nepokoreni je napisao:
To sam rekao i stojim iza svojih riječi! Kad već vučeš za jezik i veći si Srbin od mene pazi jednu stvar: ja sam 1999 otišao u Srbiju u BG kad su bombe padale da se prijavim kao dobrovoljac za odbranu vjekovne srpske kolijevke ako krene NATO kopneno. E kad sam došao tamo otrijeznilo me šta sam čuo i vidio. Kosovo je davno otišlo samo mi to još nećemo da priznamo. Šipaca ima preko milion na KiM a Srba ni 200.000 ko je kome većina? Šipci imaju po sedmoro djece a Srbi po jedno. Da nas je Tito i Partija što toliko prezireš nije dirao i zabranjivao opet bi bilo isto, jer su Srbi primali izbjeglice iz Albanije kao dobrodošle i to nam se odbilo od glavu. Naime ja sam druga generacija u porodici što je poturio dupe na Kosovu za braću Srbe, dok je Gedžu bolio qrac sjedio je kod kuće! Misliš da je gedžo iz Kruševca slao sina na Kosovo ili iz Kikinde? Idući put idi s Bogom da braniš Sveto Kosovo, dok BG mangupi se kriju po podrumima od poziva ja neću!!!!
Pretjerano sereš za nekog ko nema pojma!
Свака теби част али то ти не даје никакво право да пљујеш то тој земљи и народу.
Иначе, Срба сада на КиМ има преко 100.000 а преко 200.000 је протерано.
Да ли је неко из Кикинде и Крушевца ишао или није, не знам али знам да мобилизацију сигурно нису спроводили по Бања Луци.
А кад се водиш том логиком, ја сам био а он се крио и код нас има људи који су се крили а долазили су неки људи из Војводине, Београда, са Косова, итд. да се боре за српство овде.
Ти би свој потез 1999 требао да сматраш за частан а не да га гледаш као велики зајеб у животу.
И овде није поента да ли смо ми изгубили Косово или не, већ је поента да ти браниш Тита који и јесте предао Космет шиптарима у руке (из разлога којег је Александар написао) а Србе којима је повратак био забрањен означаваш колонијалистима (није ми јасно како пресељење са једног комада српске земље на други може да буде колонијализам али по теби очигледно може) да би ћопавог одбранио.
То можемо и да рефлектујемо на данашњи период. Хрватсја протерала Србе из Лике, Кордуна, Баније, итд. али ко их беје, били су колонијалисти.
То је твоје размишљање.