banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 14:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 244 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2011, 23:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
idi u americku ambasadu slazi da si ratni veteran i da si rad da obezbedjujes konvoj nafte u iraku za par hiljada dolara mjesecno ... posao zagarantovan :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
nepokoreni je napisao:
Popokatepetl
Švabija i Austrija imaju gastosa, azilanata i nezaposlenih ne znaju kud bi s njima, imam bližu rodbinu tamo pa se žale. Srednja Evropa i Skandinavija su najbolje za te stvari.
A sirotice iz bivšeg SSSR bi prodale dušu đavolu samo da se domognu EU koliko je tamo lijepo.
E što se tiče braka ti se udaj, ja nisam takva osoba!
Ili napravi vigvam pa pleši oko vatre sa ženom i čoporom djece...
Nisam izbirljiv probao sam više načina pa nije išlo a i košta para i živaca.

Имаш на ХРТ-у емисију о Европској Унији и сад приказују Литванију.
Прича један литвански Рус, који је ту старосједилац и каже како је много очекивао поводом уласка Литваније у ЕУ но испаде да није тако сјајно и бајно. Каже да је сад код локалних Руса више траженији руски пасош него литвански.
Но опет.. све то зависи прво од личности па до других ствари, школе, искуства итд..

Елем, и сам сам у процесу "губљења одавде"..
Гдје би ти најрадије ишао? Скандинавија?
Другар ми се био оженио и отишао у Финску.
Био годину дана, развео се и побјег`о кући.
Напомињем, није ушао у фиктивни брак него из љубави. :)
Каже да је земља депресивна.. Плате су ОК, стандард ОК.. ал` каже поједе се од досаде.
Како он рече, то је земља са највише алкохоличара у Европи..мада нисам провјеравао тај податак.
Иначе, дечко није ни пио ни пушио а како је отишао тамо почео је и једно и друго. :D

Што се тиче послова за војску по Афганистану и сличним вукојебинама:
http://www.fluor.com/careers/pages/logc ... ities.aspx
Долазе у Тузлу и тамо се ради интервју и то.
Један колега је отишао, одрађује већ другу туру..
Плата је ок.. ал` ту ти је глава у торби.

Имаш још један избор ако си за Америке.
Одеш да шљакаш на брод.. кад завршиш прву туру узмеш то пара што си зарадио и искрцаш се негдје.
То ти је нелегална опција.. :) Легална је да док си на броду покушаш сконтат себи неку цурицу или да се повежеш са неким нашим тамо да ти нађу неки посао па онда добијеш радну визу.
Разлог због којег не можеш одавде директно у САД на посао је то што грађани БиХ не могу добит радне визе ако им је пребивалиште у БиХ, ако су на тлу САД-а, онда да. (тако је било кад сам задњи пут провјеравао).
Знам да су Србији увели те радне визе ускоро након што су добили бијели шенген..претпостављам да би неком логиком требали онда и нама ускоро..мада, ми смо вјероватно на црној листи због ових талибана.
Једина шанса да крочиш на америчко тло (а успут и најјефтинија) је управо та шљака на броду. Као туристу би те вјероватно одбили ако си незапослен и немаш стална примања.
Наравно, увијек можеш играт лутрију за зелени картон. Ја имам осјећај да ћу добити. :D :D

Доста људи се сад распитује за Нови Зеланд.. до прије пар година су они дословно тражили људе да их населе и није било компликовано отићи уопште, знам пар који су спалили и не жале се нимало у односу на оне који су отишли у Америку.. не знам каква је сад ситуација, нисам се распитивао за њих.

Мени лично не пријају те хладне земље попут скандинавских земаља..
Ок је то све ал` кад ја морам бит упрањган по цијеле дане.. Зајеби.
Ја бих најрадије у Аустралију.. :D
Мада.. привлаче ме и свијетла Америке, ал` опет, доста њих се жали да није као што је било.

Е да, зар ти ниси ожењен?
Колико имаш година ако није тајна?

