao:
nego mene sekira njegov avatar...naime poznato je da je zagor zagorio,i da zivi sam sa debeljuskastim meksikancem(karamba i karambita) u darkvudskoj sumi....ako to ne vristi gej onda.....:P

Kad malo bolje razmislim, u pravu si Chico. :D

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 26 Apr 2011, 10:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 844 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]