banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jan 2011, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Hvala.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2011, 14:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2010, 12:06
LJudi, ja tražim DVB-C prijemnik za prijem Elta programa, ali čitajući vaše komentare izgleda da ću odustati od toga za sada. Je li to pametno?

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
pa zavisi koji tv imas, po meni ako je u pitanju obicni crt sa ekranom 50-70 cm ne vrijedi investirati. Narocito sto jos uvijek nema nekih kanala koje imas na analogiji. E sad kod mene je u sobi plazma od 107cm sa ugradjenim dvb-c i u tom slucaju analogija je negledljiva.
Ali da bi investirao 150 maraka radi Elte neka hvala. Radje uzmi iptv, sad bi navodno trebali ubaciti obecane kanale.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
da li samo meni zuji arenasport ili mi zuji u usima???

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Frisky_Dingo je napisao:
da li samo meni zuji arenasport ili mi zuji u usima???

Isti slucaj, mamu im, to nije slucajno da bas arena zuji

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Ako mislite na arena 1 ona kod mene zuji vec 4 mjeseca.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2011, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
dtkbl je napisao:
pa zavisi koji tv imas, po meni ako je u pitanju obicni crt sa ekranom 50-70 cm ne vrijedi investirati. Narocito sto jos uvijek nema nekih kanala koje imas na analogiji. E sad kod mene je u sobi plazma od 107cm sa ugradjenim dvb-c i u tom slucaju analogija je negledljiva.
Ali da bi investirao 150 maraka radi Elte neka hvala. Radje uzmi iptv, sad bi navodno trebali ubaciti obecane kanale.

Ja tebe malo ne razumijem.Rekao si par kontradiktornosti.Kao prvo mislim da se bas u kombinaciji dvb-c risivera i crt televizora najbolje moze pratiti digitala koju sad emituju kablovski emiteri jer ta digitala koju oni nude je skoro negledljiva na LCD-ovima sa velikim dijagonalama i HD rezoluciji.Drugo kakve veze sad ima tvoj LCD sa ugradjenim dvb-c tjunerom i Eltinom analogijom?I trece nov dvb-c risiver kosta oko 120 KM i Eltinom digitalom se trenutno moze gledati paket Arenasport besplatno.E sad to koliko ce to trajati besplatno ako neko hoce da nabavi DVB-C risiver neka pozuri jer ce se ubrzo Arenasport morati placati kao poseban paket.Dobra je varijanta ako neko moze naci polovan risiver izmedju 50 i 70 KM a sto se tice Elte ona je obecala da nece kriptovati i kodirati risivere i iznajmljivati samo svoje, pa ce mu to moci sluziti i kad definitivno Elta predje na digitalu i sto je jako bitno taj risiver treba imati conax sistem kodiranja i ulaz za karticu.Da sad ne ispadne kako ja branim Eltu,boze sacuvaj,jer sam ja primoran na Eltu zato sto imam vise ukucana i televizora i samo ce jedan TV imati digitalu a ostali analogiju i to samo Elta dozvoljava jer kad bih presao na IPTV morao bih nadoplacivati za svaki box jos 6 KM a niko ti u Mtelu nece garantovati dali ces imati dovoljan protok kroz telefonsku paricu da imas regularan prijem na sve TV boxove bez trzanja i da ces imati telefon i internet bez problema.Eeeee da sam sam sa jednim TV-om bez razmisljanja bih uzeo IPTV i naravno da uvedu Sportklub u programsku semu :-)
Opet kazem, nazalost, osudjen sam na Eltu ali je bez veze osudjivati i pricati o necemu u sta se ne razumijes jer ljudi imaju razlicite potrebe.Znaci samo cinjenice covjeku trebaju da se odluci dali preci na nesto ili ne.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Kako nema veze, pa da nemam dvb-c tuner u tv slika na analognoj Elti bi mi bila toliko losa da je ne bi ni gledao. Ovako ta digitalna koliko toliko popravi stvar. U slucaju lcd-a stvar je jos gora jer plazme prikaziju prirodniju sliku na sd kanalima. Opet zavisi i do kanala nije isto na novoj, hrt, eurospletu i na belu, atv, rtrs...
Ono sto sam htio reci djevojci da ako ima crt tv (kao ja u drugoj sobi) ne bi kupuvao dig.risiver jer ne bi primjetio drasticno poboljsanje slike na ekranu od 55 ili 72 cm recimo. Znaci usporedio sam anal-digit u slucaju malih i velikih ekrana i razlicitih tehnologija. E sad o arenama nisam razmisljao jer ih i ne gledam ali eto to je jedina prednost, a sto se tice ostalih kanala na digitali svakim danom ih je sve manje...