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Bolje baba Švicarka nego Miss Rusije! :evil3:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jesi li razmisljao o Australiji? Tamo uvijek fali radnog naroda.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ni sekund ne razmišljajte o braku sa Švajcarkama! Izgledom i nisu toliko loše, moglo bi se naći nešto ravno slovenskoj ljepoti ali su oštrokonže opasne, pogotovo u njemačkim kantonima!

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 09:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ako nemaš više od 35 godina i psihofizički si sposoban idi pravo u Marsej, tamo imaš regrutni centar za francusku legiju stranaca.
Zajebavaj se dvije i po godine, uživaj, a nakon dvije i po godine provedene u legij možeš predati zahtjev za državljanstvo, kad dobiješ državljanstvo ispališ ih i ideš raditi na bauštelu kao svaki pravi Srbin.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 11:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nepokoreni,sjedi gdje si...Ni za šta drugo nisi,kao ni ja...Otišao bi,al' da ti je sve što imaš ovde i dalje blizu...Znači da ne bi otišao,samo te nešto danas izbilo i isfuralo.Sutra će sve biti po starom.....
....a i kako će koji qrac ovde jednom biti bolje ako svi odemo vani....?

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
old fashion men je napisao:
Ako nemaš više od 35 godina i psihofizički si sposoban idi pravo u Marsej, tamo imaš regrutni centar za francusku legiju stranaca.
Zajebavaj se dvije i po godine, uživaj, a nakon dvije i po godine provedene u legij možeš predati zahtjev za državljanstvo, kad dobiješ državljanstvo ispališ ih i ideš raditi na bauštelu kao svaki pravi Srbin.

Nije to tako lako. Moj drug nije prosao prijemni test a momak je relativno sposoban.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 12:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Buraz ima neka sema za Kanadu, vozis kamion 2 godine ne vidis ni sunca ni mjeseca, al zato poslije 2 godine dobijas njihovu radnu i boravisnu dozvolu. A ima nesto i za njegovatelje neki program, cuvas kanadske babetine oko 2 godine i onda si na konju :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 13:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
АЛЕКСАНДАР je napisao:
nepokoreni je napisao:
Popokatepetl
Švabija i Austrija imaju gastosa, azilanata i nezaposlenih ne znaju kud bi s njima, imam bližu rodbinu tamo pa se žale. Srednja Evropa i Skandinavija su najbolje za te stvari.
A sirotice iz bivšeg SSSR bi prodale dušu đavolu samo da se domognu EU koliko je tamo lijepo.
E što se tiče braka ti se udaj, ja nisam takva osoba!
Ili napravi vigvam pa pleši oko vatre sa ženom i čoporom djece...
Nisam izbirljiv probao sam više načina pa nije išlo a i košta para i živaca.

Имаш на ХРТ-у емисију о Европској Унији и сад приказују Литванију.
Прича један литвански Рус, који је ту старосједилац и каже како је много очекивао поводом уласка Литваније у ЕУ но испаде да није тако сјајно и бајно. Каже да је сад код локалних Руса више траженији руски пасош него литвански.
Но опет.. све то зависи прво од личности па до других ствари, школе, искуства итд..

Елем, и сам сам у процесу "губљења одавде"..
Гдје би ти најрадије ишао? Скандинавија?
Другар ми се био оженио и отишао у Финску.
Био годину дана, развео се и побјег`о кући.
Напомињем, није ушао у фиктивни брак него из љубави. :)
Каже да је земља депресивна.. Плате су ОК, стандард ОК.. ал` каже поједе се од досаде.
Како он рече, то је земља са највише алкохоличара у Европи..мада нисам провјеравао тај податак.
Иначе, дечко није ни пио ни пушио а како је отишао тамо почео је и једно и друго. :D

Што се тиче послова за војску по Афганистану и сличним вукојебинама:
http://www.fluor.com/careers/pages/logc ... ities.aspx
Долазе у Тузлу и тамо се ради интервју и то.
Један колега је отишао, одрађује већ другу туру..
Плата је ок.. ал` ту ти је глава у торби.

