banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 23:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kupovina laptopa?
PostPoslato: 18 Mar 2011, 01:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
zLo_krme je napisao:
Možda čovjek jednostavno hoće da kupi laptop jer ga mrzi sjediti za kompom.... Nakon kupovine istog sam skontala da ne želim više imati desktop :D

Nakon što sam radio i u jednoj i u drugoj varijanti, nakon što već godinama popravljam i održavam i jednu i drugu varijantu, shvatio sam koliko je tvoja varijanta nerentabilna.

Laptop zauzima manje mjesta sa manje kablova i prenosiv je.
Kome je ovo najbitnije (a to je neko ko ima love da plati estetiku ili poslovna osoba kojoj treba mobilnost) OK - poštujem.
Kome nije neka mu je na znanje da su to osnovne i jedine prednosti u odnosu na desktop. Sve ostalo su mane, počevši od cijene, održavanja, servisiranja pa da ne nabrajam dalje vezano za hlađenje, igranje igrica itd.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 09:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zLo_krme je napisao:
Možda čovjek jednostavno hoće da kupi laptop jer ga mrzi sjediti za kompom.... Nakon kupovine istog sam skontala da ne želim više imati desktop :D

a za laptopom se ne sjedi? :)
meni laptop jednostavno ne moze zamjeniti desk komp, jer jednostavno ne pruza istu udobnost i sluzi samo kao portabilna alternativa za posao i fax (a i tad mi, zbog velike kolicine kucanja texta, cupa zivce :D)
uz sve ono sto je dtb_pro naveo dolazi se do zakljucka da je prekup da bi bio igracka :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
@BSE:
Ja ležim u krevetu, pijem kafu i držim laptop u krilu :D Ne moram ustati i sjediti za stolom, pogotovo što su mi sve stlice u ovom stanu užasno neudobne. Lagan je kao sveska, mogu ga nositi svuda u torbi, a često mi treba kad hoću nekom da pokažem nešto (profesori na faksu itd.) Razmišljam da kupim iPad, on je još lakši, a fino se vide slike. Ne kucam tekst skoro uopšte. Ekran je odličan za ps.
Citiraj:
Kome nije neka mu je na znanje da su to osnovne i jedine prednosti u odnosu na desktop. Sve ostalo su mane, počevši od cijene, održavanja, servisiranja pa da ne nabrajam dalje vezano za hlađenje, igranje igrica itd.

Cijena je previsoka, tu se slažem. Ali ni iMac mi nije puno jeftiniji, tako da me dođe na isto. Kupiću jednom 22" ekran, a za sad je dobar i ovaj..
Ne grije mi se komp uopšte. Ne igram igrice. Ne znam za servisiranje, nadam se da se ništa neće pokvariti jer su dijelovi prilično skupi :( To je mana, ali to je mana svakog maca, nije ni za desktop puno jeftinije....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
@BSE:
Ja ležim u krevetu,...

same here, samo sto ja drzim samo tastaturu, a mis je sa strane :)
naravno kad radim sa vecom kolicinom texta lezanje is not an option :)
sto se tice prezentacije rada bilo za poslovnu bilo za akademsku potrebu i dalje preferiram USB stick (eventualno cd/dvd)
da ti se laptop ne grije mi je malo teze povjerovati, jer kao i svaka elektro skalamerija kroz koju prolazi struja mora da se grije, kad se griju nettopi gdje nece laptop :)

zLo_krme je napisao:
Ne kucam tekst skoro uopšte. Ekran je odličan za ps.

za tvoje potrebe ok, a kao sto si i sama navela iPad ce ti jos bolje doci - mada za takve potrebe si povoljnije mogla proci sa nekim plain deskom, vecim monitorom i bezicnim misom i tastaturom
ali uzeti laptop za potrebe igranja fudbala je bacanje para :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
dtb_pro je napisao:
Ubio sam se nekidan kad sam s kolegom naveče krenuo na pumpu da izduvamo prašinu. Sve ove "Nestro" su renovirane pa umjesto dobrog starog pištolja - DIGITALA! :-)
Sve iole bolje pumpe imaju sad te automatske kompresore. Samo na displeju otipkaš koliko bara hoćeš i nabiješ crijevo na ventil. Ne možeš ručno pustiti vazduh. Jedva sam našao pumpu sa starim kompresorom.
Zlo i naopako ova nova tehnologija!

