lollipop je napisao:
ne znam da li je do tv, jer ja imam lcd samsung u spavacoj a lcd philips ( onaj neki sa kristalnim ekranom, ako to ima veze) i slike i promjene su iste... meni je s pocetka tako stekao i malo usporavao mijenjanje kanala dok nisam preko noci gasila resiver i od tad vise nema tog problema.
a slika se tokom dana ledi na sekund, ali nisam pratila u kom periodu.. nekad jako cesto, a nekad ne primjetim to dugo.. moj cale ima kuci eltu i kaze npr. da je kod nas puno bolji zvuk na nekim kanalima dok kod elte dosta kanala ima los ton..
Meni su očigledno uvalili STB sa greškom, jer sam tada malo tražio po netu i neki procenat Amino STB-ova stvarno ima taj problem da ako su ugaseni duze od nekih 1-1,5h nece da se upale bez iskljucenja i ukljucenja u struju. Ali otkad sam ga prestao gasiti nije bilo nikakvih problema, slikom sam prezadovoljan (kad je normalna), a sad sam trazio po netu opet ovo sto je neko gore napisao da postoji razlika u TV uređajima, Sony Bravia ima integrisani IPTV manager, ima onaj meni sa load grafikonom i ta ostala s*anja, ali tu funkciju nisam nikad ni osposobio, a sve i da je problem u samom TV-u, problem sa slikom se ne bi desavao svaki dan u istom periodu i nestao nakon "nekog restartovanja u centrali" kako su mi objasnili ovi iz m:tel-a.
Ih, da se ona samo ponekad zaledi ja bih bio presretan. Pojave se one "kockice" i to ne u samo nekim diejlovima slike, vec se slika potpuno pokvari, pa se stabilizuje na manje od sekunde i onda opet. Mislim nzm do cega je ovo ali cu ih zvati,placam uslugu kao i svako drugi, ako cu ih ja morati zvati svake sedmice da "to nesto" restartuju onda nema smisla nikakvog...
A ovi na servisu su mi najjaci. Sve sto ti znaju reci je da provjeris kablove, da restartujes modem i STB (sa 100x ponovljenim pitanjem jesi li prvo ukljucio modem pa onda STB) + sto me 100x pita "je li ovaj kabal ukljucen u ovo, onaj u ono" kao da sam dosao iz pecine, provjerim i prije nego te zovem jbt, lakse mi je provjeriti nego se s tobom natezati tu. A i inace imam osjecaj da o svemu ovome znaju "trunku" vise od mene, ne mislim na ove tehnicke radnike, vec na ove na info linijama.