Имаш још један избор ако си за Америке.
Одеш да шљакаш на брод.. кад завршиш прву туру узмеш то пара што си зарадио и искрцаш се негдје.
То ти је нелегална опција.. :) Легална је да док си на броду покушаш сконтат себи неку цурицу или да се повежеш са неким нашим тамо да ти нађу неки посао па онда добијеш радну визу.
Разлог због којег не можеш одавде директно у САД на посао је то што грађани БиХ не могу добит радне визе ако им је пребивалиште у БиХ, ако су на тлу САД-а, онда да. (тако је било кад сам задњи пут провјеравао).
Знам да су Србији увели те радне визе ускоро након што су добили бијели шенген..претпостављам да би неком логиком требали онда и нама ускоро..мада, ми смо вјероватно на црној листи због ових талибана.
Једина шанса да крочиш на америчко тло (а успут и најјефтинија) је управо та шљака на броду. Као туристу би те вјероватно одбили ако си незапослен и немаш стална примања.
Наравно, увијек можеш играт лутрију за зелени картон. Ја имам осјећај да ћу добити. :D :D

Доста људи се сад распитује за Нови Зеланд.. до прије пар година су они дословно тражили људе да их населе и није било компликовано отићи уопште, знам пар који су спалили и не жале се нимало у односу на оне који су отишли у Америку.. не знам каква је сад ситуација, нисам се распитивао за њих.

Мени лично не пријају те хладне земље попут скандинавских земаља..
Ок је то све ал` кад ја морам бит упрањган по цијеле дане.. Зајеби.
Ја бих најрадије у Аустралију.. :D
Мада.. привлаче ме и свијетла Америке, ал` опет, доста њих се жали да није као што је било.

Е да, зар ти ниси ожењен?
Колико имаш година ако није тајна?

Imam tri banke i nisam oženjen imao sam dugu vezu pa otišlo kvragu :-?
To sam i ja čuo što se tiče Finske i ostalih skandinavskih zemalja da su hladne i depresivne i da su ljudi drugačiji , al sam čuo da su im i žene glavne u kući i štite ih svi mogući zakoni pa sad ko voli....ali zato to kompenzuje odlična socijalna zaštita i dobar život jer su to zemlje socijalne sigurnosti u vrhu Evrope.
Za lutriju sam čuo slao sam i aplikacije još nije bilo odgovora ko zna...Australija i Novi zeland su dobre destinacije ali otkad je počela ova kriza izuzetno su rigorozni po uslovima emigracije neće oni svakoga, većinom stručnjaci sa dobrim pedigreom.
I ja sam bio zagrijan za SAD ali rekao mi drugar koji je tamo da se manem ćorava posla tamo je sad puka egzistencija american dream je kaput odavno.
Za Afganistan mi se baš ne ide poginuti , to mogu i ovde na pješačkom prelazu.
Ja ne ganjam da idem zaje8avati se vani nego da dobijem radnu dozvolu i skućim se i živim kao čovjek sasvim normalno i bez straha za sutra oću li imati šta da jedem. Ganjao sam ja stotinu opcija ali mogu reći da se treba čuvati prevara i lopova, samo možeš ostati bez para.
Na kraju izgleda ostaje samo brak jer sve ostale šeme ili su preduge ili su preskupe a nema rezultata.
Nije mene danas isfuralo ništa nego mi je prekipio život ovdje gdje nema zakona, reda i države. Radiš za drugog nema para, oćeš da radiš za sebe propadaš jer ti za usluge i robu daju daske, grede, cigle, piliće, maglu....a država svaki dan guli kožu s leđa za sve. Dosadilo brate da se patim a ne ide ništa naprijed, hoću da živim normalno i da više ne vidim našu gamad bar 5 godina pa šta bude kasnije...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Kako sam skontao, Australija je trenutno najbolja destinacija.
...hranis koale, igras se sa kengurima...boli te!

