Majoo mila što se braća Srbi puno zanimaju za islamske teme!!Za nepovjerovati!
Da malo pojasnimo neke stvari iako onima koji unaprijed prilaze sa predrasudama o Islamu i muslimanima je teško nešto pojašnjavati!
Mišljenje profesora Ljevakovića je objavljeno na rijasetovoj stranici i počinje sa ovom rečenicom:
Poštujući pravo izbora svakog pojedinca i porodice da u konkretnoj situaciji postupi u skladu s vlastitom savješću i opredjeljenjem, Fetva-emin dr. Enes Ljevaković želi ukazati na sljedeće"
Jel vam jasna ova rečenica???Spominje se vlastita savjest i opredjeljenje!!!HALO,,,,
Znači sloboda izbora!!
A onda dalje čovjek kao islamski alim dakle kao kompetentna osoba daje mišljenje u kojem dokazuje da Djeda Mraz nije proizvod islamske tradicije! I NIJE!!
Ja kao musliman ne slavim ovu novu godinu, ne kitim jelku niti je uopće unosim u kuću niti mi ama baš išta znači ova nova godina.Ako se nečem radujem na noć 31.12. to je zasigurno zbog filmskog programa i tu je KRAJ.
Ali,,,,,ni najmanje mi ne smeta što na tu noć padne milion petardi, raketa i što je neki ljudi onako baš muški proslave. Njihov izbor i neka se ljudi vesele.Sretno im od mene.
Znači nemojte se iščuđavati što većina muslimana ne voli Djeda Mraza kako ga vi volite!!
Nija se ne čudim što vi kao hrišćani ne obilježavate MEWLUD-rođenje poslanika Muhammeda s.a.w.s.!