banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2010, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Šajin je napisao:
malo reklame nije zgoreg hihihih (:

Sitno je, al sam te skonto :D copy paste u word, pa povecao size :D

Šajin je napisao:
e da, još nešto što me nervira kod većine novih fotoaparata. prave ih veoma tanke i onda je većina veoma neugodna za držanje u ruci. tj ima puno dugmića

tako ti je sa svom tehnikom, i mobilni su takvi, moram lupom zumirati dok kucam :)

Šajin je napisao:
nažalost i ja sam imao loša iskustva sa dva sony aparata. ne znam im oznake jer ih nisam dugo koristio, i nisam ih baš detaljno testirao

kolko si ti ti to aparata testiro? jesi ti neki techno freak? :-? ili radis u nekoj prod. :)

sto se mene tice, razmislicu jos da li da uzmem gore pomenuti nikon, il da ganjam sto jeftiniji taj samsung...

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ja bih zaobišao taj Samsung da sam na tvom mjestu. Koristio sam veoma sličan, ima izrazito jak blic, od kojeg noću svi izgledaju kao avetinje. Možda to nije slučaj s ovim modelom, ali svejedno je Nikon bolji od Samsunga.

Takođe viđao šta se sve dešava sa Sonyjem, nekakve duge i vortexi na fotografijama, a skupo plaćeni aparati, bez veze!

Jedan drug ima Canona starog nekoliko godina, koji pravi odlične fotke. Možda si trebao potražiti neki Canon polovnjak u oglasima?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma vidjecu jos, ko zna kad cu kupovati a polovno ne bih bar ne elektroniku, ko zna u kakvom bi stanju mogo bit...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 16:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Дакле, из свега наведеног Никон се намеће као најбоља опција...

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 16:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda da da a i cak sam naso na ovom forumu neku stariju temu, lik pita ili Nikon l22 ili Samsung es15 i svi su mu napisali da je bolji Nikon :-D kao nikon proizvodi aparate skoro sto godina, a otkad samsung, pa da ima logike :-)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 17:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Posto ja trazim aparta da obavezno snima video u HD rezoluciji (1280x720, odnosno 720p) nasao sam u Srbiji sljedeca dva modela koja to imaju:

1. Fujifilm FinePix AV100 - 140 KM
2. Fujifilm FinePix AX200 - 160 KM

Da li znate mogu li se kod nas negdje nabaviti ovi aparati (naravno po visoj cijeni :-D)?

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Evo ja sam danas dobio L22 i već sam vrlo zadovoljan :) Samo što još moram kupiti punjač, baterije i karticu :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ride on the storm je napisao:
Sitno je, al sam te skonto :D copy paste u word, pa povecao size :D

nisi morao u word, samo pritisneš Ctrl i + da uvećaš slova u pretraživaču i Ctrl i - da smanjiš. a imaš i foru da umjesto plus i minus okrećeš kolutić na mišu dok držiš Ctrl pa će ti se sve uvećavati tj. smanjivati ;)

kolko si ti ti to aparata testiro? jesi ti neki techno freak? :-? ili radis u nekoj prod. :)

ahahahah :D ni jedno ni drugo :D volim fotografiju to mi je kao neki hobi,mada nažalost nemam keša za pravi fotoaparat. a mrzim da se fotografišem, ali volim uvijek da školjcam i da fotografišem druge. pogotovo dok sam bio u gimnaziji i dok sam išao na folklor prošlo mi je kroz ruke jedno 20 različitih fotoaparata minimalno. neke sam imao kod sebe na nekoliko dana, a neke sam imao samo na kratko. koliki sam freak za fotografiju, znao sam ko ludak da stojim ispred zgrade i da napravim po 50 slika jednog te istog cvijeta, da bih to onda prebacio na komp i obrisao 48 i ostavio dvije fotke koje mi se najviše dopadaju :)
i tako uvijek :D kad sam išao sa folklorom u Hrvatsku tu sam baš pretjerao, samo prvi dan u Plitvicama napravio sam 350 fotografija i onda sam stao jer je bila malena memorijska kartica pa nije bilo više mjesta :D

sto se mene tice, razmislicu jos da li da uzmem gore pomenuti nikon, il da ganjam sto jeftiniji taj samsung...

ako imaš keš uzmi nikon. jednom ćeš dati te pare i imaćeš dobar fotoaparat dugo vremena. ali na tebi je da razmisliš. ipak ide nova godina treba dosta para :D

јан_де je napisao:
Дакле, из свега наведеног Никон се намеће као најбоља опција...

aha :D

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:
nisi morao u word, samo pritisneš Ctrl i + da uvećaš slova u pretraživaču i Ctrl i - da smanjiš. a imaš i foru da umjesto plus i minus okrećeš kolutić na mišu dok držiš Ctrl pa će ti se sve uvećavati tj. smanjivati ;)

vidi stvarno to nisam znao, bas prakticno :)

Šajin je napisao:
ahahahah :D ni jedno ni drugo :D volim fotografiju to mi je kao neki hobi,mada nažalost nemam keša za pravi fotoaparat. a mrzim da se fotografišem, ali volim uvijek da školjcam i da fotografišem druge. koliki sam freak za fotografiju, znao sam ko ludak da stojim ispred zgrade i da napravim po 50 slika jednog te istog cvijeta, da bih to onda prebacio na komp i obrisao 48 i ostavio dvije fotke koje mi se najviše dopadaju :)

e, cova nevjerovatno!!! i ja sam ti otprilike tako i ja volim fotografiju :D Ja najvise volim da slikam prirodu, pejzaz, zgrade, gradjevine itd... a nikad nisam imao nikakav ozbiljniji aparat, al jbg skupo je... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
s3000 sa 2gb sd card 239,00km comtrade boska :)
btw,ja dajem prednost nikonu,bez obzira o kojem modelu se radi..

