Oficir s ruzom je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Oficir je djelimicno u pravu za revolucionarni duh jer se jedino islam moze svrstati u religiju koja zeli ovladati svijetom.
Ček, ako sam ja u pravu onda je djelomično i Marks u krivu....a kolko vidim da sam više ja u pravu nego što je Marks samo što si ti dodao "djelomično" i s tim ubrljo sve činjenice koje sam naveo...helem nejse nema veze...neka sam i ja u pravu a da Makrs nije ....
Govorio sam o revoluciji i pogresnoj i lažnoj Marksovoj a ti ovdje upetlja "ovladavanje svijetom" iz ko zna kojeg razloga...što uopšte nea veze s onim imenima i revolucionarnim pokretima koje sam naveo a koje trenutno potresaju Arapki svijet...ali moraš ti nešto ubaciti ..."ovladavanje svijetom".....hm.
Elvis Presley je napisao:
U principu, religija moze imati trojak pogled na svijet:
potvrdjivanje svijeta
negiranje svijeta
i ovladavanje svijetom.
Koliko ja znam ove 3 religije sve u sebi sadrze istovremeno sve tri premise...tako da tvoje cjepanje veze nema s religijom...
Niko od njih ne negira svijet, nego ga potvrđuje i nastoji da ovlada, bilo puškom, misonarenjem ili nekim sličnim metodama.
Na primjer, svijet je poput primjera vatre, okoristis se njome ali ne ulazis u nju (neka mistična izjava al et')

Jooj, moras ti sve da useres...
Prvo, Marks je svoje ideje razradio u Evropi i kada je mislio na religiju mislio je prvenstveno na hriscanstvo a i bitna je cinjenica, koju mnogi ne znaju, da je Marks nastojao da izvrsi revoluciju i uspostavi socijalizam u razvijenim zemljama zapadne Evrope, prvenstveno u Engleskoj. Tako da zbog toga tvoj slavni pokusaj da iskrivis Marksa pada u vodu.
Nisam ja nista ubacio, uzmi "Sociologiju religije" Vuke Pavicevica pa procitaj.
Islam nastoji da ovlada svijetom jer nastoji da upravlja kako privatnom tako i drzavnom i drustvenom sferom. Pa serijatski zakon, majku mu.
Opet ti kazem, nisam ja cijepao nista. To ti je jedna od tipologija religija.
I da, neke od religija negiraju svijet, prvi je budizam, zapravo od tih vecih religija i denominacija je i jedini. Ostalo su neke manje sekte.
Ako vec ne znas nista o tome nemoj ni da pises nista o tome.