banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: komsije
PostPoslato: 12 Dec 2010, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Little angel je napisao:
Šajin je napisao:
ferdinand je napisao:
Lik preko puta zgrade ima neku stolarsku radnju. Nedeljom el. hoblic pali. za poluditi.

Да не живиш ти случајно у Косовке дјевојке? :)
ја сам прије живио у тој улици и преко пута комшије имају столарску радњу :)

Ja živim u toj ulici par mjeseci, nisam primijetila nikakvu stolarsku radnju, a mogu reći da mi je baš fino i poprilično mirno.
Nema problema sa komšijama, ne družim se sa njima, ali ih uvijek pozdravim i popričam sa njima, mirno je, osim one dječice koja stalno vrište, skiče i divljaju ispred zgrade, ali njima ne zamjeram ništa :x-mas:

ни мени дјеца не сметају без обзира што урличи, нека дјеце, мада има пра баш ненормалних клинаца које родитељи очигледно не васпитавају.

а ову столарску радњу виде они који живе у улазима 25 и 23

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 22:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Код мене у Борику, одмах послије рата, кошија се опасао бомбама кад су дошли да га деложирају и завезао бомбу за кваку, па је била фрка читава.
Нисмо смјели пола дана ући у зграду. Све нас преко терасе извели на други улаз...било је то и на Дневнику...

Мени то тад било симпатично, чико се игра бомбицама :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 22:37 
Veteran
Veteran

Šajin je napisao:

Косовке дјевојке 20... Ееех, шта сам горе ноћи (бесаних) провео :D :D :D
Најјаче насеље и најјача улица!! :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Šajin je napisao:

:D :D :D

изгледа да нам је свима драга та улица :D

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 22:50 
Veteran
Veteran

Šajin je napisao:
јан_де je napisao:
Šajin je napisao:

:D :D :D

изгледа да нам је свима драга та улица :D

Мени омиљена :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Kad smo vec kod komsija, evo jedan tekst iz Glasa:
Citiraj:
Најнепожељније комшије наркомани и хомосексуалци

БAЊAЛУКA - Становници Републике Српске за најнепожељније комшије сматрају зависнике од дрога и хомосексуалце, док четвртина људи не би вољела да живи поред особе ромске националности, показало је истраживање "Gallup Balkan Monitora.".
- Око 80 одсто становника Српске не би живјело поред зависника или хомосексуалца, а сваки пети становник не би живио поред црнца, Кинеза или атеисте - подаци су истраживања.

Према овом истраживању, око 14 одсто становника не жели комшију јеврејске националности, а више од 22 одсто не би становало поред особе исламске вјероисповијести.

- Сваки десети становник не прихвата идеју да живи поред имигранта или страног радника, а за комшије су најприхватљивији Срби и хришћани, поред којих би радо живјело више од 95 одсто становника - наведено је у истраживању.

Подаци истраживања UNDP-а потврђују да становници РС немају повјерења једни у друге.

- Иако се повјерење у посљедњих неколико година знатно повећало, још увијек је на ниском нивоу, па тако око десет одсто грађана РС нема повјерење у људе друге националности, те у особе које живе другачијим начином живота - стоји у извјештају UNDP-а.

Највеће повјерење људи имају у породицу и блиске пријатеље.

- Трећина становника има потпуно повјерење у комшије, док сваки пети становник вјерује особама исте националности - подаци су истраживања.

Психолог Aлександар Милић каже да је позитивно то што становници препознају поремећаје личности и понашања, те да је логично да не желе да живе поред особа који те поремећаје испољавају.

- Зависници или друге врсте социопата су лош узор за дјецу и младе и позитивно је што то људи не толеришу. Слобода се може толерисати све док не нарушава слободе других људи, а нижи културолошки слој је скуп људи који намећу свој начин живота који на извјестан начин ремети живот других људи - истакао је Милић.

Према његовим ријечима, постоји и логика у неодобравању суживота са људима других националности.

- Вјероватно су ти људи некада имали негативна искуства са особама других националности или их помињање Рома, Кинеза и вехабија асоцира на културолошко одударање од средине у којој живе и логично је да они то онда не подржавају. Није оправдано ако те људе групишу и осуђују само на основу националне припадности - рекао је Милић.

Социолог Биљана Милошевић каже да се у већини случајева ради о стереотипима који нису пожељни ако желимо да се приближимо новим цивилизацијским токовима.

- Страх од зависника од дрога је оправдан зато што су наркомани потенцијални делинквенти или криминалци, јер легалним путем не могу доћи до дроге. Када је у питању хомосексуализам, ти људи нису опасни и све док не постану агресивни и не почну да угрожавају слободе других људи, требало би их сматрати подношљивим комшијама - истакла је Милошевићева.
Религија

Подаци "Балкан монитора" показују да три четвртине становника Српске сматра да се људима не може вјеровати.

- Много више се вјерује религији, па тако око 70 одсто становника сматра да им је религија веома битна у животу, док скоро половина вјерује да је Бог директно укључен у њихов живот.Око 40 одсто људи редовно посјећује религијске објекте - наводи се у извјештају .