Znas sta, kupio sam Nikon S3000 za 239 KM sa SD karticom od 2 GB i jos sam dobio torbicu! :D :D Muahahahahahahaaaaaaaaa! :lol: :lol: Nisam mislio da cu naci jeftinije nego kod tebe. :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 22:51 
Veteran
Veteran

У Infocom-u je 215 КМ, али не пише да ли се добије картица и торбица..

http://www.infocom.ba/v2/artikl.php?id=05700

Елем, шта ови упућенији фотографи мисле о овом апарату... Вриједи ли оволико?

http://www.infocom.ba/v2/artikl.php?id=04767

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Znam, to sam bas vidio prije par dana, ali... uvijek ima ali... Ovdje je hardver skuplji nego u Srbiji, a cijena istog aparata u Srbiji je 13000 dinara (260 KM), to sam vidio u nekom casopisu iz Srbije prije mjesec, a na IT Svetu pise da je najniza cijena u Srbiji 111 evra (222 KM), tako da je ta cijena u Infocomu sumnjiva. A sto je najvaznije, kod Infocoma pise da ima 8 megapixela, a inace ima 12 megapixela, a koji prodavac bi napisao losije specifikacije od pravih? A i ne dobije se kartica od 2 GB, a ni torbica.

To sve implicira da je to iz Infocoma neki pirat ili smece ili polovan ili podvaljen ili sa E-Baya ili sta-ti-ja-znam...

A pazi sad, u East Code-u pise da je taj aparat 280 KM!!! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 23:06 
Veteran
Veteran

Hard and Heavy je napisao:
Znam, to sam bas vidio prije par dana, ali... uvijek ima ali... Ovdje je hardver skuplji nego u Srbiji, a cijena istog aparata u Srbiji je 13000 dinara (260 KM), to sam vidio u nekom casopisu iz Srbije prije mjesec, a na IT Svetu pise da je najniza cijena u Srbiji 111 evra (222 KM), tako da je ta cijena u Infocomu sumnjiva. A sto je najvaznije, kod Infocoma pise da ima 8 megapixela, a inace ima 12 megapixela, a koji prodavac bi napisao losije specifikacije od pravih? A i ne dobije se kartica od 2 GB, a ni torbica.

To sve implicira da je to iz Infocoma neki pirat ili smece ili polovan ili podvaljen ili sa E-Baya ili sta-ti-ja-znam...

То је грешка на сајту. У каталогу пише 12 мегапиксела...
А сад, `ајд га знај гдје је оригинал и да ли оригинала уопште у РС/БиХ има, осим код аждајице, наравно :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 23:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:

То је грешка на сајту. У каталогу пише 12 мегапиксела...
А сад, `ајд га знај гдје је оригинал и да ли оригинала уопште у РС/БиХ има, осим код аждајице, наравно :D

Ma i to sto kazes... Ali ja se rukovodim cijenama iz Srbije, ako nije puno skuplje - kupujem, ako je isto ili jeftinije - ne kupujem. :D A sto se tice ovog aparata sto si pitao, ako nije teski pirat ili posebno sumnjiv - ja mislim da vrijedi jer vidi samo kako izgleda, profesionalno i mocno, a ima i 5x opticki zoom i 10x digitalni zum :D Megapixeli nisu bitni, iako ima deset puno je bolji od ovog mog sigurno... Poz

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 09:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
јан_де je napisao:

Боље је рецимо овај, ја имам SX110, има све мануелне опције, фотографије су одличне. Ако си се већ одлучио да нећеш DSLR, Canon има чини ми се најбоље прозумере, у суштини све се на крају своди на Nikon или Canon. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Ne bi da vam ja sad tu nesto kvarim party ali svi aparati o kojima raspravljate su kompaktni digitalci vise ili nize klase....sto u obicnom prevodu znaci - skljocavci...imaju gomilu nekih super gadgeta koji vam ne trebaju za samu fotografiju....bilo koji da uzmes bices sasvim zadovoljan sa fotografijama sa ekskurzije, svadbe, proslave ovoga ili onoga....ako vec idete sa raspravom na neki visi nivo kad je u pitanju fotografija onda je sve ispod najosnovnijeg DSLR-a bilo kojeg brenda bezveze bacena para....

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2010, 11:32 
Veteran
Veteran

skypostman je napisao:
јан_де je napisao:

Боље је рецимо овај, ја имам SX110, има све мануелне опције, фотографије су одличне. Ако си се већ одлучио да нећеш DSLR, Canon има чини ми се најбоље прозумере, у суштини све се на крају своди на Nikon или Canon. :D

Зато ти правиш онако добре фотке :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 13:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Posto ja trazim aparta da obavezno snima video u HD rezoluciji (1280x720, odnosno 720p) nasao sam u Srbiji sljedeca dva modela koja to imaju:

1. Fujifilm FinePix AV100 - 140 KM
2. Fujifilm FinePix AX200 - 160 KM

Da li znate mogu li se kod nas negdje nabaviti ovi aparati (naravno po visoj cijeni :-D)?

S malim zakasnjenjem:
http://cwshop.pik.ba/

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 13:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jbg, već sam kupio aparat, a i ti modeli možda nisu dobri dok su drastično jeftiniji od ovog mog, iako imaju HD video (mislim na cijene u Srbiji).

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 16:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Sad baš gledam neki flajer, u TehnoMagu Panasonic DMC-F3 249 KM...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]