gnusni_snjesko je napisao:
Fincher je snimio 'Seven'. Da snimi rimejk Forda ali da to bude gej kaubojski mjuzikl ('The Man Who Sucked Liberty Valance'?) oprosteno mu je. kada su svi osuli drvlje i kamenje nakon izlaska 'Panic Room' ja sam ga branio zato sto je to jako dobar film. 'Zodiac' kada je izasao, tu me je izgubio. Ruffalo je bio odlican u ovom dvoiposatnom 'stigao sam te-nisam' trileru. Downey vec ovde postaje ono sto je i Depp postao nakon Pirata tj. jedan te isti lik. e onda je izasao Button. isus te zidovski, mislim da su svi sa hallmark hodali sa erekcijom danima nakon ovoga! cinjenica stoji, tu su Fincher, Pitt, Blanchett...i u najgorim momentima (priznajem ovo nije jedan od njih) oni su i dalje ipak Fincher, Pitt, Blanchett...
i da, kako nakon Forrest Gump-a mozes napisati Insider-a ili jos bolje pitanje kako nakon Postman-a mozes raditi bilo gdje,a pogotovo sa Spielbergom??
Fincher je zapravo jedan od onih koji su vizionari i od kojih se svaki novi film očekuje sa opšteprisutnim strahopoštovanjem, i to zbog jednostavne činjenice što je konceptualno (pre)jednostavni Panic Room prepun rediteljskih bravura i spektakularnih kadrova koji su nemoguća misija i za iskusnije žanrovske reditelje s gomilom smeća u karijeri. Od Se7am i Kluba Boraca zapravo se nije očekivala takva bomba u kult-krugovima što je još jedan + za Finchera, kao što se ove godine Social Network ispao film godine zbog svojih razornih poruka i kritika.
Ukratko on je zasad superiorno istreniran vizualist koji kvalitetno interveniše i u scenarijima, ali još nije snimio svoj 'dream' projekat.
Obzirom da je film 'Benjamin Button' koštao najmanje 150 miliona $ i usto je tempiran za Božić da bude ostvarenje za cijelu porodicu, šteta je što mu producenti nisu dopustili da napravi nešto provokativnije od onog što je napravio, jer je imao mjesta.
Taj Eric Roth zaslužan je za gomilu diskutabilnih 'angažovanih' filmova ali glavna mana Benjamina Buttona upravo je pokušaj da se kroz gorkoslatku humanu pričicu iskritikuje američka istorija i način života, baš kao u Forrestu Gumpu.