banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Nov 2010, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Silvio Dante je napisao:
Ове уписе типа БиХ у ЕУ за 10 година не вреди ни коментарисати, јер то може да напише само неко ко уопште не зна шта је ЕУ, како функционише ни у ком се стадијуму "приближавања" ЕУ налази БиХ.

Хоћеш рећи да Инцко не зна шта је ЕУ, како функционише ни у ком стадијуму се налази БиХ?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jellyfish je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Ове уписе типа БиХ у ЕУ за 10 година не вреди ни коментарисати, јер то може да напише само неко ко уопште не зна шта је ЕУ, како функционише ни у ком се стадијуму "приближавања" ЕУ налази БиХ.

Хоћеш рећи да Инцко не зна шта је ЕУ, како функционише ни у ком стадијуму се налази БиХ?

Његово мишљење ће баш да буде пресудно када се то питање буде разматрало...

Логично је да такве ствари он изјављује, јер је то она прича о магарцу и шаргарепи. Па не очекујеш ваљда да каже, нећете ући ни за 30 година?
Иначе, пошто се позиваш на Инцка, ја ти могу навести и пример Ђинђића који је 2001 изјавио да ће Србија за 10 година да се нађе у ЕУ.
То је значи следеће године.

Инцко није тај који се пита о томе када и како ће БиХ (и да ли ће) ући у ЕУ. Постоје људи који се тиме баве, а Инцко није међу њима.
Чак шта више, познато је, да би нека земља ушла у ЕУ потребна је сагласност свих чланица исте. Један глас против и нема уласка.
Након прераног уласка Бугарске и Румуније у ЕУ и проблема који су са тиме дошли, можеш да будеш поптуно сигуран да се таква грешка више неће поновити.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 15:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
e da zoka pa jesam Bosanka regionalno gledajuci, kao neko sto je Krajisnik npr, ili Crnogorac, Vojvodjanin..a opet su sve Srbi po nacionalnosti..tako i u Srbiji isto
Nacionalnost moze biti samo srpska, nikako srbijanska ili se varam?

Majka je naš početak i kraj

Poslednji put menjao breskvica dana 04 Nov 2010, 15:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
breskvica je napisao:
I zoka oni nisu "Srbijanci" oni su Srbi, i samo postoji jedan srpski narod..
kada ce to svi da shvate??

Vidiš,moj tata je Srbijanac rođen u Srbij.Ima i Hrvata rođenih u toj Srbiji.I oni su Srbijanci.Isto kao što si ti Bosanka,ma koliko ti to negirala....Ali vjerovatno ja treba svijeta da vidim da bi mogao tebi da kontriram..... :roll:

То је географска одреница и по томе смо ми Босанци а они Србијанци (од Ниша до Панчева). Ја сам тиме немам никакав проблем.

Морам да додам да се потпуно слажем са шолетом. То је то.
Има сигурно "људи" који пљују Србе са друге стране дрине, али имао много више оно који их цене и воле.
А то да се неко не воли и да је то нешто релевантно, није. Па у БЛ сви пљују по овима из Гламоча, Мркоњића, итд. Па шта они онда да раде?
То "непријатељство" према дошљацима је нешто што постоји свагде а не само код нас.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Bravo schoole.

Samo da dodam, svi smo mi(Srbi) ista govna.
I molim da mi se ne obrise post, a niti da bude izmjenjen.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
schoole објаснио.
то је оно што сам ја и на другим темама провлачио када се крене о овоме причати али ми се никад није дало написати онолики пост. :D
а за ове што причају не воле се тамо вамо.. хајд молим те отиђи до Требиња па реци да си бањалучанин, видјећеш како ће те гледат.
или ево, да будемо ближи.. отиђи до Приједора до којег препишаш сједећки! јебу матер бањалучку одмах.
гована има свугдје но национални интерес је једно и нико нема право на то да напада.
српски народ је једини који живи подјељен у 4 сусједне државе.
доћи ће вријеме да се и то једном среди..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 19:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:

То је већ нешто. Идеја, фино замишљена али неизводљива због следећег:
Хрвати неће кантон, већ ентитет.
РС ни сада нема велику администрацију, има је ФБиХ због кантона а чисто сумњам да би било који кантон пристао да изгуби овлаштења.
Укинути парламент а створити владу БиХ?
Како то може? :) Види се другар да ти са институцијама ниси имао превише посла. Постојање симетричног парламента је основ за постојање владе (чак и у диктатури). Једино ако би стварали нешто ново, паранормално (мада ово сада је већ паранормално тако да можда би то и прошло).

