banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 00:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srbi u BIH
PostPoslato: 24 Dec 2010, 07:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Jao Samire kakav si ti mućkaroš. Sve si nešto kao fin, snebivaš se da pitaš nešto, a vidi ti se provokacija u postovima. I mislim da je to za zastavu laž čista. Da je stvarno tako bilo mislim da bi odjeknulo opasno zbog toga, a ti kao što Aleksandar reče nađi vijest i uvjeri nas u to. Nabijem tu tvoju toleranciju, ti si lafo dobar i pošten Musliman i ne mrziš Srbe i jako ti je žao svega što se dešava u BiH, opet kao što reče Aleksandar "How yes no". Nešto se ne sjećam kad je zadnji put izašlo u novinama da su Muslimane u BiH Srbi napali, da su im kamenovali kuće, da su ih istukli nemoćne i stare ali se dobro sjećam svake vijesti kako Muslimani terorišu srpski povratnički živalj od 80 i kusur ljeta. I nemoj sad da ispadne da se ne sjećam vijesti o napadu na Muslimane jer ne želim već ne mogu da se sjetim. Jedino čega se sjećam je da se onaj krelac u Zvorniku popeo na minaret. Što se tiče tvog avatara ne podržavam ga isto kao što ne podržavam ni ostale vjerske i nacionalne simbole u avatarima. I kako reče da nemaš veze sa Iranom kad si u prvi post koji si objavio stavio iransku stranicu o BiH. Idi pa nekom drugom prosipaj priče o ljubavi i toleranciji i poštenju... :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 07:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Joj kad muslimani pričaju o zastavama :roll:
Evo u BL kad je neka muslimanska svadba u BL oni najnormalnije nose zastavu koju žele tj. onu varta, ajde da vidim srpsku svadbu u SA i ta muda koja će najnormalnije kao i prije rata to proslaviti sa srpskom nacionalnom trobojkom, nema šanse, zna se kako u SA prolaze srpski svati.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Bome u Mostaru neki dan idu dvoji svatovi (bit ce da su se jedni vracali iz manastira u Zitu, a drugi vjerovatno iz Capljine, elem neise, dvoji svatovi u razmaku od nekih 50 metara, jedni iza drugih, na jednim sahara, na drugim trobojka.
bem ti aparat, pa ga ne imadoh, da vam to postavim.

ma bjez, ljudi piju, pevaju i vesele se. kome je do lomace?

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
samir825 je napisao:
Da li se Srbi iz RS-a osjecaju imalo kao Bosanci

Ja sam 100% Bosanac, rođen sam u Bosni i u njoj živim cijeli život. Šta sam drugo nego Bosanac? Volim Bosnu. Da odem negdje vani i da me neko pita odakle sam rekao bih mu da sam iz Bosne, jer je to jedini tačan odgovor na to pitanje.

A to što mnogi Srbi bježe od toga da su Bosanci je problem nacionalizma i neprihvatanja realnosti. Vještački im je ubačena mržnja i oni su na to nasjeli. Ovo gledanje poprijeko vas kad dođete ovde i nas kad dođemo kod vas je nažalost naša realnosti i tu se ništa ne može dok god ima puno onih među nama koji su zatrovani nacionalizmom, mržnjom, netrpeljivošću, koji sebe smatraju boljima od drugih samo zato što su oni oni a drugi su drugi.

Ta mržnja se stalno hrani i generiše, dovoljno je pogledati ovaj forum, jedni provociraju druge kad god stignu. Pogledaj šta vaši rade na Religiji. A kad neko tako nastupi to stvara mržnju u onima koji su uvrijeđeni, to je očekivana reakcija na bilo kakve uvrede i podbadanja. Zato dokle god postoje ta podbadanja to će samo uvećavati mržnju, neprijateljstva, netoleranciju. To je začarani krug koji je do sada uhvatio preveliku inerciju i sad je tu teško nešto pozitivno mijenjati. Uvijek ima onih koji prosto žive za svađe, konflikte i podbadnja da nacionalnoj osnovi, takvih i ovde na forumu ima puno. Takvi nažalost ne znaju da time samo čine veliku štetu svom narodu, svojoj djeci. Oni žive u zabludi da rade dobru stvar, da su nekakvi patriote :roll:. Stvaraju i održavaju atmosferu mržnje u kojoj sami onda žive i koju će ostaviti i svojoj djeci, i time se diče, misle da rade dobru stvar i da su patriote :roll: a zapravo prave veliku štetu sebi, svojoj djeci, svom narodu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vader je napisao:
Ja sam 100% Bosanac, rođen sam u Bosni i u njoj živim cijeli život.

