banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 18:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Dec 2010, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I ja podržavam veliku albaniju, Srbi se sa šiptarijom mogu nositi kako oće i kad oće, da nije svijeta KiM bi vratili za 24 sata skupa sa Skadrom, ali baš bi volio vidjeti onu makedonsku i crnogorsku ciganiju šta će oni, ima šipci da ih pojedu za doručak, potpuno podržavam ideju šipaca.
btw
Samo da opet glupi Srbi opet ne glume supermene i spašavaju arnaute u CG i Bugare u tzv. MK.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 17:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Dabogda ih imali u BG pune četvrti ako tako urade ko što si naveo! Mada ništa me ne bi iznenadilo srpska posla!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
U izveštaju švajcarskog senatora Dika Martija o nelegalnoj trgovini organima na Kosovu, u koji je imala uvida izveštač BBC-ja iz Strazbura Nataša Jokić, navodi se da brojne indikacije navode na to da su organi bili vađeni zatvorenicima u klinici na albanskoj teritoriji blizu mesta Fuše – Kruje, da bi zatim bili presađivani u inostranstvu.

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2010/ ... port.shtml

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Хашим Тачи је шеф мафије која се бави шверцом оружја, дроге и нелегалном трговином људским органима, наводи се у извештају специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија. У извештају се наводе налази Еф-Би-Аја и разних обавештајних служби. Током претходних десет година, Тачи завладао путем хероина.

Специјални известилац Савета Европе Дик Марти, који је последњих годину дана истраживао случај отмица, мучења и крађе органа Срба и Албанаца заточених на северу Албаније, оптужио је некадашњег шефа албанских герилаца и доскорашњег премијера Косова Хашима Тачија за организовање читаве те операције, пише британски Гардијан.

http://www.nspm.rs/hronika/specijalni-i ... afije.html

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7Y5cLMl7ZcA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Навршило се 12 година од убиства шест српских младића у кафићу "Панда" у Пећи.

шиптари су им порушили и споменике.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 02:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da, ukoliko je Hašim Tači legitimni predstavnik albanskog naroda i sve dok se ne dokaže da su optužbe iz Saveta Evrope osnovane, on će biti spreman da s njim razgovara.
Međutim, ukoliko se dokaže da su optužbe protiv Tačija za kriminalne aktivnosti i za trgovinu organima tačne, onda će međunarodna zajednica morati da se odredi i on će o tome zauzeti stav.

jedan od komentara:

Citiraj:
Da li si znao da je i pokojnom Djindjicu vojna sluzba bezbednosti dostavila izvestaj o "zutoj kuci u Albaniji", da se tamo zarobljenim Srbima vade organi radi prodaje bogatoj fukari sa zapada. Znas li da su u izvestaju naveli i ime hirurga kardiologa koji je u Parizu bogatoj fukari presadjivao organe srpskih mucenika. Znas li da je sluzba predlagala da se posalje odredjeni broj pripadnika, da se na licu mesta oslobode oni koji su jos zivi, da se zarobi nekoliko otmicara, te da se sa svedocenjem ocevidaca izadje pred medjunarodnu zajednicu. Znas li da je Djindjic zamalo doneo pozitivnu odluku da ga nije Mihajilovic, tadasnji ministar unutrasnjih poslova, inace dousnik MI6, odgovorio, govoreci mu da od tih "glasina" nista nije tacno, te da bi takvom akcijom Djindjic samo sebe kompromitovao.Ako za sve ovo neznas, uzmi izvestaj i procitaj ga, verovatno ce ti mnoge stvari biti jasnije, pa samim tim i ko je Taci.

Marketing by Tadić
Vjerovatno je ovom izjavom negdje dobio poz. poena, ali ... nekada je bolje ćutati.

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2010, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"To je nacrt izveštaja, upoznati smo sa tim, veoma ozbiljno shvatamo sve verodostojne navode o kriminalnim aktivnostima, i svi dokazi i izvori koji se navode u izveštaju trebalo bi da budu predočeni nadležnim vlastima kako bi se sprovela puna istraga. Vladavina zakona je od najvišeg značaja za stabilnost i napredak Balkana… I Ujedinjene nacije i Haški tribunal su još 2004. istraživali navode o mreži trgovine organima, ali su u to vreme odlučili da ne preduzimaju korake. Svakako nastavljamo da podstičemo saradnju u daljoj istrazi tih pitanja,“ rekao je Krouli.

Portparol Stejt departmenta Filip Krouli

Izgleda da im je Tači odradio posao, čim je došlo vrijeme da poduzimaju korake... spremaju teren za nekoga novog.

A samo dan ranije
Citiraj:
"Čestitam na pobjedi, kosovski demokrati. Ovo je pobjeda demokratskih i euroatlantskih vrijednosti. Danas je jasno iskazana volja kosovskog naroda, volja europskog kosova, euroatlantskog Kosova", rekao je Thaqi pobornicima njegove stranke.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Ma sve je to....

Mislim da je ovo jedna velika igranka. EU želi da ima veću ulogu u Evropi, tj da izbace amere i sa Kosova i iz BiH...
Dok Dik Marti objavljuje ono što su mnogi znali, ameri i dalje pričaju kako će i dalje sarađivati sa Tačijem.

