banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2011, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja sam vidio iz specifikacija, 125 x 63 x 8.7 mm je veeeeliko.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 14:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wOJ13cjNW5k[/youtube]

Xperia Arc izgleda lijepo, ali cijena (459 €)... neka hvala, čekam Atrix i njegovu cijenu ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Atrix ili Atrix 4G? Oba imaju veliki ekran i veliku rezoluciju, to će puno struje da vuče :)

Da se mene pita trebalo bi da se pravi više ovako kvalitetno i robusno napravljenih mobilnih kao što je Defy. Ne vjerujem da je to suviše skupo za izradu, Defy nije skup.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Defy je extra kad se uzme u obzor cijena. definitivno je bestbuy trenutno jedino sto ga nema kod nas. ima na univerzalno,com al pitanje je kakva je to radnja kad daju samo 6 mj. garancije

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Euroth je napisao:
TouchWiz mi se baš ne svidja...razlog zašto nisam uzeo Galaxy S...

Kažu da se može instalirati neki LauncherPro i da to daje bolji UI u odnosu na TouchWiz. Nisam znao da ima tih drugih UI koji se samo instaliraju i onda mijenjaš između jednog i drugog i trećeg.

Kakvi su ovi univerzalno.com? Koliko vidim rade samo sa dostavom. Nisu mi jasne cijene na mobilnisvet.com, za Desire stoji velikih 468 € a kod ovih naših je 670 KM. Inače su cijene na mobilnisvet dosta velike, znam i od prije da su veće nego što se kod nas po gradu može naći. Ne znam da li je to zato što ovi naši prodaju telefone skinute sa mreža ili šta.

Ima li još neki sajt neke domaće firme da vidim kako stvari stoje?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 17:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Atrix ili Atrix 4G? Oba imaju veliki ekran i veliku rezoluciju, to će puno struje da vuče :)

4G je za američko tržište, obični (evropski) je najavljen za 15.6. ... a što se tiče veličine ekrana... zatu je tu baterija od 1930 mAh :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 10:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
elem, bio sam u PIN-u. momak je skroz ljubavan i strpljiv. e sad nakon nekoliko nabacanih preijedloga i gledanja po netu izbor mi je spao na ova dva modela

HTC wildfire i Samsung i5800

sta mislite koji je bolji i da li ima jos neki koji je u njihovom rangu

i da da li neko moze da mi objasni ove odlike pod display posto meni to nista nije jasno :oops: :oops:

ovo pitam jer mi se cini da su oba modela manje vise ista samo se razlikuju sa tim cudima u kategoriji display, a razlika je u 150 KM. hvala :)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3395&idPhone2=3337

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A gdje si ti ovde našao HTC Wildfire? I za koliko para? Ja koliko sam malo gledao niko ne drži HTC, svi klimaju glavom, kažu to je skupo, kod nekih ima eventualno na narudžbu.

Pogledaj novi Wildfire S, nekidan je na gsmareni bila vijest da će se pojaviti u UK 13. maja a onda i kod ostalih

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3777

Ja ću sačekati njega da vidim kakav će biti. On je u nekim stvarima kao Wildfire a u nekima je bolji, recimo ima bolji displej (što je najslabija tačka kod Wildfire) jer ima veću i standardniju Android rezoluciju, imaće najnoviji Android (v2.3), nešto brži CPU (600 MHz), više RAM memorije. Ono u čemu će biti slabiji od starog Wildfire je baterija :(. Pa ću sačekati da vidim koliko se to odražava na rad, i kakve će biti fotografije. Na Amazonu stoji cijena 299 €.

Kažu da je i HTC Gratia dobar.

Neko reče da 600 MHz nije dovoljno za Android platformu, ali se nadam da to nije tačno, tim prije što Wildfire ima samo 528 MHz ARM 11 a nisam vidio da se neko žali na brzinu, ako se već žale onda se žale samo na rezoluciju displeja, mada je mnogima i ona zadovoljavajuća.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Preporuka za telefon od 300€ je HTC HD7. bas gledam jutros pale cijene u EU. a HTC 7 Trophy je 260€

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

To nisu Android telefoni. HD7 je 122 x 68, to je veliko. Gdje gledaš koje su cijene u EU? Ako znaš za neki austrijski sajt javi, možda bih tamo nabavljao, da vidim koji dobar Android bi se mogao tamo naći za 250 - 300 €.

HD7 ima samo 1230 mAh na svojih 4.3" (480x800) displej i 1 GHz procesor.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 12:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ovo su ti najbolje cijene u Austriji

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala, nisam znao da geizhals.at ima i mobilne telefone, koristio sam ih ranije za nešto drugo :)

Na Benchmarku je upravo izašao test za HTC Mozart koji je na Windows Phone 7 platformi kao i HD7 i HTC 7 Trophy, pa ako neko želi da pogleda

http://mobile.benchmark.rs/mobilni_tele ... tc_mozart/

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
To nisu Android telefoni. HD7 je 122 x 68, to je veliko. Gdje gledaš koje su cijene u EU? Ako znaš za neki austrijski sajt javi, možda bih tamo nabavljao, da vidim koji dobar Android bi se mogao tamo naći za 250 - 300 €.

