Vader je napisao:
samir825 je napisao:
Da li se Srbi iz RS-a osjecaju imalo kao Bosanci
Ja sam 100% Bosanac, rođen sam u Bosni i u njoj živim cijeli život. Šta sam drugo nego Bosanac? Volim Bosnu. Da odem negdje vani i da me neko pita odakle sam rekao bih mu da sam iz Bosne, jer je to jedini tačan odgovor na to pitanje.
A to što mnogi Srbi bježe od toga da su Bosanci je problem nacionalizma i neprihvatanja realnosti.
Vještački im je ubačena mržnja i oni su na to nasjeli. Ovo gledanje poprijeko vas kad dođete ovde i nas kad dođemo kod vas je nažalost naša realnosti i tu se ništa ne može dok god ima puno onih među nama koji su zatrovani nacionalizmom, mržnjom, netrpeljivošću, koji sebe smatraju boljima od drugih samo zato što su oni oni a drugi su drugi.
Ta mržnja se stalno hrani i generiše, dovoljno je pogledati ovaj forum, jedni provociraju druge kad god stignu. Pogledaj šta vaši rade na Religiji. A kad neko tako nastupi to stvara mržnju u onima koji su uvrijeđeni, to je očekivana reakcija na bilo kakve uvrede i podbadanja. Zato dokle god postoje ta podbadanja to će samo uvećavati mržnju, neprijateljstva, netoleranciju. To je začarani krug koji je do sada uhvatio preveliku inerciju i sad je tu teško nešto pozitivno mijenjati. Uvijek ima onih koji prosto žive za svađe, konflikte i podbadnja da nacionalnoj osnovi, takvih i ovde na forumu ima puno. Takvi nažalost ne znaju da time samo čine veliku štetu svom narodu, svojoj djeci. Oni žive u zabludi da rade dobru stvar, da su nekakvi patriote

. Stvaraju i održavaju atmosferu mržnje u kojoj sami onda žive i koju će ostaviti i svojoj djeci, i time se diče, misle da rade dobru stvar i da su patriote

a zapravo prave veliku štetu sebi, svojoj djeci, svom narodu.
vader jesu li i handzar divizije i klanje svega srpskog za vrijeme II svjetskog rata bili vjestacko ubaceni? Ne bih rekla..Boze kako neki imaju kratko pamcenje i onda samo onako povrsinski kao, ubacena nam mrznja, moramo se postovatii, imamo jednu drzavu Bosnu bla bla..pa je to necu i ne prihvatam..hocu da se razdvojimo i necu da mi dijete danas sutra gine zbog istih istorijskih gresaka koje se non stop ponavljaju na ovim prostorima
Bosanci ili Hercegovci jesmo naravno geografski gledajuci, tu smo rodjeni, ali to je ja mislim vec diskutovano milion puta. Ali u toj Bosni zivi 1,5 milion Srba , po nacionalnosti
Lemigo je sve rekao...Vader jel bi ti onda podrzao i bosansku pravoslavnu crkvu recimo?? Da, Bosnu i Hercegovinu volim, ali onu izvornu ne kakva je danas i onakvu kakva je postala nakon doslaska osmanlija niti onu Bosna kakva postoji u Federaciji..to nije moja Bosna