banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 21:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Apr 2011, 16:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
mirkobltz je napisao:
Заповест је Господња да не остајемо неми у временима када је вера у опасности. Када је у питању Вера, нико нема право да каже: ко сам ја? Немa право ни свештеник, ни владар, ни војник, ни земљоделац ни бескућник који једва долази до дневног следовања. Нико нема право да каже није то моја ствар, или то ме не занима. Камење ће завикати, а зар ти да останеш нем и незаинтересован? (Св. Теодор Студит)

Ni Marsovci ne mogu po svom...neka nauče o pravoj veri inače ako potegnemo kuburu i bricu ima da vide svoga boga.
Neće tu da vršlja od sad bilo ko....bre šljivovice ljuta.
Ja sklonio kamenčiće do Crne gore pa nek viče tamo. A gde ti je razglas rođače...badnjače?
Kad kažeš ko je jeretik onda ćutim i zašto je to.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 16:15 
Pripravnik
Pripravnik

Bezakonje NIJE paliti sveće i otići u sinagogu jet i apostoli kažu da postoje sinagoge u gradovima i da se tamo svake subote uči o Bogu Avramovom, Isakovom i Izrailjevom a tebi je to bezakonje.
A blagoslov je po statutu crkve da se blagosiljaju ratnici i oružje i suprotna strana naziva raznim pogrdnim imenima i to iz usta jarećih bradica koji oskvrniše brade protivno Pismu.

Nego ti lepo idi i razračunaj se sa svojim vođama onako po veri pa ko ostane nek priča. :D

Nereče ni ko su ,,INOSLAVNI,, za vas a ima ih na forumu sa cvećem, može biti da su neki rod Avramu?

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2011, 20:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2008, 08:37
Владика Атанасије се физички обрачунава са неистомишљеницима:
http://www.novinar.de/2011/04/10/atanas ... rnika.html

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik

Jer ti to hvališ ili kudiš duhovnika?
Gledao sam mnogo duhovnih razgovora gde se čupaju za bradice i vređaju rečima koje ti ne mogu reći jer ih ne koristim.
Slušao sam kako sveštenstvo višeg ranga naziva svoje nadređene i kako se zakida porez nadređenom i mnogo poučnih reči sam čuo o narodu i strankama da ne veruješ...

I sad sledi konačno odgovor o jereticima i drugoj zapovesti radi nas laika.
Unapred zahvalan.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik

,,данас се многи верници питају има ли сврхе борити се, предлажући да наше храмове без борбe напустимо и да се у мишије рупе сакријемо. Због такве ревности за веру ликују екуменисти и новотарци, самоуверено гурајући СПЦ у јерес.,,

Nemojte ići u ,,jeres,, udrite vernike gde god stignete tako im i treba.
Novotarci... :D :D :D
Jesu to oni što drže Božiji dan?
Predlažem da izbrišete 4 zapovest o suboti jer ljudi misle da još iste važe pa će u kalendaru biti više mesta za jednu ikonu svetog...Lakija.
Pozdrav prijatelju.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Kada god zamijetim tvoj nik na forumu, automatski dodam još par riječi na njega. Šta ti je ljudski mozak! :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 13:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pa nisam tako loše ni ispao, a đe su mi krila Jabučilu?
Bog blagoslovio svih 800 i dao mir i zdravlje a najviše razum.

ps. izvini jer to neki novi svetac i kalendara?

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
A ne, nisam te mislila porediti sa konjem, nego mi se taj naziv filma vrzma po glavi kada pročitam tvoj nik.

Smiri se, udahni, nije sve tako crno, nismo svi crni, ružni đavoli. Bog je stvorio čovjeka po svom liku. Pokušaj živjeti boguugodnim životom, a sve ostalo će doći samo. I gnijev će nestati, a vrlina će rasti ako pustiš ljubav u svoje srce.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 13:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Soko je napisao:
ps. izvini jer to neki novi svetac i kalendara?

Nije svetac, ne poznajem nijednom bogougodnika sokola, prema tome nije. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Šta antisemiti,gdje piše da ja moram biti "SEMITOFIL"

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ne pise u Pravilniku, tako da su ti odrijesene ruke. :angry3:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 16:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ако је А=Б Patrijarh podržava posetu pape
Patrijarh srpski za sebe kaže da je ekumenista i pacifista. U skladu s tim, smatra da bi bilo dobro da dođe do posete pape Srbiji, ali i da taj poziv treba da dođe od Svetog arhijerejskog sabora.

"I neka Bog da da ga (papu) Sabor pozove i da on dođe", kazao je patrijarh uveren da je dosta bilo razdvajanja i svađanja dve crkve od čega su posledice, tvrdi, imali samo Srbi.
(за више: http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... du.lt.html
или http://www.vesti.rs/Drustvo/Patrijarh-D ... -redu.html
или http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/209566 ... iru-i-redu )

и Б=Ц "Екуменизам је свејерес" - Св. Ава Јустин
(за више: http://www.bogotrazitelj.com/?p=1626)

онда је А=Ц.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 18:22 
Pripravnik
Pripravnik

Valjda i on ima pravo da kaže ko je i koga vodi i kud.
Zašto uskratiti nekome pravo govora i vere? Neko drži i pacove da su sveti i to je njegovo pravo, ovde ne govorimo o istini već o pravu.
Ima li nešto da nije ,jeres,?