HD7 ima samo 1230 mAh na svojih 4.3" (480x800) displej i 1 GHz procesor.

Znam da nisu Android telefoni al sto se tice dobijeno ulozeno najpovoljniji su. cijene gledam na www.mobisvet.si

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sad sam obratio pažnju na taj Samsung Galaxy Ace S5830, djeluje mi jako dobro, kažu da je ponajbolji u toj klasi i za taj novac. Sviđa mi se i što ima bolju kameru nego HTC modeli, dosta su ga nahvalili na gsmarena testu, kažu da radi brzo, fino. Neko ga je ovde već bio preporučivao ali tada sam tražio nešto jeftinije, ali ako bih išao na ovaj neki cjenovni rang da li je ovaj Galaxy Ace stvarno najbolji?

Evo da pitam konkretno: koliko vidim ima 278MB of RAM available to the user, da li je to problem pošto neki imaju i po 512 MB (Wildfire S i slični)? Mada ima CPU na 800 MHz i kažu da radi jako dobro, ali ne znam da li se toliki RAM odražava na neki način na rad aplikacija.

Dalje ima samo 158 MB interne memorije naspram 512 MB kod nekih drugih modela, da li je to problem? Recimo ako skidam neke mape za GPS da li će one tražiti da idu u internu memoriju ili ću moći da ih stavim na memorijsku karticu? Koliko sam čitao neke aplikacije neće da idu na memorijsku karticu pa ne znam da li bi onda manja interna memorija bila problem.

Onda taj flash, nisam najbolje shvatio pošto ga on kao ne podržava, da li nema flash samo u defaultnom web browseru a ima ako instaliram Operu Mini? Koji flash nema? Ne rade flash baner reklame (koje je i bolje da ne rade)? Pošto koliko vidim radi mu YouTube a to je flash video format.

Dalje nekih nedostataka nema, kažu da mu je video snimanje loše ali to me ne zanima, bitno mi je da su fotografije dobre, a ovaj je tu koliko čitam bolji od HTC modela. Kažu da mu ne radi DivX/Xvid ali mislim da mi ni to ne treba.

Ima TouchWiz v3.0 UI, Android 2.2 (ne znam da li će izaći 2.3 za njega), 3.5" ekran (malo veći od standardnih 3.2" u toj klasi).

Hoće li izaći Android 2.3 za njega?

Mislio sam čekati HTC Wildfire S koji je izlistan za oko 280 € u Austriji a Galaxy Ace se tamo sada može naći za oko 250 € a ima jači CPU, veći ekran, bolju kameru, jaču bateriju, jedino ima manje RAM-a i interne memorije pa ne znam koliki je to problem. :-?

Ima li ga neko ovde da iznese lične utiske?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Mape uglavnom idu na eksternu memoriju, jer su dosta vece od te interne... uglavnom su preko 1GB, tako da ces u svakom slucaju trebati memorijsku karticu, ne znam kolika je velicina instalacionih fajlova, ali ta interna memorija mi deluje dosta mala... iPhone 3G ima 256MB rama i radi solidno, tako da ne verujem da ces imati problema sto se RAMa tice... Za iPhone imas Skyfire pretrazivac koji kao ucitava flash, ali je to sve suplje, ali ipak je to telefon, tako da e verujem da ces raditi na nekim zahtevnim flash stvarima, za ono najosnovnije, a i vise od toga, telefon ce odraditi svoje i bez flash podrske...
Android uglavnom ima sve rograme kao i iPhone, samo su uglavnom besplatni, tako da se to sve svodi na isto...
Eto ukratko, a mozda ti neko strucniji za android i samsung da bolji odgovor

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A kako radi ovaj najnoviji Google Maps 5? Ima li nas tu i koliko nas ima? Mislim na ulice u BL a i sve ovo po Bosni? On sve radi kroz internet vezu, troši internet? Ako sam dobro shvatio ono što otvori se čuva u kešu pa kasnije radi i bez internet konekcije.

Može li se to koristiti u režimu "hodanja" a ne samo za auta, znači ne da samo prikazuje za ceste gdje da skreneš i slično već da ima navigaciju i za pješačenje? :)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
To ne znam, ja koristim iGo i Navigon kao navigacije, a skinuo sam aplikaciju Google Earth koju koristim kao i klasican GE na racunaru, znaci treba internet konekcija...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jesi li probao Google Sky aplikaciju? Djeluje mi skroz simpatično. Neki rekoše da su zbog nje kupili Android telefon :)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
da li se ima igdje kupiti motorola defy u bl i koja je cijena? znam da je neko spominjao ali poludio sam vise od telefona pa ne mogu da trazim hehe

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2011, 15:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Jesi li probao Google Sky aplikaciju? Djeluje mi skroz simpatično. Neki rekoše da su zbog nje kupili Android telefon :)

Google Sky Map? Aplikacija je perverzija, sjediš u parku i vodiš raspavu šta je ono na nebu, satelit il zvijezda... isfuraš telefon, kad ono Juiter :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]