Samo da srbi iz Srbije ovo znaju da pametno iskoriste, ali po izjavama gospodina Izvini, vidim da je presjednik duboko u nečijem dupetu, pa da se ne uvrijedi ta osoba on i dalje konstatuje da je Tači legitiman sagovornik.

Poslije svega će biti ona stara ''tresla se gora, rodio se miš''

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2010, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
DELLBOY je napisao:
Samo da srbi iz Srbije ovo znaju da pametno iskoriste,

Pa kad su to oni ikad bilo šta iskoristili, Srbi su inače poznati po tome da od gotovine prave veresiju, sjetimo se 1918, 45', 91', kako u politici tako i u svemu.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2010, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
http://presstv.com/detail/155676.html

'Israel involved in Kosovo organ trade'

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mondo.rs/s194409/Info/Srbija ... obodi.html

Трагикомедија. Пуштени да побегну.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2011, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... -na-Kosovu

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2011, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Cvikcanglama su mi čupali nokte!

Žarko Đorđević iz kosovskog sela Čerkez Sadovine, koji je pred raznim domaćim i stranim istražnim organima već osam puta svedočio o šestodnevnom paklu kroz koji je zajedno sa sinom Milanom prošao kao zatočenik OVK, svoju poslednju izjavu na sudu za ratne zločine dao je pod pretnjom!?

- Da mi nisu zapretili kaznom od 100.000 dinara, ne bih otišao u Beograd da svedočim, jer sam se uverio da su to ćorava posla, od kojih ja i moja porodica nemamo nikakve koristi. Ali pošto nemam para da platim kaznu, praktično sam bio primoran da ponovo prođem kroz pakao koji već 10 godina bez uspeha pokušavam da zaboravim. Bilo bi mi lakše da o tome ne govorim, ali malo, malo, pa me neka delegacija pozove da im ispričam kako su me Šiptari mučili - priča Žarko Đorđević, koji je u rodnom selu ostavio devet hektara obradive zemlje i tri kuće, a danas sa suprugom Radmilom (55) živi u 20 kvadrata u izbegličkom kampu u Kaleniću.

Sredinom novembra, u beogradskom sudu za ratne zločine, pred tridesetak stranih posmatrača, Đorđević je poslednji put ispričao kako su se u junu 1999. godine, neposredno po povlačenju vojske Jugoslavije s Kosova, šest dana i noći na njegovom i telima još petorice Srba iživljavale njihove komšije Albanci, obučeni u uniforme OVK, koji je tada predvodio Agim Čeku.
- Tukli su me na smenu, skidali golog i pretili da će me uštrojiti, polivali me mokraćom, terali da pevam srpske pesme, pa me posle zbog toga prebijali motkama i lancima. Cvikcanglama su mi čupali nokte, nožem ubadali u noge i ruke, izvodili na streljanje i pucali iznad glave... Preživeo sam pravi pakao. Zbog tog stravičnog šestodnevnog mučenja godinama nisam mogao da spavam, a danas imam teške psihofizičke posledice - ogorčeno priča Đorđević.

Iz zatočeništva su ga spasli vojnici Kfora kada ih je o mestu na kome se nalazilo logor obavestio njegov tada dvanaestogodišnji sin Milan, koga su mučitelji, posle dva dana žestokog batinjanja, ipak pustili na slobodu.
- U vojnoj bazi „Bondstil“, gde su me prebacili, sve vreme sam bio pod oružanom prismotrom. Jedan crnac me je držao na nišanu čak i dok sam se, sav crn od batina, s polomljenim rebrima, bukvalno vukao do improvizovanog poljskog klozeta. Odatle sam prebačen u Vitinu, gde sam samo uz pomoć supruge prezdravio. Jedno vreme sam se zanosio da će moji mučitelji biti kažnjeni, da će mi biti vraćena imovina koju sam godina mukotrpno sticao, da će mi neko na bilo koji način nadoknaditi muke kroz koje sam prošao. Danas sam izgubio svaku nadu. Čak sam stekao utisak da svi ti ljudi koji su me ispitivali samo perverzno uživaju u priči o torturi koju sam preživeo - razočarano zaključuje Žarko Đorđević.

Krvavi pir na putu do logora

Žarko i njegov sin Milan bili su zarobljeni 15. juna nadomak njihovog sela. Već na putu do logora vojnici OVK su počeli svoj krvavi pir. Pošto su mu vezali ruke, a na glavu stavili torbu, mučitelji su Đorđevića komandama, uz gromoglasan smeh, navodili na stabla koja bi mu se našla na putu. Ukoliko bi zastao, usledilo bi kundačenje. U logor koji se nalazio u selu Vrbane, gde je nastavljeno iživljavanje, nesrećni Žarko stigao je već potpuno krvav, sa slomljenim rebrima, nosem i obe arkade.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 11:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Ma sve je to....
Mislim da je ovo jedna velika igranka. EU želi da ima veću ulogu u Evropi, tj da izbace amere i sa Kosova i iz BiH...
Dok Dik Marti objavljuje ono što su mnogi znali, ameri i dalje pričaju kako će i dalje sarađivati sa Tačijem.
Poslije svega će biti ona stara ''tresla se gora, rodio se miš''

