banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 12:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jes' ja sam tamo,ona sto se bas i ne vidi u shopu ali je najglasnija :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
azdajica-ny je napisao:
jes' ja sam tamo,ona sto se bas i ne vidi u shopu ali je najglasnija :lol:

Sljedeći put ću te krišom osmotriti :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
i ja sam bio tamo i gledao Canon EOS modele, ali samo sam gledao :D
od šopinga nema ništa :D

moraću i ja da osmotrim :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Šajin je napisao:

ups greška :D glup sam :D

Hahaha, pročitao sam šta si napisao prije edit-a :lol:
Neće te niko osmatrati, ne brini. :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

points je napisao:
Šajin je napisao:

ups greška :D glup sam :D

Hahaha, pročitao sam šta si napisao prije edit-a :lol:
Neće te niko osmatrati, ne brini. :lol:

:lol: pu majku mu, a taman sam mislio da niko neće skontati :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
azdajica-ny je napisao:
l22 je takodje solidan aparat ko ima nerava ganjati punjac baterije ili do besvijeti kupovati one jednokratne a ova dva modela su tu negdje s karakteristikama samo sto je s3000 malo elegantniji :)

Bas sam se dvoumio izmedju ova dva i mislio da je bolji s3000, a ti kazes da nije... Znaci da je skuplji samo zbog baterije i izgleda... Ok, onda je l22 mozda isplativiji izbor, to bih mogao pogledati :D Mada cu i vidjeti da li se ima naci i neki mocniji koji snima HD video za 300-tinjak KM, to bi bilo ekstra, imam i kameru i aparat.
Dokad traje ta akcija? Poz

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

haha,blago meni sa vama,ma slobodno se javite kad svratite,ne ujedam :)i da,pitajte ko je ovdje azdaja,svi me tako zovu :lol:
naravno,unistili smo i ovu temu :)

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ма нисмо је уништили, шта ти је. ми смо ју само обогатили и направили квалитетнијом :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hard and Heavy je napisao:
azdajica-ny je napisao:
l22 je takodje solidan aparat ko ima nerava ganjati punjac baterije ili do besvijeti kupovati one jednokratne a ova dva modela su tu negdje s karakteristikama samo sto je s3000 malo elegantniji :)

Bas sam se dvoumio izmedju ova dva i mislio da je bolji s3000, a ti kazes da nije... Znaci da je skuplji samo zbog baterije i izgleda... Ok, onda je l22 mozda isplativiji izbor, to bih mogao pogledati :D Mada cu i vidjeti da li se ima naci i neki mocniji koji snima HD video za 300-tinjak KM, to bi bilo ekstra, imam i kameru i aparat.
Dokad traje ta akcija? Poz

pa nije bukvalno isti,proguglaj jos malo o s3000,nije velika razlika u cijeni a ja bih prije uzela ovaj,jos uzmes neku drecavu boju i glavna si faca :)a

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hmm, boju je najteze odabrati, bilo koja osim ljubicaste bi bila dobra... I Dokad traje akcija?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 00:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hard and Heavy je napisao:
Hmm, boju je najteze odabrati, bilo koja osim ljubicaste bi bila dobra... I Dokad traje akcija?

ne znam,jos koji dan,ali javi se ti ako se odlucis zaa kupovinu pa cemo produziti akciju :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 01:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hehe ti bi bas htjela da me upoznas, jelde? E sad je tema bas unistena :-D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ja bas mislio otvorit ovakvu temu. i ja sam konto kupiti neki aparat. :) imal neko jos neki prijedlog za oko 200 km, ne treba mi nista posebno ono tek da mogu nesto fino uslikati... I sto niko ne pominje Olimpus vidio sam da su i oni jedni od boljih??

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi nešto ne vole Olympus, kažu da je loš, mada po mom mišljenju u ovoj kategoriji nema nekih izričito kvalitetnih fotoaparata koji baš toliko bolji sa svojim kvalitetom.

ajd kad su u pitanju skuplji fotoaparati vjerovatno ima neke veće razlike, ali ovi jeftini do 250 maraka, manje više sve i jedan će zadovoljiti potrebe onog ko ga kupi,jer takvi ljudi trebaju jedan najobičniji fotoaparat za slikanje na ljetovanju i to je to.

ja sam imao priliku da probam baš dosta tih "idiota" tj tih amaterskih fotoaparata i manje više svi su tu negdje. Sony me najviše razočarao i njega ne bi nikad kupio, mada daleko od toga da on ne valja, ali mislim da je precjenjen.

i da još malo spomenem Olympus. Imao sam priliku da u srednjoj školi testiram nekoliko različitih Olympusa, pogotovo FE 140 koji je imala moja djevojka, više je bio kod mene nego kod nje. napravio sam sa njim bukvalno desetine hiljada fotografija, i odlično se pokazao. i bio je napravljen od one čvrste plastike, ispadao je djevojci nekoliko puta, i meni jednom,iako ja skoro pa uvijek stavljam onu špagu na ruku. evo i dan danas radi, samo mu treba zamjeniti ulaz za usb koji se pokvario

a djevojka sad kupila samsung ES15:
http://www.digicamreview.com/2010/05/sa ... erful.html

