harvester, i dalje mislim da si preagresivan sto se tice tih mladih igraca. ali, mozda bi i bilo idealno da se ovi mladji uvode u reprezentaciju od beograda 2005 pa nadalje. bilo bi idealno da od Beograda krene nova era nase vladavine u evropskoj kosarci.
u svakom slucaju, milicic je, mada ga nikad nisam gledo, kazu, buducnost nase kosarke. na ovom prvenstvu nismo imali igraca koji je mogao da zaustavi visoke, brze igrace iz protivnicke ekipe, kao sto su kirilenko i gasol. oni su nam jednostavno radili sta su htjeli, zato sto su nasi visoki igraci (ostojic, koturovic, drobnjak) bili jednostavno prespori u odbrani. zato su nam i litvanci, osim sto su nas ubili iz daljine, i ispod kosa radili sta su htjeli. e sad, po onome sto sam citao o milicicu, mozda bi bas on mogao biti ono sto nam treba, jer je visok i brz, kazu nesto kao unaprijedjena verzija gasola, jer je mnogo jaci, podjednako brz i visok.
takodje mislim da bi od cabarkape mogao da postane igrac extra klase, i da je on takodje ono sto nam je falilo u odbrani na ovom prvenstvu. za pavlovica stvarno ne znam, ali to sto je buducnost igrala ocajno u evroligi ipak ne mora da znaci da je on los igrac. sjetimo se samo losih igara partizana, kad je gubio i po 10 utakmica zaredom u evroligi, a iz tog tima su izasli npr. tomasevic i drobnjak, koji su postali dobri vec nakon jedne sezone u inostranstvu. u svakom slucaju, pavlovic mora jos da uci, kao i svi ovi mladji.
sto se tice radmanovica, mislim da je on odlican igrac, da su mozda na ovom prvenstvu samo gasol, novicki i parker bolji igraci od njega. dakle, za njega je sigurno da po kvalitetu zasluzuje mjesto u reprezentaciji.
ovo prvenstvo je pokazalo da mi ipak nismo tolika velesila da mozemo ladno da igramo bez kljucnih igraca. gorepomenuti igraci su buducnost nase kosarke, posto se ocigledno blizi vrijeme definitivnog oprostaja bodiroge, tomasevica, divca. dakle, falice nam visokih igraca u buducnosti. mislim da se ne moze postupati po principu "moras da igras za reprezentaciju, ako neces, ko te jebe". moraju se obaviti ozbiljni razgovori sa ovim igracima, da se vidi da li oni stvarno zele da pomognu reprezentaciji na buducim takmicenjima, a ne da im se zalupe vrata drzavnog tima.
dakle, biti strpljiviji sa mladima, nikog se ne odricati. s tim sto, naravno, i to strpljenje treba da ima granica...
i prognoza sastava za OI2004 i EP2005:
4. Bodiroga, 5. Cabarkapa , 6. Gurovic, 7. Rakocevic , 8. Stojakovic, 9. Radmanovic, 10. Jaric, 11. Rebraca, 12. Milicic, 13. Vujanic, 14. Tomasevic, 15. Drobnjak
Prva petorka : Jaric, Stojakovic, Bodiroga, Tomasevic, Rebraca
_________________ Zec: NEEEEEEE, RISE! Ris: Ma ne remse!
|