Опет кажеш, влада БиХ која би представљала БиХ у свету. Питање: Како?
Сада имаш председиништо које управо има задатак да представља БиХ у свету (такође постоје и министри на нивоу БиХ) и како то изгледа?
Па гледамо сваки дан. Значи, не би функционисало јер сваки би народ вукао опет на своју страну (а поента би била да вуку заједно, што ни сада није случај).

Ово законско санкционисање не бих коментарисао јер ти је то баш онако одвала мало јача.

Pa napisao sam,čini mi se,tri entiteta (znači i hrvatski ) ili federacija podjeljena na dva kantona....
Vlada bi bila više administrativno tijelo koji bi vodilo brigu o usklađenosti propisa u entitetima,ne vlada u klasičnom smislu riječi.
To za sankcionisanje možda i jeste odvala ali ništa manja od odvale da treba lišiti života sve političare i početi iz početka,koja je tvoj više puta ponovljeni stav...Dobre ograde čine dobre susjede....Zar ti dobri susjedi ne bi mogli koegzistirati u jednoj konfederalnoj državi?Nešto što bi djelimično zadovoljilo sve zainteresovane strane.
Jer ja bih smio staviti glavu na panj da eventualno odvajanje neće proći bez krvi do koljena i konstantnih terorističkih napada na tlu RS od tog momenta pa do kraja vremena.
Silvio Dante je napisao:
Направити од БиХ нешто ала Белгија или ВБ?
Прво, неизводљиво услед историјских, културних и економских различитости.
Друго, па управо Белгија се налази пред разлазом.
Треће, и у Шкотској и у Велсу постоје покрети за одвајање (јачају) а о С. Ирској да не причамо. Видиш чак ни јака економија то није угушила.

Belgija se neće raspasti.Jedan period će biti u krizi ali će opstati.Vidjećeš.Škotski i velški pokreti za odvajanje su neozbiljni i nijedna partija u Škotskoj neće zaozbiljno raditi na odvajanju od VB,jer znaju da će onda postati prkno Evrope...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 20:41 
..

RS sama apsolutno nema kapacitete da opstane i to sam vec napisala, a srbijanci niti nas zele niti im trebamo, i to je cinjenica...
ja licno, s druge strane nikad ne bih ni htjela sa im se pripajamo..

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
sto se tice teme shoole je sve lijepo napisao, pa ko ima volje i vremena neka ga procita :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 22:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...dva naroda ne zele bosnu kao svoju drzavu...ne vidim koliko je to odrzivo...jednom mora nekome dosaditi...ili nama, ili onima koji nas drze zajedno...jebeno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
lollipop je napisao:
ja licno, s druge strane nikad ne bih ni htjela sa im se pripajamo..

Kome ba mi da se pripajamo,
neka se oni nama sad malo pripajaju,
dosta smo se mi njima priipajali :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:

То је већ нешто. Идеја, фино замишљена али неизводљива због следећег:
Хрвати неће кантон, већ ентитет.
РС ни сада нема велику администрацију, има је ФБиХ због кантона а чисто сумњам да би било који кантон пристао да изгуби овлаштења.
Укинути парламент а створити владу БиХ?
Како то може? :) Види се другар да ти са институцијама ниси имао превише посла. Постојање симетричног парламента је основ за постојање владе (чак и у диктатури). Једино ако би стварали нешто ново, паранормално (мада ово сада је већ паранормално тако да можда би то и прошло).

Опет кажеш, влада БиХ која би представљала БиХ у свету. Питање: Како?
Сада имаш председиништо које управо има задатак да представља БиХ у свету (такође постоје и министри на нивоу БиХ) и како то изгледа?
Па гледамо сваки дан. Значи, не би функционисало јер сваки би народ вукао опет на своју страну (а поента би била да вуку заједно, што ни сада није случај).

