banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 09 Jan 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam posten covjek koji javlja trgovcu kada mu ovaj uradi refund, a posiljka je stigla.

Sada ocekujem postenje i cojstvo i sa njihove strane, ako ti to ne mozes da razumijes, zao mi je.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A posteno je sta - traziti da ti covjek s druge strane planete salje nesto za sto mozes pomjeriti dupe i kupiti u gradu za smijesne pare??? Sta ako je on pogrijesio, nije toliki problem.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni jeste.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
nije u redu sto ces drzati dispute otvorenim. ako si tako posten, i ako ocekujus da drugi vjeruju da si posten, onda trebas i ti imati povjerenja ka selleru. zatvori dispute i reci mu neka posalje taj utikac. time sto drzis dispute otvorenim ne pokazujes da mu vjerujes. a moras znati za ti to za 2 sedmice nece stici, stoga nisi fer jer dajes prekratak rok selleru!

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 22:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pronasao sam opciju za promjenu razloga dispute, iz nije stiglo u ne odgovara opisu. Mislim da bi to bilo najpostenije, pa neka paypal presudi.

Mislim jako su azurni kada treba naplatiti ili kada traze naknadno pare za tracking number, a kada je ocigledno njihova krivica onda ne lete.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
da li su vama stizale stvari narucene poslije 11.12.2010

imam 4 artikla koja cekam od toga datuma

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Božićni praznici, loše vrijeme u zapadnoj evropi... Nakon toga praznici kod nas...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam ovu stvar sto je kasnila narucio krajem Novembra, pa mi je trgovac opet rekao da je to zbog praznika, a kod tebe to je normalno, kasno si narucio.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 21:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2010, 19:40
eee raja imam full glupo pitanje ali niste nista drugo ni navikli od mene xD
kako se krecu cijene mobitela na tom ebay-u nesto sam gledao ali vecinom su te one njihove gluposti BlackBerry i ti fazoni meni treba "normalan" mobitel...
i zanima me jel jeftinije nego kod nas, mislim znam da jeste ovako ali kad se doda carina i sve to...
druga stvar koliko je sigurno kupovati mobitel bas iz Amerike, znamo da je to kvarna roba...
meni bi trebala dva mobitela, ono fazoni screen touch, imam nesto para na PayPal ali se nadam jos :D pa neznam da li bi mi se isplatilo uzimati tako...
i dok sam trazio mob pala mi je na pamet ta glupa ideja...ako izadju jeftinije mobiteli tamo, kakav bi bio biznis kupovati mobitele tamo, oni ti ih posalju a onda ti objavljivati na market.ba, pik.ba...
nek hajrujes na svakom mobitelu 20-30 KM Mashallah :D
pa eto znam da mi je prijedlog glup, i da nisam prvi koji je to skonto ali eto sta mislite :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

miki321oc je napisao:
da li su vama stizale stvari narucene poslije 11.12.2010

imam 4 artikla koja cekam od toga datuma

sve mi sasvim normalno stiglo u normalnom vremenskom periodu, UK 7 dana, USA 10 dana, PRC 20 dana.
i to za vrijeme praznika, vremenskih neprilika i sl 8) 8)
isto tako i prosle godine u ovo doba.

naime, mene nesto drugo nervira. onih glupih 3.10KM za carinski pregled, takozvani :roll:
actually, 99% sam sigurna da 99% tih posiljki koje navodno pregledaju ustvari uopste ni ne pregledaju.
ide mi na k. kad mi danas dodje 5 stvari i od toga za 3 moram dati skoro 10KM :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samir825 je napisao:
kako se krecu cijene mobitela na tom ebay-u nesto sam gledao ali vecinom su te one njihove gluposti BlackBerry i ti fazoni meni treba "normalan" mobitel...
i zanima me jel jeftinije nego kod nas, mislim znam da jeste ovako ali kad se doda carina i sve to...
druga stvar koliko je sigurno kupovati mobitel bas iz Amerike, znamo da je to kvarna roba...
meni bi trebala dva mobitela, ono fazoni screen touch, imam nesto para na PayPal ali se nadam jos :D pa neznam da li bi mi se isplatilo uzimati tako...
i dok sam trazio mob pala mi je na pamet ta glupa ideja...ako izadju jeftinije mobiteli tamo, kakav bi bio biznis kupovati mobitele tamo, oni ti ih posalju a onda ti objavljivati na market.ba, pik.ba...
pa eto znam da mi je prijedlog glup, i da nisam prvi koji je to skonto ali eto sta mislite :D