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 21:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2010, 12:06
Hvala svima na korisnim informacijama! Sačekaću još neko vrijeme sa nabavkom DVB-C prijemnika, i zato što će ELTA uskoro mijenjati nešto u svojoj ponudi.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Već čitavu vječnost mi nema titlova na Fox Crimeu, a koliko vidim i na većini drugih programa. Jesam li ja nešto pobatalio ili je do Elte?

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 22:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
Harvester je napisao:
Već čitavu vječnost mi nema titlova na Fox Crimeu, a koliko vidim i na većini drugih programa. Jesam li ja nešto pobatalio ili je do Elte?

kod mene radi

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 10:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pošto sam glup, volio bih da mi neko objasni kako da podesim titlove. Probao sam sa podešavanjima na risiveru, ali nije urodilo plodom. Jel treba da ih podesim na risiveru ili na televizoru?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
En Grieg je napisao:
Hvala svima na korisnim informacijama! Sačekaću još neko vrijeme sa nabavkom DVB-C prijemnika, i zato što će ELTA uskoro mijenjati nešto u svojoj ponudi.
Pozdrav

Imaš neke konkretne info?

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2011, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne obazirite se na moje tupavo pitanje, malo sam pročeprkao po opcijama i podesio titlove :-)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2011, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ljudi mozda nije prica za ovu temu ali ja nemam drugo gdje da postavim pitanje.
Imam Opticum 7000ccx kablovski DVB-C risiver i "napravio sam se pametan" da napravim upgrade firmware-a za ovaj uredjaj. Nadjem noviju verziju, sve uradim kako treba i steknem utisak kako je risiver dosta brzi pri prebacivanju kanala i sve mu nekako bolje radi nego prije. Sav odusevljen okrenem Nat. Geographic i pritisnem tipku za subtitle, kad ono nista! Na infu fino pise da postoji prevod a ja nikako ne mogu da dodjem do njega. Misleci da je taj problem do tog kanala, okrenem History, TV 1000 itd i skontam da ne mogu nikako da dodjem do prevoda jer tipka za subtitle na daljinskom jednostavno ne funkcionise.
Pokusavao sam cuda ali nema efekta. Kad sam malo proceprkao po net-u vidio sam da sam pogrijesio i updejtovao firmware koji jest noviji i za isti je risiver ali koji ima drugaciji cip i jednostavno ne podrzava tu funkciju. Trazio sam njegov originalni software ali nema pa nema.
Ako neko moze volio bih da mi pomogne jer cu poludjeti.
Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 15:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kakva je Blicova digitalna televizija?
Jesu bolji od ovih, ima li ko iskustva?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 17:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ima li ko od pomoći?

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 18:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Macr0 je napisao:
Kakva je Blicova digitalna televizija?
Jesu bolji od ovih, ima li ko iskustva?

Jesu jedno 5x Bolji, ali se zato i plaćaju.

avlijas je napisao:
Ima li ko od pomoći?

Ako si ga kupio na mjestu za koje predpostavljam da jesi, ( da nereklamiram ) otiđi fino kod njih neka ti vrate stari SW. Treba za to računar i nul-modem kabal, i naravno pravilan SW.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 20:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

avatar hvala na savjetu, ali nisam ga kupio novog nego polovnog a i da jesam rekli bi da sam prekrsio pravilo garancije. Nisam bas neiskusan u tome jer sam updateovo bar jedno 100 risivera sa null-modem kablom i nikad se nisam suocio sa problemom da novija verzija ima ovakav nedostatak. Da stvar bude gora, kompjuter koji ima serijski port sam poklonio i on je otisao daleko odavde a moj nema serijski port Grrrrrrr!
Znaci ako i nadjem original firmware treba mi i adapter USB - Serijski port. Mislim ovo se samo moze meni desiti.
Valjda cu naci racunar sa serijskim portom a ako neko ima original firmware Heeeeelllllllllppppppp!
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2011, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
avlijas je napisao:
avatar hvala na savjetu, ali nisam ga kupio novog nego polovnog a i da jesam rekli bi da sam prekrsio pravilo garancije. Nisam bas neiskusan u tome jer sam updateovo bar jedno 100 risivera sa null-modem kablom i nikad se nisam suocio sa problemom da novija verzija ima ovakav nedostatak. Da stvar bude gora, kompjuter koji ima serijski port sam poklonio i on je otisao daleko odavde a moj nema serijski port Grrrrrrr!
Znaci ako i nadjem original firmware treba mi i adapter USB - Serijski port. Mislim ovo se samo moze meni desiti.
Valjda cu naci racunar sa serijskim portom a ako neko ima original firmware Heeeeelllllllllppppppp!
Pozdrav

Probaj ovde
http://www.digital-eliteboard.com/downl ... le&id=6004

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]