Ово законско санкционисање не бих коментарисао јер ти је то баш онако одвала мало јача.

Pa napisao sam,čini mi se,tri entiteta (znači i hrvatski ) ili federacija podjeljena na dva kantona....
Vlada bi bila više administrativno tijelo koji bi vodilo brigu o usklađenosti propisa u entitetima,ne vlada u klasičnom smislu riječi.
To za sankcionisanje možda i jeste odvala ali ništa manja od odvale da treba lišiti života sve političare i početi iz početka,koja je tvoj više puta ponovljeni stav...Dobre ograde čine dobre susjede....Zar ti dobri susjedi ne bi mogli koegzistirati u jednoj konfederalnoj državi?Nešto što bi djelimično zadovoljilo sve zainteresovane strane.
Jer ja bih smio staviti glavu na panj da eventualno odvajanje neće proći bez krvi do koljena i konstantnih terorističkih napada na tlu RS od tog momenta pa do kraja vremena.
Silvio Dante je napisao:
Направити од БиХ нешто ала Белгија или ВБ?
Прво, неизводљиво услед историјских, културних и економских различитости.
Друго, па управо Белгија се налази пред разлазом.
Треће, и у Шкотској и у Велсу постоје покрети за одвајање (јачају) а о С. Ирској да не причамо. Видиш чак ни јака економија то није угушила.

Belgija se neće raspasti.Jedan period će biti u krizi ali će opstati.Vidjećeš.Škotski i velški pokreti za odvajanje su neozbiljni i nijedna partija u Škotskoj neće zaozbiljno raditi na odvajanju od VB,jer znaju da će onda postati prkno Evrope...

Па види то са политичарима и почињању из почетка је утопија ( и ја сам то и написао). :)
Влада може да буде влада а не некаква комисија за прописе. Како год, неизводљиво јер опет ту долазиш у ситуацију потребе консензуса који не постоји (и неће да постоји јер не постоје предиспозиције за то).

Citiraj:
Dobre ograde čine dobre susjede

Није то никаква одвала, то је енглеска народна изрека.
У конфедералној можда би и могли али да би се дошло до конфедералног уређења, морали би ови у Сарајеву да се одрекну масу ствари у контексту контроле на државном нивоу. Опет, тешко изводљиво (али не и немогуће).

Citiraj:
Belgija se neće raspasti.Jedan period će biti u krizi ali će opstati.

Да ли ће се распасти или не, не знам али они се не налазе у кризи један период, већ ево добре две године.
С тим што за њих тај разлаз и није проблем, јер се сигурно неће разићи пушком, већ мирно и људски.

Citiraj:
Škotski i velški pokreti za odvajanje su neozbiljni i nijedna partija u Škotskoj neće zaozbiljno raditi na odvajanju od VB,jer znaju da će onda postati prkno Evrope

Не читаш добро. Ја нисам написао да они раде на одвајању (иако такве партије по последњим резултатима избора јачају) већ:
Citiraj:

Оно што сам ја написао је, да без обзира на јако добар економски и социјални стандард, тамо идеја о изласку и Уједињеног Краљевства никада није умрла (а поједини овде написаше, да чим буде посла и пара, то више никога неће да занима).
Кад смо већ код Шкотске, треба рећи да су они јако радили на проширењу аутономије и да су то добили 1999 године након што је уведен шкотски парламент и шкотска влада (значи опет су мислили и на то без обзира на стандард).
Премијер те владе је иначе члан Шкотске националне странке, која се залаже за организовање референдума о независности.
Немају још довољно посланика у парламенту да овај предлог прође, јер је ово уствари мањинска влада тренутно, а остале странке (Лабуристи, конзервативци и либерали) се противе независности (ипак ове су странке све подружница енглеских странака, а само је горе поменута ШНС права шкотска странка која је на парламентарним изборима 2007, узела 31% гласова).
Значи, шкотски покрет за одвајање је све само не неозбиљан и миноран.
Велс, са друге стране је прилично асимилован, тако да ни ја не верујем да они могу да направе нешто озбиљније (иако имају странку која се за то залаже, мада су сада окренули на нови курс који не заговара независност: http://www.plaidcymru.org/content.php?lID=1).