[url]
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... ualci.html[/url]

Znao sam da smo zaostali, ali je ovo pretjerano.
Nije mi jasno kako ljudi mogu izjednacavati narkomane sa homoseksualcima , a jos je bolji komentar ove Miloseviceve - kao da su homici neka vrsta zivotinja, pa dok su mirni su ok, ali kad postanu agresivni, onda ih treba uspavati. :roll:
Ovi sto su rekli da ne bi imali za komsije crnce,Kineze ili Jevreje sigurno nisu u zivotu upoznali ni jednog pripadnika ovih rasa/naroda, eventualno su nekog vidjeli na televiziji, rijetki na ulici, ili su im usli u prodavnicu, ali su zato sigurno da bi im Srbin bio mnogo bolji komsija od nekog navedenog.I to Srbin vjernik, jer nevjernik sigurno ne moze biti dobar komsija. :roll:
Sta to znaci redovno posjecivati vjerske objekte - za Bozic i Uskrs?
Ostale stvari imaju manje-vise nekog osnova, iako ih ne podrzavam, ali ih razumijem.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:04 
A koliko ih ne bi stanovalo pored su*aka i pi*di, sto to nisu pitali? (karakterna osobina jelte)?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:53 
Veteran
Veteran

Нисам ја крив што ми је ћале црнац!

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
ferdinand je napisao:
Jednom smo cak culi kada je mlada mama rekla: "Aljosa silazi sa zavjese!"

Ahahahahahhahahahhahah! :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
јан_де je napisao:
Код мене у Борику, одмах послије рата, кошија се опасао бомбама кад су дошли да га деложирају и завезао бомбу за кваку, па је била фрка читава.
Нисмо смјели пола дана ући у зграду. Све нас преко терасе извели на други улаз...било је то и на Дневнику...

Мени то тад било симпатично, чико се игра бомбицама :D

Ne znam sjeca li se jos ko zene sto je prilikom delozacije prije par godina u ul.Sime Solaje(centar)zalila benzinom policiju,sud.izvrsioca...a na kraju joj i muz podlegao povredama drugim rijecima ziv izgorio!!

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2008, 17:47
Šajin je napisao:

I pretpostavila sam.
21 sam - znači za dlaku da i ja "uživam" :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 21:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Juce sam prosao kraj komsinice sa pocetka ove price. I pogodite sta ? Nisam je pozdravio ,i necu,iz inata !

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 22:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
Imam nove komšije - vidjećemo kako ća nam biti. Ali me vaše priče isprepadaše. teško meni

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Код мене у зграду је прије неколико мјесеци дошао неки доктор са женом и ћерком. И једном касно навече, тј. рано ујутро, враћала се ћерка кући из града, и таман што је ушла у зграду налети на неког лудака у потпуности го у стању пуне ерекције и држи мрцину у руци. нешто јој је добацио дођи мала вамо или нешто тако. цура почела вриштати, а лудак побјегао. баш фин дочек за усељење :-?
неће се ова моја стока сељачка из улаза опаметити док нечије дијете стварно не настрада.
стално нешто заглављју у браву само да се не може закључати, јер су лијени да ваде кључеве :angry4:
а да не причам што су нам два пута обили свима подруме, а и гдје неће кад је стално све откључано

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 23:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Jul 2010, 21:58
Mamaaaaa hoću kući!!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Podsjeti me nesto na jednu babu sa Manjace sto je preko neke stele dobila stan u mom ulazu. Napravila poplavu i unistila kupatilo ispod sebe, a "samo" se istusirala pored kade jer je vidjela da voda ide u rupu na podu (sifon). Poslije rekla komsinici: "Lako je vama ovde, kod vas voda iz duvara izlazi."

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Dragi blaf, pa kad je to bilo??? Pa i u najvećim zabitima danas ima uvedena voda u kuće.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 00:33 
Veteran
Veteran

Šajin je napisao:
Код мене у зграду је прије неколико мјесеци дошао неки доктор са женом и ћерком. И једном касно навече, тј. рано ујутро, враћала се ћерка кући из града, и таман што је ушла у зграду налети на неког лудака у потпуности го у стању пуне ерекције и држи мрцину у руци. нешто јој је добацио дођи мала вамо или нешто тако. цура почела вриштати, а лудак побјегао. баш фин дочек за усељење :-?
неће се ова моја стока сељачка из улаза опаметити док нечије дијете стварно не настрада.
стално нешто заглављју у браву само да се не може закључати, јер су лијени да ваде кључеве :angry4:
а да не причам што су нам два пута обили свима подруме, а и гдје неће кад је стално све откључано

Добро, ово је невезано за комшије, али има везе са тим што си написао...
Каже ми цура ишла ѕетос у сред дана крај Врбаса(тамо код Универзитета) и фрајко неки доле исто тако га шлајфа све у шесн`ест и трчао за њом, срећа наишли неки људи па побјегао...

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Meni jednom neko pozvonio na vrata kada sam bio u Carice Milice. Nepoznat komšiluk, tek se doselio. Ja otvorio, a neka baba pokušava uz neko mrmljanje da uđe u stan čim sam otvorio vrata. A ja se još nisma ni razbudio. Kada je prošla zbunjenost i kada nije pomogla priča... ja je samo lagano izgurao i zatvorio vrata. Kontam opet se neko iz Psihijatrije prošetao.
Dolazi opet nakon par sati, ovaj put nije odmah pokušala da uđe. Nekako se sporazumjeli. Na kraju se ispostavilo da je ostavila zubnu protezu na stolnjak kojeg je nakon jela istresla ... a malo nakon toga iz Tamarisa pokosili travu ispod balkona... htjela da provjeri moj balkon, da nije slučajno na njemu završila proteza...

Treba napraviti fluorescentne proteze, za senilne... Čekaš mrak i vidiš gdje je, a posluži i kada je mrak u ulazu. Samo otvoriš usta i osvijetliš stepenice ispred sebe.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2010, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Daniell Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 221 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]