Taliji

Nisi slušala junačke pesme inače bi videla sveto mesto koje soko zauzima :D
Šta fali onako finom konju da bude na slici...još da ima kandilo pored i eto ga sveti ubija aždahu.

800
Ma znam da nisi mislila na mene jer mene ni ne gledaš u ogledalu.Nije sve crno jer ima i belog a iz bele idu sve ostale boje i obrnuto, znaš već ,,crno beli svet,,
Opusti se i sve će doći na svoje.

Poslednji put menjao Soko dana 11 Apr 2011, 18:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2011, 18:23 
Pripravnik
Pripravnik

Hristov je napisao:
Ne pise u Pravilniku, tako da su ti odrijesene ruke. :angry3:

I noge i jezik.

Ova tema je toliko komotna da ne možeš u njoj biti ozbiljan ma koliko god to želeo jer počinje sa kozjim rogovima i bezakonjem koje iznosi vernik te crkve i ja ga svesrdno podržavam u nastojanju da pokaže jereticima koji je put pravi.
Puno uspeha u radu autoru teme.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 16:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Мр Зоран Чворовић: Реаговање на интервју патријарха Иринеја „Новостима” од 8. 4. 2011.
Saturday, 09 April 2011
Мр Зоран Чворовић

Свакоме према заслугама: за усташе разумевање, а за владику Артемија анатема

У глуво доба ноћи не пишу се ни хладнокрвне стручне анализе, нити одмерени новински коментари; ноћу се на папир стављају само вапаји пробуђене савести који не могу да ишчекају јутро, због чега њиховом заточнику не дају сна. И овај текст је плод ноћне море, после прочитаног интервјуа у листу „Новости” са садашњим Српским Патријархом.

Ноћни кошмар изазван интервјуом почиње са патријарховом подршком евроунијатским интеграцијама Србије. Најпре, у дипломатском маниру, као да се бори за подршку идеолошки шароликог бирачког тела, Српски Патријарх износи вербалистичку резерву – нисам за Европску Унију по сваку цену, да би потом завршио са евроентузијастичким ставом – требало би да осетимо благодети те заједнице. На врата савести долази ми прогоњена Крајина, спаљене светиње отетог Косова, пуста манастирска земља Метохија, трогодишња новомученица батајничка Милица Ракић, новомученица варваринска Сања Миленковић, сви српски мученици пострадали од политике и бомби Европске Уније, од које Српски Патријарх ишчекује „благодети”. Како у предвечерје Васкрсења Христовог заћутати пред овим кошмаром, а да нас се Свети Преци не постиде.
Други кошмар, Патријарх не осуђује хомосексуализам као содомски грех, већ, опет дипломатски, изјављује да „Црква има резерве према појавама попут тзв. геј параде”. Како у предвечерје Васкрсења Христовог заћутати пред овим кошмаром, а да нас се Свети Преци не постиде.

Трећи кошмар, Јаценовац је за патријарха само „велика сенка”, која „не би требало да буде вечита препрека у нашим односима” - са римокатолицима, зато „морамо да трагамо за начином да историјске проблеме и неспоразуме превазиђемо”. Шта је то што Српски Патријарх еуфемистички назива „историјским проблемима и неспоразумима” између нас и римокатолика? То је седамсто хиљада јасеновачких мученика, убијаних секирама, маљевима и тестерама, а под управом фра Мирослава Филиповића, десетине хиљада Светих Српчића, убијених у Јадовну и Градини, отрованих од ватиканских часних сестара; „историјски неспоразуми” су и 1764 спаљених Срба у Глинској цркви, очи српске деце које су гледале са Павелићеве наруквице, десетине хиљда православних Срба побацаних по херцеговачким јамама од поунијаћене разбраће, а све у организацији блаженог Степинца и под покровитељством папе Пија XII. То су и нови „историјски неспоразуми”, са старим Ватиканом и њиме рођеним монструмом, новом НДХ – злочини у Медачком џепу, у Олуји и Бљеску. Ипак, болније од усташких кама и маљева, убија хладан и дипломатски тон Српског Патријарха, који крваве стогодишње трагове Ватикана широм српских земаља назива „историјским неспоразумима”, а све зарад „благодети” коју очекујемо у новој вавилонској кули, званој ЕУ. Како у предвечерје Васкрсења Христовог заћутати пред овим кошмаром, а да нас се Свети Преци не постиде.