prvo i prvo, otkud ti lova na paypal-u? :D :D
mozes i na pp odgovoriti ;) (nije zajebancija, stvarno me zanima :) )

drugo, sve dok nije kineski seller mozes se nadati da se telefon nece pokvariti u roku od 2 mjeseca :D
ali mislim da ti se taj biznis ne bi bas isplatio :/ nisu ni kod nas vise telefoni toliko skupi, dosta ljudi je na pretplati, pa za manje love dobije mob i sl.
nemam pojma, evo nek se javi neko ko mozda vise prati razvoj mobilne telefonije :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam taj carinski pregled samo jednom platio, a svaki mjesec mi stigne sitnica dvije.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 22:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Ja sam danas kupio patike djecje,cijena postarine je bila 6.5 funti.Nakon odredjenog vremena mi prodavac salje fakturu u kojoj stoji da je postarina 9.5 funti.Sta mislite o tome.Pokusao sam i da platim i stvarno mi obracuna 9.5 funti.Ulozio sam prigovor prodavcu i sad cekam odgovor.Sta da radim?Privremeno sam odustao od placanja.Isto tako sam dobio 2 lazna e-mail-a,kupovao sam majicu i dolazi mi e-mail,mimo e-bay sajta kao da izvrsim placanje na osnovu prilozene fakture.Ime prodavca nije isti kao onog od kojeg sam kupio a koji mi je vec poslao prije dan dva taj artikl.Iz UK mi je poslata obuca 23.12.2010.,jos nisam dobio.Ocekujem komentare iskusnih e-bayeraPozdrav svima.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 23:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam jednom imao slican ili isti problem sa postarinom, pa sam chatovao sa nekim iz PayPal-a kome se mozes zaliti. Ispalo je koliko se sjecam da je to "isfur" za kupce ali da to prodavac smije napraviti, mada nije fer. Meni su rekli da prodavci ne ostavljaju komentare tako da ti on ne moze dati negativan ako ne platis, a prodavac je rekao da samo pustim na miru ako ne zelim platiti vise i da ce moja ponuda automatski zastariti za neko vrijeme.
To za laznu fakturu si i sam skontao... A ovo za obucu - praznici u jevropi, pa kod nas...

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
samir825 je napisao:

prvo i prvo, otkud ti lova na paypal-u? :D :D
mozes i na pp odgovoriti ;) (nije zajebancija, stvarno me zanima :) )

drugo, sve dok nije kineski seller mozes se nadati da se telefon nece pokvariti u roku od 2 mjeseca :D
ali mislim da ti se taj biznis ne bi bas isplatio :/ nisu ni kod nas vise telefoni toliko skupi, dosta ljudi je na pretplati, pa za manje love dobije mob i sl.
nemam pojma, evo nek se javi neko ko mozda vise prati razvoj mobilne telefonije :D

haha ma nije tajna lova je sa google adsense ;)
skupljam ima godina i skupio tih 100 $ pa prebacio na paypal, a jos malo radim na microworkers tamo sam skupio nekih 30-tak dolarcica i njih planiram baciti na paypal, i imam nesto na adf-ly, znas :D
bavio se tom internet zaradom sve zivo probo evo godinu dana i jedva tih nekih 100 dolara skupio nema hljeba bez motike :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

oljaca je napisao:
Ja sam danas kupio patike djecje,cijena postarine je bila 6.5 funti.Nakon odredjenog vremena mi prodavac salje fakturu u kojoj stoji da je postarina 9.5 funti.Sta mislite o tome.Pokusao sam i da platim i stvarno mi obracuna 9.5 funti.Ulozio sam prigovor prodavcu i sad cekam odgovor.Sta da radim?Privremeno sam odustao od placanja.Isto tako sam dobio 2 lazna e-mail-a,kupovao sam majicu i dolazi mi e-mail,mimo e-bay sajta kao da izvrsim placanje na osnovu prilozene fakture.Ime prodavca nije isti kao onog od kojeg sam kupio a koji mi je vec poslao prije dan dva taj artikl.Iz UK mi je poslata obuca 23.12.2010.,jos nisam dobio.Ocekujem komentare iskusnih e-bayeraPozdrav svima.