+1

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
@vader

zaboga, odakle ti potreba da nekom ko pita "jel tacno da u RS vlada animozitet prema svemu sto je nesrpsko" bilo sta objasnjavas i da mu se pravdas?

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
samir825 je napisao:
Da li se Srbi iz RS-a osjecaju imalo kao Bosanci?

Mislim da je ključno pitanje, da li se Kinezi rođeni u BiH osjećaju Bosancima?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Milanko Djeric je napisao:
@vader

zaboga, odakle ti potreba da nekom ko pita "jel tacno da u RS vlada animozitet prema svemu sto je nesrpsko" bilo sta objasnjavas i da mu se pravdas?

Ono što sam napisao je bilo namijenjeno svima, ne samo njemu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vader je napisao:
samir825 je napisao:

Ja sam 100% Bosanac, rođen sam u Bosni i u njoj živim cijeli život. Šta sam drugo nego Bosanac? Volim Bosnu. Da odem negdje vani i da me neko pita odakle sam rekao bih mu da sam iz Bosne, jer je to jedini tačan odgovor na to pitanje.

A to što mnogi Srbi bježe od toga da su Bosanci je problem nacionalizma i neprihvatanja realnosti. Vještački im je ubačena mržnja i oni su na to nasjeli. Ovo gledanje poprijeko vas kad dođete ovde i nas kad dođemo kod vas je nažalost naša realnosti i tu se ništa ne može dok god ima puno onih među nama koji su zatrovani nacionalizmom, mržnjom, netrpeljivošću, koji sebe smatraju boljima od drugih samo zato što su oni oni a drugi su drugi.

Ta mržnja se stalno hrani i generiše, dovoljno je pogledati ovaj forum, jedni provociraju druge kad god stignu. Pogledaj šta vaši rade na Religiji. A kad neko tako nastupi to stvara mržnju u onima koji su uvrijeđeni, to je očekivana reakcija na bilo kakve uvrede i podbadanja. Zato dokle god postoje ta podbadanja to će samo uvećavati mržnju, neprijateljstva, netoleranciju. To je začarani krug koji je do sada uhvatio preveliku inerciju i sad je tu teško nešto pozitivno mijenjati. Uvijek ima onih koji prosto žive za svađe, konflikte i podbadnja da nacionalnoj osnovi, takvih i ovde na forumu ima puno. Takvi nažalost ne znaju da time samo čine veliku štetu svom narodu, svojoj djeci. Oni žive u zabludi da rade dobru stvar, da su nekakvi patriote :roll:. Stvaraju i održavaju atmosferu mržnje u kojoj sami onda žive i koju će ostaviti i svojoj djeci, i time se diče, misle da rade dobru stvar i da su patriote :roll: a zapravo prave veliku štetu sebi, svojoj djeci, svom narodu.

Ka' Njegoš

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
ma ljudi pustite mrznju ... vidite u kakvu nas govnariju vuku politicari, imamo vecih briga .
Nezaposlenost, beznadje, apatija ... ko prezivi, pricace.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 17:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Evo ja se ne osjecam Bosancem, i nikad za sebe nisam rekao da sam Bosanac, ili moj otac da je rekao da je bosanac ili pradjed da je govorio da je bosanac, mi smo Srbi, a sto neko voli da ga zovu kako hoce to je njegov problem, ne moj. Razlika je prosto u gledanju da li je nacija drzavna ili etnicka plemenska, ako stalno slavimo slavu i stalno Srbi ovo Kosovo ono bla, bla, kako ja mogu reci da sam Bsanaceros, jest regionalno gledano, ali eno i Crnogorci regionalno pa prc postadose narod. To je ona slatka prica ma ja bolan svi smo mi Bosanci zivimo u drzavi koja se zove Bosna, ja to necu dozovoliti da mi neko namece, a ostali kako hoce.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 18:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vader je napisao:
samir825 je napisao:
Pogledaj šta vaši rade na Religiji. A kad neko tako nastupi to stvara mržnju u onima koji su uvrijeđeni, to je očekivana reakcija na bilo kakve uvrede i podbadanja.