platila ga 160 maraka na akciji zajedno sa karticom! ja mislio to neko smeće, ali ni slučajno nije tako. za jednog amatera više nego dovoljno! ima sve što treba jednom običnom korisniku koji nema pretjerane zahtjeve.
mada mene nervira što nema onaj kolutić za scene, nego svaki put i za svako moguće podešavanje se mora ići u meni pa strelicama tražiti, što mene nervira jer ja stalno volim da eksperimentišem, ali ovo nije problem za nekoga ko stalno fotografiše na automatic(a to radi većina).
i plastika mu je znatno tanja nego kod onog starog olympusa, ali zato košta samo 160 maraka,a ima sve što vam treba i ubjeđen sam da nema neke velike razlike u kvalitetu fotografija u odnosu na neke modele od 250 maraka

eto ko nema para za Canon ili Nikon, toplo preporučujem ovaj Samsung jer sam ga lično testirao i stvarno je sasvim ok.
mislim da ni olympusi u toj klasi nisu uopšte loši, ali su malo skuplji i koštaju skoro kao nikon i canon

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
points je napisao:
Ja bih preporučio Nikon Coolpix L22, koji je u tom cjenovnom rangu i pravi dobre fotografije, ali mu je mana što u njega idu AA baterije, a nema svoju punjivu bateriju. Guglaj.

Isto!
To sto nema punjivu bateriju nije problem. Kupis sebi baterije i punjac i miran. Ja ga koristim poprilicno cesto a bateriju traju duuuuuuuuuuuuuuuugooooooooo.. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Šajin je napisao:
eto ko nema para za Canon ili Nikon, toplo preporučujem ovaj Samsung jer sam ga lično testirao i stvarno je sasvim ok.

Fala na detaljnom opisu i poredjenju jbg onda ovaj dodje najbolji... samo nisi reko gdje se ima kupit samsung taj?? :)

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ride on the storm je napisao:
Šajin je napisao:

Fala na detaljnom opisu i poredjenju jbg onda ovaj dodje najbolji... samo nisi reko gdje se ima kupit samsung taj?? :)

ma nije baš najbolji :)
ove nikon i canon fotoaparate nisam ni probavao ali su vjerovatno bolji nego ovaj samsung. mada su te razlike dosta malene i jedan obični čovjek ih najčešće ne može ni primjetiti

ako imaš para kupi jedan od ova dva nikona što se gore iznad spominju, a ako ti je frka za pare potraži bilo koji novi samsung jer su oni jeftiniji, a mogu zadovoljiti potrebe jednog amatera koji tu i tamo napravi poneku fotografiju.

a gdje ih ima kupiti stvarno ne znam. idi kod azdaje u comtrade u boski pa vidi šta ima :D

malo reklame nije zgoreg hihihih (:

ima tih prodavnica bijele tehnike po gradu pa potraži ono što se uklapa u tvoj budžet, ne zaboravi da ti je potrebna i memorijska kartica, koju nekad dobiješ gratis a nekad moraš kupiti naknadno a to je još nekih 20-30 maraka

npr ovaj nikon za 240 maraka sa karticom od 2 GB je po meni dosta dobra ponuda. mada kažem opet potraži po više prodavnica, sad će nova godina i te akcije, ako nemaš para za ovaj nikon traži neki samsung ili Benq

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e da, još nešto što me nervira kod većine novih fotoaparata. prave ih veoma tanke i onda je većina veoma neugodna za držanje u ruci. tj ima puno dugmića na malom prostoru a nema dobrog oslonca za prste pa je veoma teško fotografisati sa jednom rukom(mislim nije teško ali je otežano), te dosta puta moram i pridržavati drugom rukom ako.
to je jedna stvar koja mi se više dopada kod starijih fotoaparata koji su bili onako debilji ali su imali lijep oslonac za držanje u ruci.

nekome to ne znači puno, ali eto da ja sebi kupujem idiota morao bi biti neki koji lijepo leži u ruci i to pod obavezno

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Citiraj:
ove nikon i canon fotoaparate nisam ni probavao ali su vjerovatno bolji nego ovaj samsung. mada su te razlike dosta malene i jedan obični čovjek ih najčešće ne može ni primjetiti

Primijetićeš kad umjesto ulične rasvjete vidiš zvijezdu, ili na ogledalu kamehameha (blic), a oblaci se na ljetnjem suncu zapale najavljujući Sudnji dan.
Nemoj Sony, a za druge ne znam.

Spoiler:
Slika
:D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Primijetićeš kad umjesto ulične rasvjete vidiš zvijezdu, ili na ogledalu kamehameha (blic), a oblaci se na ljetnjem suncu zapale najavljujući Sudnji dan.
Nemoj Sony, a za druge ne znam.

Spoiler:
Slika
:D

nažalost i ja sam imao loša iskustva sa dva sony aparata. ne znam im oznake jer ih nisam dugo koristio, i nisam ih baš detaljno testirao, ali znam da sam bio razočaran sa kvalitetom fotografija i sa bojama koje nisu bile baš hmm...ajmo reći vjerodostojne,nekako su bile blijede. nakon što prebacim fotke sa sonija obavezno sam morao da popravljam u photoshopu. a dobro se sjećam drugarica platila sony sa carl zeiss optikom, oko 650 maraka prije jedno 5 godina. to je tad bila velika para. a fotoaparat pravio slike lošije nego godinu dana stariji olympus koji je koštao duplo manje :roll:

EDIT: mislim da bi admin ovu temu trebao prbaciti na pdf Fotografija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]