Kao što rekoh...
Citiraj:
Izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Dik Marti je izjavio da u svom izveštaju o trgovini ljudskim organima tokom rata za Kosovo 1999, ne tvrdi da je u tome učestvovao premijer Kosova Hašim Tači.

http://www.mondo.rs/s195172/Info/Srbija/Marti-_Nisam_optuzio_Tacija.html

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prava slika svakog ''UVOĐENJA DEMOKRATIJE'' pa i onog na Kosovu

Citiraj:
Medlin Olbrajt nedavno je višestruko zaradila kupoprodajom kosovskog "Ipko neta", koji je za najmanje 20 miliona evra preplatio "Telekom Slovenija".
Naime, kompanija "Olbrajt grupa" bivše američke državne sakretarke Medlin Olbrajt formalno je vlasnik pet odsto kosovskog operatera.

"Večernje novosti" pišu da je ključnu ulogu u telekomunikacionim poslovima na Kosovu i Metohiji imao Bernar Kušner, nekadašnji šef UNMIK-a.

Njegovi politički oponenti u Francuskoj tvrdili su da je upravo Kušnerov brat, uz pomoć moćnog i uticajnog rođaka, pokrivao projekat formiranja prve mreže mobilne telefonije na Kosmetu.

"Valja" je ubrzo dobila skoro 300.000 korisnika, a godišnji prihod firme bio je oko 200 miliona dolara. Najjeftinija kartica za dopunu koštala je 20 evra.

Kako navode "Novosti", za ovako značajno parče deviznog kolača ubrzo se zainteresovala i Madlen Olbrajt. Sredinom 2004. "Olbrajt grupa" je, najpre, preuzela posao specijalnog savetnika predsednika Upravnog odbora "Ipko neta".

Kompaniju "Ipko net" formirali su čelnici Međunarodnog komiteta za pomoć ugroženima, i to usred bombardovanja 1999. godine.

http://www.mondo.rs/s195399/Info/Srbija/Kako_se_Olbrajtova_obogatila_na_Kosovu.html

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2011, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mondo.rs/s195432/Info/Srbija ... tvora.html

Citiraj:
Na po 15 godina zatvora osuđeni su Aguš Memiši, Selimon Sadiku i Samet Hajdari.

Na po 10 godina zatvora osuđeni su Nazif Hasani, Burim Fazliju, Faton Hajdari i Ahemt Hasani, a na po osam godina osuđeni su Serat Hajdari i Kamber Sahiti.

Упоредите са овим:

Citiraj:
Veće za ratne zločine potvrdilo je presudu Draganu Mediću i Draganu Borojević koji su osuđeni na kazne zatvora od 20 godina i Miodragu Šolaji, koji je osuđen na 15 godina robije zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Ово се односи на шкорпионе.

Е сад мени није јасно по ком основу њима већа казна када су они извршили "само" ликвидацију а ови из Гњилана:
отмицу, изнуде, мучење и ликвидације.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mondo.rs/s195650/Info/Srbija ... anima.html

Citiraj:
Pre nedelju dana je zapaljena kuća povratnika Mila Vuletića koja je izgorela do temelja.

U trenutku paljenja u kući nije bilo nikoga. U toku nedelje su dve srpske kuće opljačkane.

Ово да се деси неким повратницима у РС, појели би нас из Брисела.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
СПОР КЛАУСА И ШВАНЦЕРБЕРГА ОКО АМБАСАДОРА НА КОСОВУ
Између предсједника Чешке Вацлава Клауса и шефа дипломатије Карела Шварценберга избила је свађа око именовања амбасадора на Косову, тврде чешки медији.
Инфо | 20:39 22/01/2011 | Извор: СРНА
Шварценберг би поздравио именовање амбасадора на Косову, док Клаус, у чију надлежност спада именовање амбасадора, то категорички одбија, као противник независности Косова, преноси аустријска новинска агенција АПА.
Чешка у Приштини нема амбасадора, иако је амасада отворена још 2008. године.
"Знам јако добро да би министар Шварценберг радо имао амбасадора на Косову. Такође, знам јако добро да то именовање никада нећу потписати. Све док сам ја предсједник ми тамо нећемо имати амбасадора", рекао је Клаус за портал Новинкy.цз.
Шварценберг је у свом реаговању потврдио да би желео да Чешка на Косову буде заступљена амбасадором.
"Један амбасадор је представник шефа државе. Одлука је на предсједнику. Дипломатским односима са Косовом, међутим, добро се управља и на актуелном нивоу", рекао је Шварценберг.
Клаус остаје предсједник Чешке до 2013. године, када му истиче други мандат на мјесту шефа државе.
Када је чешка Влада 2008. године, за вријеме премијера Мирека Тополанека, признала независност Косова, Клаус је оштро критиковао. Клаус је тада рекао да се ради о опасном преседану који значи отварање Пандорине кутије.
В.Ч.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
шварценберг.. не звучи чешки уопште.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]