jesi li siguran da s dobro vidio cijenu postarine? mozda ti u postage&packaging nije bila izabrana BiH? bilo kako bilo, ako je seller nesto mijenjao, to mozes vidjeti u opisu artikla pod "revision", pogledaj datum pod kojim je vrsena zadnja izmjena opisa artikla, tu ti pise i sta je tacno promijenjeno (npr.cijena, opis artikla, kolicina i sl).
dobro je sto si poslao poruku prodavacu, sacekaj njegov odgovor i ako je on naknadno (tj.nakon tvoje pobjede na aukciji) promijenio postarinu, onda nije u redu i mozes odbiti da platis, i svakako trazi za ponisti transakciju. ako to ne zeli uraditi, mozes mu ostaviti negativan feedback. on tebi, s druge strane, ne moze ostaviti negativan feedback, ali mozes dobiti unpaid item strike (nekoliko takvih i banovace ti account).

ti "lazni" mailovi nisu nista cudno, selleri to cesto rade, kako bi izbjegli placanje provizije ebay-u na svaki prodani artikal. tu prakticno ides na povjerenje. on ovamo ponisti transakciju ili jednostavno pusti da zastari, a ti mu posaljes novac preko paypala, ili ti posalje invoice sa nekog svog web sajta na kojem takodje prodaje. ebay cesto naglasava da takve transakcije NE prihvatamo (ne samo sto njima nije u korist, nego i kupac moze da bude prevaren, a opet i ne mora tako biti :D)

za nedolazak odjece mozes kriviti praznike u EU, te praznike u RS + malo vremenskih nepogoda, ljenost carinika, postara i sl :D ipak, zasad jos nemoj da se brines ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2011, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

samir825 je napisao:
haha ma nije tajna lova je sa google adsense ;)
skupljam ima godina i skupio tih 100 $ pa prebacio na paypal, a jos malo radim na microworkers tamo sam skupio nekih 30-tak dolarcica i njih planiram baciti na paypal, i imam nesto na adf-ly, znas :D
bavio se tom internet zaradom sve zivo probo evo godinu dana i jedva tih nekih 100 dolara skupio nema hljeba bez motike :D

svaka cast!! skidam kapu! :)
steta sto nemam vremena da se pozabavim time... :(
hvala ti puuuuno na odgovoru ;)
(ako slucajno kad krenem u istrazivanje gore pomenutih, ocekuj da cu tebe kao iskusnijeg pitati za savjete ;) )

sorry for double post

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 00:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ma slobodno ;)
ali odmah da znas ako hoces vise zaraditi, mislim bar nekih 500-600$ mjesecno sto ej moguce moras posvetiti puno puno vremena...ali da ne idemo od teme :D
nego kakve su cijene mobitela kad se sve sabere iplatil se ili da idem u imamex xD

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 11:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
blaf77 je napisao:
Ja sam jednom imao slican ili isti problem sa postarinom, pa sam chatovao sa nekim iz PayPal-a kome se mozes zaliti. Ispalo je koliko se sjecam da je to "isfur" za kupce ali da to prodavac smije napraviti, mada nije fer. Meni su rekli da prodavci ne ostavljaju komentare tako da ti on ne moze dati negativan ako ne platis, a prodavac je rekao da samo pustim na miru ako ne zelim platiti vise i da ce moja ponuda automatski zastariti za neko vrijeme.
To za laznu fakturu si i sam skontao... A ovo za obucu - praznici u jevropi, pa kod nas...

Ovakav sam odgovor dobio (radi se o promjeni postarine nakon izvrsene kupovine.
The postage increase is due to the item needing to be sent under a tracking ref to ensure delivery. This item has a medium value and therefore requires to be sent under a insured postage method. The original postage price is for lower value items. I am sorry for the misunderstanding, but I can not display all postage costs on the listing.
If you do not wish to purchase the item please let me know and I will cancel the transaction.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

^^ tu je objasnjeno da je postarina promijenjena/povecana zbog placanja tracking broja ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]