oljaca je napisao:
Ja sam danas kupio patike djecje,cijena postarine je bila 6.5 funti.Nakon odredjenog vremena mi prodavac salje fakturu u kojoj stoji da je postarina 9.5 funti.Sta mislite o tome.Pokusao sam i da platim i stvarno mi obracuna 9.5 funti.Ulozio sam prigovor prodavcu i sad cekam odgovor.Sta da radim?Privremeno sam odustao od placanja.Isto tako sam dobio 2 lazna e-mail-a,kupovao sam majicu i dolazi mi e-mail,mimo e-bay sajta kao da izvrsim placanje na osnovu prilozene fakture.Ime prodavca nije isti kao onog od kojeg sam kupio a koji mi je vec poslao prije dan dva taj artikl.Iz UK mi je poslata obuca 23.12.2010.,jos nisam dobio.Ocekujem komentare iskusnih e-bayeraPozdrav svima.
jesi li siguran da s dobro vidio cijenu postarine? mozda ti u postage&packaging nije bila izabrana BiH? bilo kako bilo, ako je seller nesto mijenjao, to mozes vidjeti u opisu artikla pod "revision", pogledaj datum pod kojim je vrsena zadnja izmjena opisa artikla, tu ti pise i sta je tacno promijenjeno (npr.cijena, opis artikla, kolicina i sl).
dobro je sto si poslao poruku prodavacu, sacekaj njegov odgovor i ako je on naknadno (tj.nakon tvoje pobjede na aukciji) promijenio postarinu, onda nije u redu i mozes odbiti da platis, i svakako trazi za ponisti transakciju. ako to ne zeli uraditi, mozes mu ostaviti negativan feedback. on tebi, s druge strane, ne moze ostaviti negativan feedback, ali mozes dobiti unpaid item strike (nekoliko takvih i banovace ti account).
ti "lazni" mailovi nisu nista cudno, selleri to cesto rade, kako bi izbjegli placanje provizije ebay-u na svaki prodani artikal. tu prakticno ides na povjerenje. on ovamo ponisti transakciju ili jednostavno pusti da zastari, a ti mu posaljes novac preko paypala, ili ti posalje invoice sa nekog svog web sajta na kojem takodje prodaje. ebay cesto naglasava da takve transakcije NE prihvatamo (ne samo sto njima nije u korist, nego i kupac moze da bude prevaren, a opet i ne mora tako biti

)
za nedolazak odjece mozes kriviti praznike u EU, te praznike u RS + malo vremenskih nepogoda, ljenost carinika, postara i sl

ipak, zasad jos nemoj da se brines