Ljudi nešto ne vole Olympus, kažu da je loš, mada po mom mišljenju u ovoj kategoriji nema nekih izričito kvalitetnih fotoaparata koji baš toliko bolji sa svojim kvalitetom.
ajd kad su u pitanju skuplji fotoaparati vjerovatno ima neke veće razlike, ali ovi jeftini do 250 maraka, manje više sve i jedan će zadovoljiti potrebe onog ko ga kupi,jer takvi ljudi trebaju jedan najobičniji fotoaparat za slikanje na ljetovanju i to je to.
ja sam imao priliku da probam baš dosta tih "idiota" tj tih amaterskih fotoaparata i manje više svi su tu negdje. Sony me najviše razočarao i njega ne bi nikad kupio, mada daleko od toga da on ne valja, ali mislim da je precjenjen.
i da još malo spomenem Olympus. Imao sam priliku da u srednjoj školi testiram nekoliko različitih Olympusa, pogotovo FE 140 koji je imala moja djevojka, više je bio kod mene nego kod nje. napravio sam sa njim bukvalno desetine hiljada fotografija, i odlično se pokazao. i bio je napravljen od one čvrste plastike, ispadao je djevojci nekoliko puta, i meni jednom,iako ja skoro pa uvijek stavljam onu špagu na ruku. evo i dan danas radi, samo mu treba zamjeniti ulaz za usb koji se pokvario
a djevojka sad kupila samsung ES15:
http://www.digicamreview.com/2010/05/sa ... erful.html platila ga 160 maraka na akciji zajedno sa karticom! ja mislio to neko smeće, ali ni slučajno nije tako. za jednog amatera više nego dovoljno! ima sve što treba jednom običnom korisniku koji nema pretjerane zahtjeve.
mada mene nervira što nema onaj kolutić za scene, nego svaki put i za svako moguće podešavanje se mora ići u meni pa strelicama tražiti, što mene nervira jer ja stalno volim da eksperimentišem, ali ovo nije problem za nekoga ko stalno fotografiše na automatic(a to radi većina).
i plastika mu je znatno tanja nego kod onog starog olympusa, ali zato košta samo 160 maraka,a ima sve što vam treba i ubjeđen sam da nema neke velike razlike u kvalitetu fotografija u odnosu na neke modele od 250 maraka
eto ko nema para za Canon ili Nikon, toplo preporučujem ovaj Samsung jer sam ga lično testirao i stvarno je sasvim ok.
mislim da ni olympusi u toj klasi nisu uopšte loši, ali su malo skuplji i koštaju skoro kao nikon i canon