A jesi primjetio igdje dugme na kome pise "prazna guma". Kad njega stisnes dobijes "stari dobri" kompresor, tj. pocne duvati normalno bez kacenja na ventil. Ima na EuroBenz pumpi pod Starcevicom takav, digitalni.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2010, 14:02
BSE je napisao:
ali uzeti laptop za potrebe igranja fudbala je bacanje para :)

Hvala na savjetima do sad.
Da, u vrijeme kad ljudi nemaju sta jesti ja sam se odlucio za bacanje para (doslo mi malo).
Za koje namjene i gdje cu koristiti laptop nisam naveo, naveo sam samo da cu na njemu igrati PES-a kao jednu vaznu cinjenicu koja je vazna u smislu da ne mogu uzeti neki laptop sa nekom "obicnom", integrisnaom grafickom (iako bi mi mogao za sve ostalo odradjivati posao i sa slabijom grafickom), a cim se raspitujem, ocito je da sam spreman samo zbog PES-a dodati jos novca.
Hvala jos jednom na savjetima, al ne planiram kupovinu ni konzole, ni desktop racunara, ni projektora, kojima, usput receno, i nije mjesto na ovoj temi.
@DELLBOY, hvala!

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

no frks, da si odmah napisao namjene osim PESa mogao sam ti pomoci u odabiru :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Jedna od velikih prednosti appleovih laptopa je sto se stvarno minimalno greju. U poredjenju sa ostalima, moze se reci da se uopste ne greju. I baterija traje 7-10 sati pa je odlican i za studente.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Jedna od velikih prednosti appleovih laptopa je sto se stvarno minimalno greju. U poredjenju sa ostalima, moze se reci da se uopste ne greju. I baterija traje 7-10 sati pa je odlican i za studente.

Jedna od velikih mana appleovih laptopa je sto se manje greju, više koštaju. Odnosno, kako je navedeno, minimalno se greju, dakle maksimalno koštaju. Ponekad i više od maksimalno jer se izgleda vode logikom: "Mi smo Apple, mi koštamo, može nam se! Ako sumnjate, znajte da je Sara Džesika Parker stvorila kult zvan Sex i Grad kucajući kolumne na nama."

Naravno, sarkazam je u pitanju, ali sam jednostavno morao...

Davno, davno Apple je jednostavno odlučio da se osveti Microsoftu i Gatesu tako što će stvarati zaista kvalitetne stvari za probrane, a ne da zadovolje mase. Danas i dalje prave kvalitetne stvari, ali su skontali da je masovnost jako dobra, naročito ako na obraz stare slave i veoma dobrog kvaliteta počneš da naplaćuješ van svake pameti. To mu dođe nešto kao "skupi smo do bola, znači i dalje smo ekskluziva". Ali onda će morati odustati od zeza tipa okrenem elektroniku uzduž umjesto poprijeko i eto mi od iPod-a dobijem iPad. Mada kad vidim koliko se zatucanih Amera zaletilo da za prvi vikend kupi iPad 2-ojki, čovjek shvati da su samo svemir i ljudska glupost beskonačni. Mada je svemir pod znakom pitanja....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
A jesi primjetio igdje dugme na kome pise "prazna guma". Kad njega stisnes dobijes "stari dobri" kompresor, tj. pocne duvati normalno bez kacenja na ventil. Ima na EuroBenz pumpi pod Starcevicom takav, digitalni.

Ne, vidio sam samo display sa "+" i "-" i to je to. Doduše, bio je mrkli mrak (oko pola 11), a ja sam bio ubijeđen da ću naći pištolj pa sam samo iz auta na drugim pumpama pogledao ima/nema.
Moraću malo detaljnije provjeriti kad sljedeći put naletim. Baš me zanima, ali tada sam se iznervirao samo tako. Jbg*** nije žvaka za seljaka...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:

Da, traje stvarno sto godina baterija, u jednom trenutku je bilo 12 sati!
dtb_pro je napisao:
stormbringer je napisao:

Jedna od velikih mana appleovih laptopa je sto se manje greju, više koštaju. Odnosno, kako je navedeno, minimalno se greju, dakle maksimalno koštaju. Ponekad i više od maksimalno jer se izgleda vode logikom: "Mi smo Apple, mi koštamo, može nam se! Ako sumnjate, znajte da je Sara Džesika Parker stvorila kult zvan Sex i Grad kucajući kolumne na nama."

Naravno, sarkazam je u pitanju, ali sam jednostavno morao...

Davno, davno Apple je jednostavno odlučio da se osveti Microsoftu i Gatesu tako što će stvarati zaista kvalitetne stvari za probrane, a ne da zadovolje mase. Danas i dalje prave kvalitetne stvari, ali su skontali da je masovnost jako dobra, naročito ako na obraz stare slave i veoma dobrog kvaliteta počneš da naplaćuješ van svake pameti. To mu dođe nešto kao "skupi smo do bola, znači i dalje smo ekskluziva". Ali onda će morati odustati od zeza tipa okrenem elektroniku uzduž umjesto poprijeko i eto mi od iPod-a dobijem iPad. Mada kad vidim koliko se zatucanih Amera zaletilo da za prvi vikend kupi iPad 2-ojki, čovjek shvati da su samo svemir i ljudska glupost beskonačni. Mada je svemir pod znakom pitanja....

