Da ova ekipa moze "kuratije" - moze! Medjutim, igrali smo mi "kuratije" ranije u Mostaru, zabijali golove, ali smo se vracali sa nulom. Eto npr., najbolje je bilo onda kada smo izgubili 3-2.
Igrali smo dobro, kod 2-2 imali inicijativu, a onda nas je sudija masakrirao i uvalio nam k*rac.
Nismo imali postovanje kod sudija, *ebali su nas kad god su mogli! A mogli su cesto.
Dakle, jasno je da nema ljepote u nasoj igri, osim ponekog bljeska tu i tamo, i zato ovu sezonu treba prevashodno posmatrati u sljedecem kontekstu:
1. osvajanje titule, iako nam ne treba

i izlazak u Evropu ako bude dogovora
2. rusenje svih negativnih tradicija koje su nam bile teret na psiholoskom planu.
3. postovanje kod sudija. Ne naklonost, vec objektivnost! A to se postize, narocito na gostovanjima, tako sto ne dozvoljavas domacinu da previse rovari u i oko naseg sesnaesterca. Znaci, smanjujes sudijama manevarski prostor kada je u pitanju lopovluk. Za sve ovo treba imati kvalitet, a mi ga imamo, narocito u defanzivi! I govnima u crnom nije svejedno kada trebaju da nategnu lidera ili nekog liliputanca kojeg u gostima taslace svi redom. A mi smo bili ti liliputanci ne tako davno.
4. nabijanje kompleksa ostatku lige. Dok mi igramo tvrdo, negledljivo za neutralnog posmatraca, osvajamo kljucne bodove tamo gdje ih do prije 2 godine nismo mogli ni sanjati (citaj: Pirota i Kosevo), drugi cekaju nekakva proljeca i laprdaju kako je Borac los. Ne gospodo, Borac nije los vec je, ako cemo iskreno, negledljiv! Ali i za tu negledljivost ima lijeka, a to su bodEvi. Dok ostali razvaljuju digitron od kalkulacija i cekaju proljece mi cemo vec biti duboko u evropskom ljetu sa tendencijom da doguramo i do jeseni.
Jasno je da ovom timu treba nadogradnja, prije svega u ofanzivi, za neku ozbiljnu evropsku ulogu. Takodje, treba biti iskren i reci da su Medo i Rade promasaji. Mozda grubo zvuci ali to je jasno k'o dan. Ipak, smatram da prvom treba pruziti sansu i na ljetnim pripremama (aklimatizacija na novu sredinu i ta prica), dok debelog treba vratiti u Rumuniju, pa nek' se tamo zaj*bava.
Doci ce i ta ljepota, daj da prvo napravimo seriju jakih rezultata...