Све у свему ја нисам незадовољан. Послије 9 одиграних кола имамо 8 побједа и овај вечерашњи пораз. До краја нам остаје 6 доста тешких утакмица у којима екипа мора показати карактер. Треба бити реалан па рећи да су нас људи господски добили и у првој утакмица купа и вечерас. Играли су своју игру у оба меча. Снажно на почетку оба полувремена што је и дало резултат. Партизан иза себе има 3 узастопне титуле, стабилну финансију ситуацију, играче из свог погона и играње у лиги шампиона. Кад погледам Звзду видим дефиле играча као на модној писти, смјену тренера, грцање у дуговима и елиминацију у другом претколу ЛЕ.
Тешко да ћемо на крају ове сезоне видјети миран прелазни рок, реални су одласци Исаха, Адија, Тошића, Кадуа, Коромана, Ћосића, Нинкова ... скоро цијеле прве поставе! Питање је да ли руководство може одговорити адекватним појачањима и у правом времену. Ако опет будемо чекали играче као Салату, Божића и Волкова лоше нам се пише. Поента је у томе да екипу морамо правити овог тренутка да би сезону дочекали са шампионским амбицијама. Увидјели смо сви да рокаде на полусезони и у току сезоне не доносе титулу а богами ове године ни куп.
Укратко анализа дербија што се игре појединаца тиче би била, Бајковић добар али као темпирана бомба, никад не знаш кад ће експлодирати. Штопери солидни по мени, није на њима да организују игру Звезде. Нине кад је најпотребније игра најлошије и то је његово печат, Микић лоше али имјући у виду да дечко није лијеви бек не замјерам му ништа. Каду није за Звезду, Борха одсјечен, збуњен, Исах такође. Лазовић изгубљен у времену и простору, статичан и на тренутке тотално незаинтересован за игру. Короман џокер са повским стомаком - неће да може. Јевтић затворен, одлично чуван и у ситуацији када треба да главом асистира он шута на гол. Тешко да ће се и он прославити код нас. На Калуђеровића сам посебно љут, нема га нигдје а када се појави уђе у једну шансу на утакмици и промаши је. Ако нешто озбиљно не уради по том питању предстоји нам јурњава за голгетером.
На крају господски цитат господина Станојевића.
Citiraj:
Igrali smo takmičarski cele godine. Pobedili smo dva puta rivala u prvenstvu i izbacili ih iz Kupa Srbije, iako je tada predstavljeno kao da su oni nas eliminisali. Pričalo se da će prvak biti odlučen na ovom meču, i mi bismo voleli da smo četvrti put šampioni, ali.. Tvrdim da će trka i dalje biti teška, bez obzira na naš lakši raspored - rekao je Stanojević, a u tom trenutku se Prosinečki malo zasmejao što je dodatno isprovociralo mladog trenera Partizana da podseti na neke bombastiče izjave iz suprotnog tabora.
- Nisam nikada rekao da smo uništili ili razbili rivala, kao što su oni pričali. Imam neki osećaj, možda grešim, ili je u pitanju teorija zavere, ali svi hoće da Zvezda ove godine bude šampion. Zbog toga osećam bunt koji je kulminirao pored klupe. Ceo tok utakmice bio sam aktivan i izvinjavam se ako sam bio nestašan, ali nisam uputio nijednu ružnu reč protivniku ili kolegi - poručio je Stanojević zaključujući da su izmene Ilića i Lazevske bile iznuđene zbog povreda.