banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Okt 2010, 22:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Infocom, pa presao u East-Code.

Pretposlednju konfiguraciju donio iz Bg (ustedio jedno 400km, mada tih komponenti nije tad ni bilo kupiti u BL),
poslednju konfiguraciju pola narucio na newegg.com pola opet dovukao iz Bg (ustedio oko 600 km)

Pogledajte cijene, uporedite sa banjaluckim i sve ce vam biti jasno> www.atom.rs

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I ja sam tako uradio zadnji put, većinu komponenti kupio u Beogradu (upravo u toj Atom firmi :)), grafičku mi prijatelj donio iz Beča, ovde sam kupio samo kućište. Ovakva varijanta je dosta jeftinija a da ne kažem koliko je vani veći izbor komponenti nego ovde.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2010, 22:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Cijene variraju od komponente do komponente, treba obici vise prodavnica kad se kupuje, za sada su najpovoljniji Infocom i East-Code, ali oni u Com-Trade oderase! Evo primjera: GT220 im je oko 210 KM, to je suludo, hd od 500GB 16MB im je 119 KM, a svuda je 109 KM i to sa 32MB, fiksni telefon sam kupio kod njih za 71 KM, sa uracunatim 10% popusta na kes,a u Mobile je 60 KM! Sve im je puno skuplje nego kod ostalih. ODERASE!

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 09:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Za sada jedino u HG Spot imam povjerenja.
Stvari sam kupovao u Media Marketu (blizu kuće a meni nešto hitno treba), Panexu, te nekad davno i u ZeComu i ubjedljivo najbolji i najprofesionalniji pristup sam vidio u HG spotu. Cijenama su tu negdje, nisu najjeftiniji ali kao što neko reče, radije ću platiti i par % veću cijenu ali dobiti i propisnu garanciju te mogućnost popravke, nego li biti meta zavlačenja i muljanja... Što se tiče Panexa, već sam jednom pisao o "kapi koja je prelila čašu", nakon koje sam tamo kupio samo memorijsku karticu i filter za 80mm cooler (u prevodu: sitnice koje nisu lako kvarljive, skupe i podložne manipulaciji prije prodaje). Naime, kupio sam kod njih jednom "nov" DVD rezač da bih po povratku kući i nakon montaže u njemu otkrio narezan DVD sa muzikom... Kada sam se vratio i tražio objašnjenje, prodavac mi reče da to oni kao testiraju robu pre prodaje u svom servisu, da se uvjere da je sve ispravno... Tražio sam (i dobio) svoj novac nazad a dotični uređaj vratio... Od tada, ništa ne bih ni kupio tamo da nisu bili jedini koji su nudili te artikle (filter za cooler)...

Ne znam kako se trenutno kreću cijene ali sam primjetio da Infocom i eastcode često imaju najnižu cijenu za proizvode koje sam tražio... Tu je nekada bio i Panex ali... :)

Volim kada prodavnica ima kompletnu ponudu izlistanu na ažuriranoj internet stranici, pri čemu su opisi artikala adekvatni, potpuni i pre svega potpuno tačni. Ne jednom mi se desilo da sam morao da zovem prodavnicu da bih provjerio da li se radi o modelu xyz-a ili xyz-b jer nisu bili dovoljno tačni sa opisom, jer se web administratoru nije dalo potražiti više detalja o proizvodu.
Isto tako, ući u katalog pa tamo vidjeti svakakve fotografije proizvoda (male, velike, bijela pozadina, crna pozadina, pravo šarenilo uglova, boja - negdje je slikan proizvod u abmalaži, negdje otpakovan, negdje čip procesora, negdje je samo logo proizvođača... ), loše sortirane i opisane artikle i slično - definitivno umanjuje kredibilitet i povjerenje u tu firmu.

Proizvođačke garancije su mi bitne, te da prodavac propisno i po zakonu sprovodi te garancije. Po tom pitanju, HG spot mi je za sada bio bez premca. Nedavno sam kupio kod njih LCD monitor koji se nakon oko 2 mjeseca pokvario. Naravno, bio je pod garancijom i u roku od par (manje od 7) dana sam od njih dobio poziv da je stigla zamjena (nisu rekli zašto zamjena a ne popravak, valja je bio pokvaren preko mogućnosti popravke? - što me ne bi iznenadilo).