Ти једноставно не желиш да прихватиш чињенице (иако мени није јасно зашто?) које је навео шоле (а и ја), а најбитнија од свих је:
политички консензус!
Нема тога, нема ничега.

Имаш земљу, састављену од два ентитета и три народа.

Погледајмо како то изгледа:
Срби: Због константно угрошавања ентитетског права, као и због присилног пребацивања овлашћења на нови БиХ (противно Дејтонском споразуму) не осећају се сигурно и пријатно у "држави БиХ"). Велика већина жели ван из исте (као шта рекох у ком облику то није сад ни битно).
Хрвати: најугроженији у БиХ. Немају ентитет. Константно им се крше права и намећу им се представници њиховог народа које они уствари нису ни бирали. Они чак много више од Срба презиру ову творевину и моја је процена да ће управо Хрвати (значи не Срби и не РС) бити ти који ће да покрену раздруживање у БиХ.
муслимани: Знамо њихов став. Унитарна БиХ без ентитета али и то само ако су они хаџије у тој унитарној БиХ. Никако другачије.

Навео сам само основне ствари и сада из свега овога треба да произађе консензус? Немогуће.
А без политичког консензуса нема ни економије, привреде, итд.
То је основа свега и зато немојте да се заваравамо.

Ја и даље не видим зашто неки хоће садистички да покушају да одрже нешто чега већ нема.
Две су Југославије крваво пропале,а БиХ је такозвана "Југославија у малом". И шта сад треба неко за 50 година опет да се коље? И два брата укући кад не могу заједно, поделе се па живи свако за себе и бољем и је (а да притом не постаљају питање да ли ће имати од чега да живе када се раздвоје).
Дучић је такође знао да од Југославије нема ништа, па у својој песми "Југославија" каже:

Citiraj:
Интригу бестидну идејом су звали,
А лаж под идеал продавали роду;

Што се тиче аргумента да РС не може сама:

Постоје земље са много лошијим предиспозицијама од РС па живе. Чак шта више, РС ни сада нема нешто много од БиХ. Видели смо да где иде највећи број пара који дође из Европе и света и колико је од њих завшрило код нас а колико у Сарајеву. Мислим да смо ми још добри а када би се мање крало били би још бољи.

Такође, сигуран сам да када би се странци мање мешали или када се уопште не би мешали, да би овде све много боље функционисало и да би се много брже нашао заједнички језик.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Silvio Dante je napisao:
Такође, сигуран сам да када би се странци мање мешали или када се уопште не би мешали, да би овде све много боље функционисало и да би се много брже нашао заједнички језик.

Да, као 92 кад се нико није мешао па смо брзо нашли заједнички језик који се зна какав је био док нису дошли странци и увели свој језик. :roll:
Странци нама ни сад не бране да се договарамо, али је проблем што су наши политичари као рогови у врећи, никако се не могу сложити и онда морају странци да заводе ред.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 03:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Да, као 92 кад се нико није мешао па смо брзо нашли заједнички језик који се зна какав је био док нису дошли странци и увели свој језик. :roll:
Странци нама ни сад не бране да се договарамо, али је проблем што су наши политичари као рогови у врећи, никако се не могу сложити и онда морају странци да заводе ред.

Подсећања ради, челни политичари сва три народа су постигла договор (Кутиљеров план) и тада али је онда Алија, подржан од стране Амера, повукао свој потпис.
Ако је неко 1992 закувао овде, закували су странци:
http://www.youtube.com/watch?v=gTZv0IM8JgY

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 09:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
[
Citiraj:

У конфедералној можда би и могли али да би се дошло до конфедералног уређења, морали би ови у Сарајеву да се одрекну масу ствари у контексту контроле на државном нивоу. Опет, тешко изводљиво (али не и немогуће).

