banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 12:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Nov 2010, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
WALL Streat 2 - krš....

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
The Fall je umjetničko remek djelo bez obzira na banalnost njegove priče, takvo se što teško snima a i ovaj je film stajao 20-tak puta manje od 300.
P.S.: David Fincher i Spike Jonze pomogli su The Fallu u promociji, a Tarsem je radio na 'Benjaminu Buttonu' za kojeg je snimio prizore glavnog junaka u Indiji.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Citao sam da su se reziser i glavni glumac (koji glumi tog hendikepiranog kaskadera) dogovorili da u pocetku snimanja ostatku tima (pa i toj maloj djevojcici) kazu da sam glumac (Lee Pace) ne moze hodati zbog autenticnosti reakcija i glume.
Dalje, neke scene u kojoj su taj glavni glumac i mala djevojcica u razgovoru su snimane tajno, kroz neke rupe u zavjesi bolnickog kreveta tako da ta djevojcica nije ni znala da je snimanje u toku.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Odlican film. Jest da se u velikoj mjeri film moze procitati... 8+ ocjena :D

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
TaškoBL je napisao:
Odlican film. Jest da se u velikoj mjeri film moze procitati... 8+ ocjena :D

Slika

uaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :P

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
:lol:

Evo skidam KUMove... Da vidim i to cudo kinematografije.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika
I ja svasta gledam... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 22:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Smarate ... Zato skidam spavacev prijedlog :D

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Slika
Ocena 0/10

Jao majko mila koje smece od filma (devojka me nagovori da pogledam). Cim sam video francuskog Batu Zivojinovica pretpostavio sam da je neki hu ha film... Ruku na srce ima par dobrih filmova ali ovom je scenario pisao 15-godisnjak...

On sef mafije (upenziji), izresetaju ga (pogodicete sa 22 metka) sa 2 metra udaljenosti... Prezivi i krene u totalnu osvetu, ah da pre toga kaze da nece jer je obecao familiji da se povukao... Ali ubiju mu prijatelja i on krene da ubija sve po redu, malo mu otmu familiju i naravno tu je policajka kojoj je muz ubijen od mafije pa igra morala suradjivanje sa bisim mafijasem bla bla :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Slika

U suštini nisam imao pametnijeg posla. Isti kao i prvi dio, samo ima više zmijI... A nema J Lo
Ganjanje neko, te tamo ćemo, te vamo ćemo, niti je napeto niti je išta. Sve u svemu da se upišem na temu 2/10

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 10:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

Cim sam video francuskog Batu Zivojinovica

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Halpert je napisao:
The Fall je umjetničko remek djelo bez obzira na banalnost njegove priče, takvo se što teško snima a i ovaj je film stajao 20-tak puta manje od 300.
P.S.: David Fincher i Spike Jonze pomogli su The Fallu u promociji, a Tarsem je radio na 'Benjaminu Buttonu' za kojeg je snimio prizore glavnog junaka u Indiji.

jest se i usrecio, jebo ga Benjamin u sred Buttona :D

ne znam da li sam vec pisao, nije bitno, uglavnom najbolja recenzija Buttona je bila u CKM-u. dali su mu 3 od 5 i to iskljucivo zbog fincherove proslosti. u iducem broju izlazi ponovo isti film samo ovaj put sa dvije zvjezdice i obrazlozenjem da su skinuli jos jednu zbog svih mailova koje su dobili, u kojima ih ljudi prozivaju kako su kreteni i ne vide tu emociju i sofisticiranost price :lol:

'The Fall' je najskuplji intermeco na svijetu

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Pogledao sam ga ponovo sinoć i smatram kako se ne radi o nekom posebno važnom filmu za 7. umjetnost, samo je istina da su ga brojne trivijalnosti uništile (činjenica da su Paramount i scenarista Eric Roth prijethodno radili na Forrestu Gumpu na kojeg BB zna podsjetiti) i da se radi o prvom pravom Fincherovom komercijalnom filmu gdje je pokazao ''nježniju stranu''.
U glavnoj je ulozi mogao biti bilo ko a ne samo vječito nezreli Brad Pitt, Blanchettova je uvjerljiva da je već postala dosadna, jedino valja spomenuti sjajne sporedne glumce poput crne Taraji P. Henson i Eliasa Koteasa.
Obavezno pogledati ali ne isticati mu kao high point u Fincherovoj karijeri.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 19:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Fincher je snimio 'Seven'. Da snimi rimejk Forda ali da to bude gej kaubojski mjuzikl ('The Man Who Sucked Liberty Valance'?) oprosteno mu je. kada su svi osuli drvlje i kamenje nakon izlaska 'Panic Room' ja sam ga branio zato sto je to jako dobar film. 'Zodiac' kada je izasao, tu me je izgubio. Ruffalo je bio odlican u ovom dvoiposatnom 'stigao sam te-nisam' trileru. Downey vec ovde postaje ono sto je i Depp postao nakon Pirata tj. jedan te isti lik. e onda je izasao Button. isus te zidovski, mislim da su svi sa hallmark hodali sa erekcijom danima nakon ovoga! cinjenica stoji, tu su Fincher, Pitt, Blanchett...i u najgorim momentima (priznajem ovo nije jedan od njih) oni su i dalje ipak Fincher, Pitt, Blanchett...

i da, kako nakon Forrest Gump-a mozes napisati Insider-a ili jos bolje pitanje kako nakon Postman-a mozes raditi bilo gdje,a pogotovo sa Spielbergom??