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
nepokoreni je napisao:
Jes baš bi prošao ko Arap svijetle puti i svijetlih očiju ko Švabo. Ajmo dalje :roll:

Ako je uspjeo Lorens,valjda ces i ti...
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
На листи најпожељнијих земаља за живот прошле године је ишло овако:
1. Норвешка
2. Аустралија
3. Нови Зеланд
:)

Паметном доста.
Аустралија је закон.. имам другарицу тамо која ради у неком бутику ЖЊ посао и апсолутно се никад не жали.
А живот.. па љепота брате, сунце, плажа, опуштенција..
За младе људе жељне провода, оргија и сличних ствари дефинитивно број један. :D :D

Ја бих тамо спалио овог момента само кад би се могло.. но сад је много тешко и прије свега СКУПО отићи и кад би успио изгањат све папире.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 19:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To što si naveo istina je, samo Australija i NZ su sad pooštrili uslove zbog krize do bola.
Ako mene pitaš u Evropi je vrh: Norveška, Danska, Holandija i Švedska.
E te zemlje su po meni najbolje za odseliti se.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Svugdje ti je dobro ako imaš normalan i kvalifikovan posao.

A ako hoces na bauštelu, da bi bio prihvaćen moraš naučiti bauštelsku himnu - "Miješalica", pa da je čujemo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PCPvGZoUbys[/youtube]

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakva mješalica, na zapadu na baušteli ne dižu ništa teže od čekića, dolazi gotov beton, gotove oplate za šalovanje, dizalica diže sve što je teže od tri kile, a radnici samo pridržavaju, najgore im je to što imaju nadzornog koji im ne dozvoljava da fušere kako bi htjeli i kako su navikli, to im najteže pada.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Tako je OFM ali to ovdje ne kontaju ljudi. Moj poznanik Švabiji radi glazure i rigips kaže da mu je odlično ne kičma ko konj, ima radno vrijeme, klopu, prijavu, i sva prava radnika pošto je državljanin. Kaže da je u građevinskom poslu odlična para samo ako nisi na crno onda si ga popušio. A kod zapadnjaka nema fušerenja i kvadrat zida piva i cigar svako pola sata e to naše ubi u pojam.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 23:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nepokoreni je napisao:
Tako je OFM ali to ovdje ne kontaju ljudi. Moj poznanik Švabiji radi glazure i rigips kaže da mu je odlično ne kičma ko konj, ima radno vrijeme, klopu, prijavu, i sva prava radnika pošto je državljanin. Kaže da je u građevinskom poslu odlična para samo ako nisi na crno onda si ga popušio. A kod zapadnjaka nema fušerenja i kvadrat zida piva i cigar svako pola sata e to naše ubi u pojam.

izvini kolega al moram da se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...u prevodu "neko te laze posteno"..

evo ti tekst iz 2003, nista se nije ni danas promjenilo..razlika je sto na zapadu koriste kvalitetan celofan kako bi umanjili svoje probleme....takodje imam kolegu koji je zidar, gazda..

http://www.guardian.co.uk/money/2003/jun/25/consumernews.howtocomplain

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2011, 23:54 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Feb 2011, 22:39
nepokoreni je napisao:
To što si naveo istina je, samo Australija i NZ su sad pooštrili uslove zbog krize do bola.
Ako mene pitaš u Evropi je vrh: Norveška, Danska, Holandija i Švedska.
E te zemlje su po meni najbolje za odseliti se.

E da, njihov jedini problem je ostatak svijeta
U norveškoj se većina ministara vozi tramvajima.
:D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imam još jedan prijedlog za tebe;
napravi neko sranje na političkoj osnovi zbog kojeg ćeš odležati bar godinu dana, nakon toga ideš u zemlju koju poželiš i kao politički disident dobivaš politički azil bez ikakvih problema.
Jebo godinu dana, mlad, neoženjen puca ti kua, u zatvoru i nije loše ono doručak, ručak, večera, spavanje, druženje i to 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2011, 03:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Nepokoreni, postani samohrana majka i pali u Norvešku!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 244 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]