Ovo mi nije jasno. Pravi hriscanin ne moze biti uvrijedjen pisanjem nekih nebuloza, a ateisti treba da bude svejedno, kada neko napada bilo koju vjeru.

Hriscanstvo se ne brani pisanjem postova na forumu.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 18:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Slazem se sa filozofom...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 18:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
Vader je napisao:
samir825 je napisao:

vader jesu li i handzar divizije i klanje svega srpskog za vrijeme II svjetskog rata bili vjestacko ubaceni? Ne bih rekla..Boze kako neki imaju kratko pamcenje i onda samo onako povrsinski kao, ubacena nam mrznja, moramo se postovatii, imamo jednu drzavu Bosnu bla bla..pa je to necu i ne prihvatam..hocu da se razdvojimo i necu da mi dijete danas sutra gine zbog istih istorijskih gresaka koje se non stop ponavljaju na ovim prostorima
Bosanci ili Hercegovci jesmo naravno geografski gledajuci, tu smo rodjeni, ali to je ja mislim vec diskutovano milion puta. Ali u toj Bosni zivi 1,5 milion Srba , po nacionalnosti
Lemigo je sve rekao...Vader jel bi ti onda podrzao i bosansku pravoslavnu crkvu recimo?? Da, Bosnu i Hercegovinu volim, ali onu izvornu ne kakva je danas i onakvu kakva je postala nakon doslaska osmanlija niti onu Bosna kakva postoji u Federaciji..to nije moja Bosna

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 19:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2010, 15:32
Mi SRBI smo genocidni i svakog ko prolazi sa tom jehbenom krpom ima da kamenujemo! Ne podnosimo nikoga ko nije SRBIN!

I zato kako neko reče odjehbi u koracima!!!

Твртко I Котроманић

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Brekvica:
Citiraj:
vader jesu li i handzar divizije

Koliko ih je bilo?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
breskvica je napisao:
vader jesu li i handzar divizije i klanje svega srpskog za vrijeme II svjetskog rata bili vjestacko ubaceni? Ne bih rekla..Boze kako neki imaju kratko pamcenje i onda samo onako povrsinski kao, ubacena nam mrznja, moramo se postovatii, imamo jednu drzavu Bosnu bla bla..

Pa dobro, u zadnjem ratu smo izravnali racune... :angry3: Kao da smo mi bolji od njih ili oni od nas.. Bas zbog toga sto ne vjerujem da smo u stanju da zivimo jedni sa drugima, slazem se da je najbolje da zivimo kao komsije.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Tema koja se vec 100 puna ponavlja - sadrzaj isti , samo je naslov malo promijenjen.
Kad me neko ovdje pita odakle dolazim, ja mu kazem iz Bosne, a kad pita sta sam - kazem mu da sam Srbin i fino objasnim da ne postoji narod Bosanci, vec da u BiH zive 3 naroda i prica zavrsena.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Ja kazem da sam iz Republike Srpske koja je dio BiH.

Sto se mene tice, svi smo Zemljani...ali to je tek neka buduca faza u evoluciji.

Dakle, ja mogu biti dvije stvari:
Srpkinja ili Zemljanka. Sve drugo je nerealno.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
skitnica je napisao:
Ja kazem da sam iz Republike Srpske koja je dio BiH.

Sto se mene tice, svi smo Zemljani...ali to je tek neka buduca faza u evoluciji.

Dakle, ja mogu biti dvije stvari:
Srpkinja ili Zemljanka. Sve drugo je nerealno.

A Evropljanka? :P

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]