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Oko ova dva nece biti svadje... Doslo mi nesto sa opet gledam Scorsesea! Raging Bull mi je daaaaleko bolji...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gnusni_snjesko je napisao:
Fincher je snimio 'Seven'. Da snimi rimejk Forda ali da to bude gej kaubojski mjuzikl ('The Man Who Sucked Liberty Valance'?) oprosteno mu je. kada su svi osuli drvlje i kamenje nakon izlaska 'Panic Room' ja sam ga branio zato sto je to jako dobar film. 'Zodiac' kada je izasao, tu me je izgubio. Ruffalo je bio odlican u ovom dvoiposatnom 'stigao sam te-nisam' trileru. Downey vec ovde postaje ono sto je i Depp postao nakon Pirata tj. jedan te isti lik. e onda je izasao Button. isus te zidovski, mislim da su svi sa hallmark hodali sa erekcijom danima nakon ovoga! cinjenica stoji, tu su Fincher, Pitt, Blanchett...i u najgorim momentima (priznajem ovo nije jedan od njih) oni su i dalje ipak Fincher, Pitt, Blanchett...

i da, kako nakon Forrest Gump-a mozes napisati Insider-a ili jos bolje pitanje kako nakon Postman-a mozes raditi bilo gdje,a pogotovo sa Spielbergom??

Fincher je zapravo jedan od onih koji su vizionari i od kojih se svaki novi film očekuje sa opšteprisutnim strahopoštovanjem, i to zbog jednostavne činjenice što je konceptualno (pre)jednostavni Panic Room prepun rediteljskih bravura i spektakularnih kadrova koji su nemoguća misija i za iskusnije žanrovske reditelje s gomilom smeća u karijeri. Od Se7am i Kluba Boraca zapravo se nije očekivala takva bomba u kult-krugovima što je još jedan + za Finchera, kao što se ove godine Social Network ispao film godine zbog svojih razornih poruka i kritika.
Ukratko on je zasad superiorno istreniran vizualist koji kvalitetno interveniše i u scenarijima, ali još nije snimio svoj 'dream' projekat.
Obzirom da je film 'Benjamin Button' koštao najmanje 150 miliona $ i usto je tempiran za Božić da bude ostvarenje za cijelu porodicu, šteta je što mu producenti nisu dopustili da napravi nešto provokativnije od onog što je napravio, jer je imao mjesta.

Taj Eric Roth zaslužan je za gomilu diskutabilnih 'angažovanih' filmova ali glavna mana Benjamina Buttona upravo je pokušaj da se kroz gorkoslatku humanu pričicu iskritikuje američka istorija i način života, baš kao u Forrestu Gumpu.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 19:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
nisam mislio bukvalno da je FALL strip nego kazem ima stripovsku pricu (darwin, black bandit....).

nemoj da me krivo shvatite, ja prezirem 300 samo ne volim ni Fall ni bilo koji film gdje se u diskusiji povuce ona famozna 'sto pa bas super izgleda' :angry4:

ako je glavni i u vecini slucajeva i jedini adut filma to sto 'dobro izgleda' odoh gledati neke BBC\DISCOVERY dokumentarce, bar cu nesto nauciti

Film je prvenstveno vizuelna umjetnost. A sam termin - dokumentarac- govori nesto,to sto su ga "super" snimili je samo plus.(nisi jedini koji ih voli "gledati")

Sto mislis da je Fall je glupa verzija Panovog lavirinta ?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
svoj 'dream' projekat

evo sada treba da radi ekranizaciju nolentovog stripa, vracanje u taj 'Seven' noir momenat mozda :-k

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Knockaround Guys
Slika
IMDB

Ne treba biti nesto puno pmatan da bi se napravio oavako neki film. recept jednostavan, film jednostavan ali meni je nekako prijao. nekako sam zelio da pogledam nesto na ovaj fazon da pustim mozak i samo da gledam kako VinKO Dizel mlati ljude :lol: posto to vrlo dobro radi dacu mu ocjenu 7/10 :D

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 07:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
svoj 'dream' projekat

evo sada treba da radi ekranizaciju nolentovog stripa, vracanje u taj 'Seven' noir momenat mozda :-k

The Killer? Nažalost, s Bradom Pittom kao producentom i eventualno glavnim protagonistom. Ne podnosim više Pitta, skoči mi šećer čim ga vidim (iako nisam dijabetičar).
Pravi autor ne vraća se prvi put uspjelim formulama, on je ionako snimio par besmrtnih djela u 7. umjetnosti stoga neka snima i adaptacije dječjih fantasy knjiga, ipak je Fincher.

E da, sad priprema novi Heavy Metal animirani omnibus, i to u društvu takvih faca poput Jamesa Camerona, Gorea Verbinskog, Zacka Snydera, Guillerma Del Tora i eventualno još nekoga. Ja sam nedavno prvi put konačno pogledao stari HM omnibus iz 1980-tih, i onako, ne mogu ga opisati. Veći bi gušt bio gledati onda u nekom prljavom kinu a ne sad na monitoru na kojem se očitava sva nesavršenost i čarolija ručne animacije. Priče su bizarne, ali posljednja o Taarni i njenoj ptici je najbolja.

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]