Sad sam obratio pažnju na taj Samsung Galaxy Ace S5830, djeluje mi jako dobro, kažu da je ponajbolji u toj klasi i za taj novac. Sviđa mi se i što ima bolju kameru nego HTC modeli, dosta su ga nahvalili na gsmarena testu, kažu da radi brzo, fino. Neko ga je ovde već bio preporučivao ali tada sam tražio nešto jeftinije, ali ako bih išao na ovaj neki cjenovni rang da li je ovaj Galaxy Ace stvarno najbolji?
Evo da pitam konkretno: koliko vidim ima
278MB of RAM available to the user, da li je to problem pošto neki imaju i po 512 MB (Wildfire S i slični)? Mada ima CPU na 800 MHz i kažu da radi jako dobro, ali ne znam da li se toliki RAM odražava na neki način na rad aplikacija.
Dalje ima samo 158 MB interne memorije naspram 512 MB kod nekih drugih modela, da li je to problem? Recimo ako skidam neke mape za GPS da li će one tražiti da idu u internu memoriju ili ću moći da ih stavim na memorijsku karticu? Koliko sam čitao neke aplikacije neće da idu na memorijsku karticu pa ne znam da li bi onda manja interna memorija bila problem.
Onda taj flash, nisam najbolje shvatio pošto ga on kao ne podržava, da li nema flash samo u defaultnom web browseru a ima ako instaliram Operu Mini? Koji flash nema? Ne rade flash baner reklame (koje je i bolje da ne rade)? Pošto koliko vidim radi mu YouTube a to je flash video format.
Dalje nekih nedostataka nema, kažu da mu je video snimanje loše ali to me ne zanima, bitno mi je da su fotografije dobre, a ovaj je tu koliko čitam bolji od HTC modela. Kažu da mu ne radi DivX/Xvid ali mislim da mi ni to ne treba.
Ima TouchWiz v3.0 UI, Android 2.2 (ne znam da li će izaći 2.3 za njega), 3.5" ekran (malo veći od standardnih 3.2" u toj klasi).
Hoće li izaći Android 2.3 za njega?
Mislio sam čekati HTC Wildfire S koji je izlistan za oko 280 € u Austriji a Galaxy Ace se tamo sada može naći za oko 250 € a ima jači CPU, veći ekran, bolju kameru, jaču bateriju, jedino ima manje RAM-a i interne memorije pa ne znam koliki je to problem.
Ima li ga neko ovde da iznese lične utiske?