Moram se osvrnuti da je pola napisanog glupost. ;) PRvo, sistem je stabilan, grafika odlična. Apple je šminka, košta više od ostalih, ali je odličan. Ja više ne prelazim na windows ni linux nakon mac os-a. Žao mi je, ali tako je. Odličan je. Ne igram igrice, pa me nije briga šta podržava... Bitno mi je da ps radi kao sat.
Nisu skupi do bola. Skuplji su, ali nisu 10 puta skuplji.... Ne znam šta te čudi kupovima iPadova, pa narod kupuje raznorazne gluposti kad tek izađu, sjeti se pes-a 3...
A neću uopšte da zalazim u raspravu s tobom kad ni ne koristiš mac. Dvije klase iznad ostalih: ne grije se, ima dobre karakteristike, lagan je, baterija traje 10 sati, odličan ekran i prelijepo izgleda. What else do you need? Ja ništa ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Ne igram igrice, pa me nije briga šta podržava...

Ne nalaziš se ni u nadpolovičnoj većini, a kamoli apsolutnoj većini PC korisnika, tako da je tvoj stav savršeno opravdan iz tvog ugla. Ali vjeruj mi da se veliki broj korisnika ne slaže sa tvojom ocjenom, a jedna dobar dio čak ti u sebi govori nešto nepristojno. Ja takođe ne igram igrice, ali ne slažem se s tobom.

zLo_krme je napisao:
... pa narod kupuje raznorazne gluposti kad tek izađu, sjeti se pes-a 3...

Upravo si zaradila poveći broj mrzitelja na ovom forumu. Samim ovim se nastavljaš na gornji citat jer znači ako ti ne igraš igrice, automatski je kupovina Play Stationa 3 (pretpostavljam da je to, a ne igrica PES jer nema smisla broj) glupost! A kupovati nešto što jeste dobro, ali sama tvrdiš da je "šminka" nije glupost?! A ti znaš šta poveći dio muškog svijeta misli o kupovini šminke :-)

zLo_krme je napisao:
A neću uopšte da zalazim u raspravu s tobom kad ni ne koristiš mac.

Apple Macintosh (http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh - veoma slično prvoj slici) sam koristio još u prvom razredu gimnazije '93 godine kad si ti bila veoma mala djevojčica, tako da nisi u pravu. Već tada je imao daleko moćniju grafiku od PC 386 koji je bio aktuelan u to vrijeme. Tako da nisi u pravu. Pratim ja taj svijet veoma dobro. Znam ja mnoge prednosti Apple-a iako ga ne koristim, a jedan od osnovnih razloga za to je što te pare nemam. A i da imam, razmislio bih dvaput.

What else do you need? Ja ništa ;

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Joj dokle vise

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I rest mu case.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A? Reci to na naski:p

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ja odmaram svoj kofer? :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2011, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
NiZ je napisao:
Ja odmaram svoj kofer? :D

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 03:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Pozdrav!

Trebao bih kupiti Apple-ov notebook, koristio bih ga iskljucivo za razvoj i testiranje aplikacija za Apple-ove produkte. Cilj mi je da maksimalno ustedim pri kupovini. Mozete li mi preporuciti neki model? Hvala unaprijed na prijedlozima!

PS: ne postoji emulator niti virtualna mašina za Mac OS, tako da ta opcija otpada.

Jesi probao tutorijale za emulaciju Mac OS u Virtualboxu?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2011, 17:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
vase misljenje o toshiba satellite c660-11t
http://www.hgspot.ba/opis.aspx?ID=56054

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2011, 02:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
I ja tražim i njuškam da kupim laptop ''ovih mjeseci'', al' toliki je izbor i modela i proizvođača, da me zaboli glava i dođe mi da ništa ne kupujem... :lol:

Štos je u tome što mi je ovo prvi laptop i ne znam nešto puno o njima i komponentama, ali se razumijem u desktop komponente pa ću se tu već nekako snaći (mislim da pohvatam nomenklaturu procesora za laptope jer kontam da je to najbitnije :)). Ali najviše me zanima operativni sistem. Ako je instaliran Windows na laptopu da li to ulazi u cijenu? Da li je više laptopa sa ili bez sistema? Da li je bolje kupiti bez sistema pa onda instalirati da ne trošim parw na originalni sistem, koji će mi kupac? Ako ima Linux ili ako nema nikakvog sistema da li je lako instalirati piratski Windows, pošto to znam uraditi na desktop računaru? Pojasnite mi to malo... :)

nomenklaturu procesora - imena i oznake procesora :D

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]