Nisam napisao odvala za to nego za ono o "počinjanju iz početka"...
Poenta moje priče je da svi treba da se odreknemo nečega,mi priče o nezavnisosti,muslimani priče o unitarnoj BH po njihovoj volji....
Silvio Dante je napisao:

Ја и даље не видим зашто неки хоће садистички да покушају да одрже нешто чега већ нема.
Vidi,srpski narod je u povlačenju već dvadeset godina...Odvajanjem od BH,na drugoj strani bi ostalo mnogo našeg kulturnog i duhovnog nasljeđa,hektari naše zemlje....To se desilo u Hrvatskoj,dešava se na Kosovu,zar treba i ovde da se desi?Zar je nastupila oseka za srpske zemlje?

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 09:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma pusti Zoka.... vidis da su svi za dogovor, mirno razrjesenje problematicnog stanja, ali niko ne zeli da smanji svoje zahtjeve i zelje, vec samo da zakine drugog. Dejtonski mir je svima dao po nesto, a opet nikome sve. Sad Bl hoce da svoje izgura do kraja, tj da sabotazom i opstrukcijama obesmisli ono sto su u minusu, te ne kontaju da time zakidaju ove druge. Ovom igrom bi se moglo desiti da se izgubi i ono dobijeno, tj ponistavanjem dejtonskog ustupka Bosnjacima, mogao bi nestati i dejtonski ustupak Srbima, te da na kraju dobijemo nesto sasvim trece, boga pitaj sta....
Sad, kada je sa scene nestao jos jedan remetilacki faktor (h.Silajdzic), te dolaze igraci kojim ne smeta RS ni odredjeni vid autonomije, mislim da bi bilo fer da se sa srpske strane odrzi obecano, te u ovim okvirima pokusa iskreno raditi na uspostavljanju krovne vlasti, koja bi aktivnim ukljucivanjem i sudjelovanjem RS, mogla da podje raditi i u njenom interesu.
Kurcenje bez pokrica, inacenje i trazenje hljeba nad pogacom nas je vec jednom dovelo do situacija gdje je moglo ispasti svasta i ispadalo je, i ne kazu dzaba; Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani....

Takodje, za ove sto misle da bi odvajanje RS donijelo cuda, sigurnost i prosperitet, slazem se , ali samo u slucaju kad bi mogli uzeti RS, pa je odnijeti negdje u srce Sumadije, ovako ,zavisni ili nezavisni, tu smo gdje smo, a para nemamo za kineske zidove izmedju....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ти си збиља слијеп ако мислиш да је јуниор изетбеговић бољи од харета :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Junior je realan političar i konačno se našao čovijek na bošnjačkoj političkoj sceni s kojim se može realno razgovarati i dogovarati ni uške nije loš.
Što se tiče Alije i on je bio ok, ali jastrebovi oko njega poput Ganićia, Arisa, lagumdžije i ostali su vodili glavnu riječ, a sam Alija je bio čovjek s kojim se moglo dogovarati ali nije mogao od pobrojanih i ostalih ništa napraviti.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 17:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Silvio Dante je napisao:
[
Citiraj:

Nisam napisao odvala za to nego za ono o "počinjanju iz početka"...
Poenta moje priče je da svi treba da se odreknemo nečega,mi priče o nezavnisosti,muslimani priče o unitarnoj BH po njihovoj volji....
Silvio Dante je napisao:

Vidi,srpski narod je u povlačenju već dvadeset godina...Odvajanjem od BH,na drugoj strani bi ostalo mnogo našeg kulturnog i duhovnog nasljeđa,hektari naše zemlje....To se desilo u Hrvatskoj,dešava se na Kosovu,zar treba i ovde da se desi?Zar je nastupila oseka za srpske zemlje?

Да али Срби ни сада не користе те хектаре или их користе јако мало.
Осека је наступила још 1918 и што је најгоре она наступу константно кроз идеје заједништва а не раздвајања.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 17:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
Да али Срби ни сада не користе те хектаре или их користе јако мало.
Осека је наступила још 1918 и што је најгоре она наступу константно кроз идеје заједништва а не раздвајања.

Koriste,u Drvaru,Petrovcu,Grahovu....Koriste...Možeš li ti da zamisliš da manastir Žitomislić bude u inostranstvu?Ja ne mogu.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 203 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]