dtkbl je napisao:
pa zavisi koji tv imas, po meni ako je u pitanju obicni crt sa ekranom 50-70 cm ne vrijedi investirati. Narocito sto jos uvijek nema nekih kanala koje imas na analogiji. E sad kod mene je u sobi plazma od 107cm sa ugradjenim dvb-c i u tom slucaju analogija je negledljiva.
Ali da bi investirao 150 maraka radi Elte neka hvala. Radje uzmi iptv, sad bi navodno trebali ubaciti obecane kanale.
Ja tebe malo ne razumijem.Rekao si par kontradiktornosti.Kao prvo mislim da se bas u kombinaciji dvb-c risivera i crt televizora najbolje moze pratiti digitala koju sad emituju kablovski emiteri jer ta digitala koju oni nude je skoro negledljiva na LCD-ovima sa velikim dijagonalama i HD rezoluciji.Drugo kakve veze sad ima tvoj LCD sa ugradjenim dvb-c tjunerom i Eltinom analogijom?I trece nov dvb-c risiver kosta oko 120 KM i Eltinom digitalom se trenutno moze gledati paket Arenasport besplatno.E sad to koliko ce to trajati besplatno ako neko hoce da nabavi DVB-C risiver neka pozuri jer ce se ubrzo Arenasport morati placati kao poseban paket.Dobra je varijanta ako neko moze naci polovan risiver izmedju 50 i 70 KM a sto se tice Elte ona je obecala da nece kriptovati i kodirati risivere i iznajmljivati samo svoje, pa ce mu to moci sluziti i kad definitivno Elta predje na digitalu i sto je jako bitno taj risiver treba imati conax sistem kodiranja i ulaz za karticu.Da sad ne ispadne kako ja branim Eltu,boze sacuvaj,jer sam ja primoran na Eltu zato sto imam vise ukucana i televizora i samo ce jedan TV imati digitalu a ostali analogiju i to samo Elta dozvoljava jer kad bih presao na IPTV morao bih nadoplacivati za svaki box jos 6 KM a niko ti u Mtelu nece garantovati dali ces imati dovoljan protok kroz telefonsku paricu da imas regularan prijem na sve TV boxove bez trzanja i da ces imati telefon i internet bez problema.Eeeee da sam sam sa jednim TV-om bez razmisljanja bih uzeo IPTV i naravno da uvedu Sportklub u programsku semu

Opet kazem, nazalost, osudjen sam na Eltu ali je bez veze osudjivati i pricati o necemu u sta se ne razumijes jer ljudi imaju razlicite potrebe.Znaci samo cinjenice covjeku trebaju da se odluci dali preci na nesto ili ne.
Pozdrav