И најзад, четврти кошмар, Патријарх, који би у духу либералне толеранције, „дијалога љубави” и историјског самозаборава да се измири са Ватиканом, тиме и са фра Сотоном, и блаженим Степинцем, неизмирује се са својим братом у Христу. Јер сви србомрзци могу да буду амнестирани, али са владиком Артемијем нема братског помирења. Разлоге за овакав положај владике Артемија, који је тежи од положаја усташа, открива нам Патријарх у реченом интервју. Владика Артемије је крив, јер је „годинама био у раскораку са Сабором и Синодом, и постао велика сметња решавању проблема на Косову”. У чему се, уствари, састојао раскорак видимо из претходних кошмарних ставова патријарха Иринеја. Поједини епископи СПЦ су пожурили да ухвате корак за световном политиком, па су у евроунијатском сну сомнамбулно претрчали преко крвавих поља „историјских неспоразума” православних Срба са римокатоличком Европом. За то време „тврдоглави” владика Артемије, не идући у корак са светском политиком, остао је с оне стране „историјских неспоразума”, у заједници са нововековним српским мученицима, уместо у „благодетним” евроунијатским заједницама. Како у предвечерје Васкрсења Христовог заћутати пред овим кошмаром, а да нас се Свети Преци не постиде.

у 4:00 часа 9. априла 2011.

Мр Зоран Чворовић

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik

Zar do šizme niste bili jedno telo ...a od onda dva tela sa istom službom čak i crkveni statuti su slični. U privatnom životu se visoki sveštenici bratski celivaju sa drugom stranom a ovamo kao podela...podela jeste ali samo po novčanicima.
Taj razlog je bio kamen spoticanja da se u Beogradu pre nekoliko godina ne saglase u jedinstvu, to ne govorim napamet iz štampe već iz prve ruke.

,,блаженим Степинцем,, bez Pavelića ne priznajem ni Stepinca za svetca....
Pusti prijatelju politiku i okreni se ka Pismu.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 10:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Maj 2010, 22:01
Људи муве и људи пчеле

Једном смо упитали старца Пајсија (Светогорца):

- Ви нам, оче, непрестано говорите да позитивно мислимо. Желели бисмо да нас посаветујете како да се суочимо са следећим проблемом. Често нам долазе људи и кажу да неки свештеници узимају много новца за вршење Светих Тајни, кажу да пуше и седе у кафанама, па чак кажу и то да су неки свештеници уплетени у неморалне радње, уопштено, жестоко их оптужују и износе доказе да би то оправдали. Шта да одговоримо људима који оптужују свештенство?

Старац је почео да нам прича:

- Из искуства знам да су људи подељени у две категорије. Трећа категорија не постоји; људи припадају или једној или другој. Први подсећају на муву. Главна особина муве је да њу привлачи нечистоћа. Када се, на пример, мува нађе у башти пуној цвећа прекрасног мириса, она га неће ни приметити и зауставиће се на некој нечистоћи коју нађе на земљи. Почеће да кружи унаоколо и осетиће се сасвим лагодно у смраду. Ако би мува могла да говори, а ви затражили да вам у башти покаже ружу, одговорила би: “Ја уопште не знам како ружа изгледа. Знам само где да нађем ђубре, тоалете и блато.” Постоје људи који подсећају на муву. Људи који припадају овој категорији навикли су да мисле негативно и у животу увек траже лоше стране, ниподаштавајући и одбијајући присуство добра.”

Друга категорија су они што подсећају на пчелу, чија је главна особина да увек трага за нечим слатким и пријатним да би на њега слетела. Када би се пчела нашла у соби препуној нечистоће, са комадићем бомбоне у углу, она би занемарила сву ону нечистоћу и слетела на бомбону. Када бисте од пчеле затражили да вам покаже где се налази баштенско ђубре, одговорила би: “Не знам. Могу ти рећи само где да нађеш цвеће, сласт, мед и шећер.” Она зна само за добре ствари у животу, док су јој оне рђаве непознате. То је друга категорија људи која има позитивне мисли и види само добру страну ствари. Они се увек труде да прикрију зло како би заштитили ближње; напротив, људи прве категорије се труде да изложе зло и да га изнесу на површину.

Odlučite se kojoj kategoriji pripadate,како би ste mogli да нађеte људе исте врсте и sa kojima će vam druženje biti - zadovoljstvo.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 12:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2010, 14:25
8)

Prikačeni fajlovi:
38749_1569141907389_1200695129_1594915_1105290_n.jpg
38749_1569141907389_1200695129_1594915_1105290_n.jpg [ 47.18 KiB | Pogledano 409 puta ]
Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Šestar, jedan od simbola slobodnih zidara/masona. Ovo je vjerovatno negdje na groblju u SAD? (ne vidim tekst na onoj tabli u pozadini)
Iz kakvog teksta je ova Atanasijeva slika?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Talija je napisao:
Šestar, jedan od simbola slobodnih zidara/masona. Ovo je vjerovatno negdje na groblju u SAD? (ne vidim tekst na onoj tabli u pozadini)
Iz kakvog teksta je ova Atanasijeva slika?

Jeste SAD. Tabla sa natpisom na engleskom ukazuje na to, a i ona ulica mi se čini kao neka američka...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]