Za sada jedino u HG Spot imam povjerenja.
Stvari sam kupovao u Media Marketu (blizu kuće a meni nešto hitno treba), Panexu, te nekad davno i u ZeComu i ubjedljivo najbolji i najprofesionalniji pristup sam vidio u HG spotu. Cijenama su tu negdje, nisu najjeftiniji ali kao što neko reče, radije ću platiti i par % veću cijenu ali dobiti i propisnu garanciju te mogućnost popravke, nego li biti meta zavlačenja i muljanja... Što se tiče Panexa, već sam jednom pisao o "kapi koja je prelila čašu", nakon koje sam tamo kupio samo memorijsku karticu i filter za 80mm cooler (u prevodu: sitnice koje nisu lako kvarljive, skupe i podložne manipulaciji prije prodaje). Naime, kupio sam kod njih jednom "nov" DVD rezač da bih po povratku kući i nakon montaže u njemu otkrio narezan DVD sa muzikom... Kada sam se vratio i tražio objašnjenje, prodavac mi reče da to oni kao testiraju robu pre prodaje u svom servisu, da se uvjere da je sve ispravno... Tražio sam (i dobio) svoj novac nazad a dotični uređaj vratio... Od tada, ništa ne bih ni kupio tamo da nisu bili jedini koji su nudili te artikle (filter za cooler)...
Ne znam kako se trenutno kreću cijene ali sam primjetio da Infocom i eastcode često imaju najnižu cijenu za proizvode koje sam tražio... Tu je nekada bio i Panex ali...

Volim kada prodavnica ima kompletnu ponudu izlistanu na ažuriranoj internet stranici, pri čemu su opisi artikala adekvatni, potpuni i pre svega potpuno tačni. Ne jednom mi se desilo da sam morao da zovem prodavnicu da bih provjerio da li se radi o modelu xyz-a ili xyz-b jer nisu bili dovoljno tačni sa opisom, jer se web administratoru nije dalo potražiti više detalja o proizvodu.
Isto tako, ući u katalog pa tamo vidjeti svakakve fotografije proizvoda (male, velike, bijela pozadina, crna pozadina, pravo šarenilo uglova, boja - negdje je slikan proizvod u abmalaži, negdje otpakovan, negdje čip procesora, negdje je samo logo proizvođača... ), loše sortirane i opisane artikle i slično - definitivno umanjuje kredibilitet i povjerenje u tu firmu.
Proizvođačke garancije su mi bitne, te da prodavac propisno i po zakonu sprovodi te garancije. Po tom pitanju, HG spot mi je za sada bio bez premca. Nedavno sam kupio kod njih LCD monitor koji se nakon oko 2 mjeseca pokvario. Naravno, bio je pod garancijom i u roku od par (manje od 7) dana sam od njih dobio poziv da je stigla zamjena (nisu rekli zašto zamjena a ne popravak, valja je bio pokvaren preko mogućnosti popravke? - što me ne bi iznenadilo).
I za kraj - nekada nemam vremena da se podrobno informišem o proizvodu koji kupujem tako da volim kada je prodavac upoznat sa karakteristikama artikala koje (ne)prodaje, a još bolje je ako je u stanju i preporučiti neki drugi artikl za koji iskreno vjeruje da bi bio bolji izbor, taman i da ga oni nemaju u ponudi. Naravno, za ovo je potrebno da se ta osoba bavi tehnikom, razumije o čemu se radi i pri tome rado unapređuje svoje znanje u tom polju... Mislim da nema puno takvih