stormbringer je napisao:
Jedna od velikih prednosti appleovih laptopa je sto se stvarno minimalno greju. U poredjenju sa ostalima, moze se reci da se uopste ne greju. I baterija traje 7-10 sati pa je odlican i za studente.
Da, traje stvarno sto godina baterija, u jednom trenutku je bilo 12 sati!
dtb_pro je napisao:
stormbringer je napisao:
Jedna od velikih prednosti appleovih laptopa je sto se stvarno minimalno greju. U poredjenju sa ostalima, moze se reci da se uopste ne greju. I baterija traje 7-10 sati pa je odlican i za studente.
Jedna od velikih mana appleovih laptopa je sto se manje greju, više koštaju. Odnosno, kako je navedeno, minimalno se greju, dakle maksimalno koštaju. Ponekad i više od maksimalno jer se izgleda vode logikom: "Mi smo Apple, mi koštamo, može nam se! Ako sumnjate, znajte da je Sara Džesika Parker stvorila kult zvan Sex i Grad kucajući kolumne na nama."
Naravno, sarkazam je u pitanju, ali sam jednostavno morao...
Davno, davno Apple je jednostavno odlučio da se osveti Microsoftu i Gatesu tako što će stvarati zaista kvalitetne stvari za probrane, a ne da zadovolje mase. Danas i dalje prave kvalitetne stvari, ali su skontali da je masovnost jako dobra, naročito ako na obraz stare slave i veoma dobrog kvaliteta počneš da naplaćuješ van svake pameti. To mu dođe nešto kao "skupi smo do bola, znači i dalje smo ekskluziva". Ali onda će morati odustati od zeza tipa okrenem elektroniku uzduž umjesto poprijeko i eto mi od iPod-a dobijem iPad. Mada kad vidim koliko se zatucanih Amera zaletilo da za prvi vikend kupi iPad 2-ojki, čovjek shvati da su samo svemir i ljudska glupost beskonačni. Mada je svemir pod znakom pitanja....
Moram se osvrnuti da je pola napisanog glupost.

PRvo, sistem je stabilan, grafika odlična. Apple je šminka, košta više od ostalih, ali je odličan. Ja više ne prelazim na windows ni linux nakon mac os-a. Žao mi je, ali tako je. Odličan je. Ne igram igrice, pa me nije briga šta podržava... Bitno mi je da ps radi kao sat.
Nisu skupi do bola. Skuplji su, ali nisu 10 puta skuplji.... Ne znam šta te čudi kupovima iPadova, pa narod kupuje raznorazne gluposti kad tek izađu, sjeti se pes-a 3...
A neću uopšte da zalazim u raspravu s tobom kad ni ne koristiš mac. Dvije klase iznad ostalih: ne grije se, ima dobre karakteristike, lagan je, baterija traje 10 sati, odličan ekran i prelijepo izgleda. What else do you need? Ja ništa