I za kraj - nekada nemam vremena da se podrobno informišem o proizvodu koji kupujem tako da volim kada je prodavac upoznat sa karakteristikama artikala koje (ne)prodaje, a još bolje je ako je u stanju i preporučiti neki drugi artikl za koji iskreno vjeruje da bi bio bolji izbor, taman i da ga oni nemaju u ponudi. Naravno, za ovo je potrebno da se ta osoba bavi tehnikom, razumije o čemu se radi i pri tome rado unapređuje svoje znanje u tom polju... Mislim da nema puno takvih :)

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 10:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ima li neko iskustva sa Biscom imaju solidne konfiguracije a nije im nešto ni prevelika cijena, ima li neko da je pazario tamo?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 13:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Nov 2010, 20:36
nepokoreni je napisao:
Ima li neko iskustva sa Biscom imaju solidne konfiguracije a nije im nešto ni prevelika cijena, ima li neko da je pazario tamo?

Kupovao sam kod njih al' sve nešto sitno, nikad gotovu konfiguraciju jer svoje sklapam sam.
HG spot ima naduvane cijene, Mediamarket je dno dna, Panex takođe, nikad ništa nemaju na stanju, raspašće se akobogda pa će na stečaj k'o IT Computers.
Naduvala bagra cijene a u Srbiji 2x jeftinije prođeš.
Moj ti je savjet briši tamo i pazari šta ti treba.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 13:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ma uzimam na kredu pa zato pitam malo sam kratak sa cashom a i mrzi me nakast ići u Srbiju...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Ma uzimam na kredu pa zato pitam malo sam kratak sa cashom a i mrzi me nakast ići u Srbiju...

Onda bolje sačekaj kad namlatiš keš jer kreda će ti odradi kožu s leđa.
Imaš "povoljne" kreditne uslove u Infocomu al' s obzirom na provjerenu činjenicu da oni 99% robe kupuju na ebayu (pogotovo laptope pa od 2 prosječna naprave 4 razjebana), utapaju polovno pod novo itd. ne bih ti preporučio da pazariš kod njih.

Realno, od hardveraša i shopova u BL ne vjerujem nikom.

Dižu cijene, spuštaju kvalitet, svaljuju na tebe njihove kvarove, foliraju te za servis, prave se budale.

Svi odreda.

P.S. otkad nisam čuo "nakast" :king:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Jest istina je za Infocom, a svaka im konfiguracija ispod 1000 KM bez monitora ima integrisanu grafičku koje njesra :oops:
A ne brini za servis i njihovo foliranje tu sam jako ubjedljiv, samo kažem da ću im vratiti uređaj....kroz šajbu :evil4:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Najpametnije.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 21:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
nepokoreni je napisao:

Ja sam kupio prije vise od dvije godine kod njih konfiguraciju jer je bila puno jeftinija nego na drugim mjestima gdje sam gledao. Sada i nisu tako jeftini... Pocetkom 2008. sam dobio E4600, 2 GB, 8600GT, 160 GB, DWD-RW, citac kartica, mis, tastatura i ploca Gigabyte 945GCM za 799 KM. Jelde da nije skupo? A sada se za te pare moze kupiti ista konfiguracija samo sa 3 GB rama...

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 21:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Do sad što sam vidio odnos cijena-kvalitet-ponuda čini mi se da su najprivlačniji, a što se cijena tiće Com Trade pali po ušima a baš, a Panex m*da pod bubrege. Media market bez komentara kupiš kod njih komp i tri puta u servis u toku garancije pih!

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2010, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Do sad što sam vidio odnos cijena-kvalitet-ponuda čini mi se da su najprivlačniji, a što se cijena tiće Com Trade pali po ušima a baš, a Panex m*da pod bubrege. Media market bez komentara kupiš kod njih komp i tri puta u servis u toku garancije pih!

Mediamarket ima promociju : svaki stoti dolazak u servis besplatno hahahaha :D
A sto dolazaka ti prođe za mjesec-dva ako pazariš nešto kod njih :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
pošto imam langetu na nozi nisam otišao do novootvorene Boske (vjerovatno jedini u radu) pa me zanima kakvih prodavnica što se tiče Hardware-a ima

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2010, 15:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
ComTrade... dakle, jad i čemer...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 11:36 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Može li neko objasniti gdje se nalazi HGspot? Hvala unaprijed. :P :wink:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Aleksandar MK je napisao:

Ima jedna prodavnica kod zgrade Vlade (prekoputa Anexa-B) koja se zove Technom... ako mislite na tu firmu???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 12:42 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Aleksandar MK je napisao:

Ima jedna prodavnica kod zgrade Vlade (prekoputa Anexa-B) koja se zove Technom... ako mislite na tu firmu???

Hmmm, ja mislim da bi to trebalo biti to... prošetaću. :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Na sajtu piše HGspot BiH, ali piše i Technom

http://www.hgspot.ba

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 21:57 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Hvala narode, hvala. :) Kupio sam rezač - Samsung SH S-223C u HG. Prezadovoljan sam radnjom. Vrlo su uslužni i imaju odličan izbor komponenti a i cijene su vrlo prihvatljive. :thumbright: Sve pohvale. Inače, rezač je koštao 41 marku.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]