banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 16:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja koverte ni sa srednjom skolom ne bi lizao, objutavi jezik a uhvati se sloj ljepila pa poslije moras sitnim smirglom skidati tutkalo sa jezika ( u tezim slucajevima moze se i sitnom rendom skidati ali nije poslije preporucljivo feferone jesti)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
oktavijan je napisao:
[Enterprise] je napisao:
[
Naveo sam ti lijepo primjer osobe koja je zavrsila priv. fakultet i nakon 5 godina iskustva jos nije na nivou osobe sa visom poslovnom.

Biti prirodno glup nema veze ni sa kakvom skolom.Mozda je taj tvoj neko prirodni kloc.Za 5 godina ljudi nauce raditi svoj posao i bez skole.

a mozda je reprezentativni primjerak

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 11:56 
sto se tice privatnog prava, i ja mislim da je to gotovo nemoguce, ne samo na pravu nego i na ostalim privatnim fakultetima, jer im je osnovni cilj sticanje dobiti a ne prenos znanja, sto implicira da se neke bitnije promjene ka kvalitetu vjerovatno nikad nece desiti..

a sto se tice prepotentnosti, ja sam rekla sta sam imala, i dalje stojim pri tome da je omalovazavanje jednog covjeka sa zavrsenim ekonomskim fakultetom tvoja opaska da moze samo lizati koverte... jer sa takvim stavom niti ce neko htjeti s tobom u taj timski rad niti ce uopste htjeti s tobom saradjivati..
ja mladje kolege koje dodju prihvatim kao da smo istog iskustva, jer i oni su dipl. pravnici ili ekonomosti kao i ja.. nema tu raylike sto ja radim vec 5 godina a oni tek pocinju kao volonteri, nastojim da ih uputim, pokazem i da se ni jednog trenutka ne osjecaju kao donji jer su tek na pocetku, jer znam kako je meni bilo..
a ti imas par godina iskustva, privatni fax i smatras kad ti dodje kolega sa drzave ekonomije da nije dorastao tebi i tvom znanju...
meni tako zvuci samo iskompleksirana osoba..

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 12:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Okt 2010, 08:59
[Enterprise] je napisao:
a mozda je reprezentativni primjerak

:thumbright: :lol: :lol: moze biti moze biti

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 12:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
[quote="[Enterprise]"
Ali da se javlja na telefon i da lize koverte je potcjenjivanje i omalovazavanje a ne realnost. Jer da je to realnost onda bi ti sa svojim privatnim fakultetom prvog dana posla trebala da ribas vc. Bez uvrede, samo pratim tvoju analogiju
Evo krenucu od sebe. Kada uskoro zavrsim masinstvo i zaposlim se vrlo vjerovatno necu imati znanja ni na nivou najobicnijeg bravara. Ali cu taj nedostatak relativno brzo nadoknaditi. Ali da cu lizati koverte i javljati se na telefon, nece moci[/quote]

Analogija nije moja, vec tvoja. Kad sam zavrsila fakultet imala sam 8 godina radnog staza.
Ovo boldovano pojasni, molim te. Tvoja zadnja recenica je stav koji pozdravaljam - jesi prepotentan :lol:
Ne vrijedjam se na to ribanje WC-a, radim to kuci skoro svaki dan, to je castan posao i sto ga ti spominjes u ovom kontekstu je omalovazavanje... Ljudi se ne dijele na one sa drzavnog i privatnog fakulteta, niti na osnovu posla koji rade - svi smo isti pred Bogom :D
Ali izvinite me sada odoh malo da kosim :blob7:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nisi mi odgovorila na pitanje zasto se poredis sa nekim ko nema ni dana iskustva?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 12:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Okt 2010, 08:59
BMary je napisao:
Ali izvinite me sada odoh malo da kosim :blob7:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lud zbunjen normalan pa to ti je
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 14:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2010, 22:13
oktavijan je napisao:
Mijenja vjeruj mi ali licno mislim da to ne moze dugo potrajati.Gazde Apeirona interesuje naravno samo novac.Boli njih uvo za obrazovanje.A sad su dosli u situaciju da se na tom fakultetu stvarno uci a imaju nepriznatiji fakultet i jos neko mora platiti 2500 KM skolarine.Ko je lud to upisati?Oticice na drzavni i sve 5.To im je i pokazao broj do sada upisanih na pravo u ovoj skolskoj godini.Deset puta manje nego prije.Ne moze i jare i pare.
Moja prognoza.....smijenice Medica i vratiti na staro kad je to bila sprdnja.
Dokle god ne sjednu celni ljudi,fakulteta ili univerziteta i privatnih i drzavnih i ne dogovore se pa recimo ujednace skolarine i povuku jednu liniju ispod koje se ne ide sa zahtjevima u pogledu znanja te nakon toga udju u jednu zdravu utakmicu ko ce vise znanja ponuditi za iste pare sve ce se svesti na ovakve pojedinacne pokusaje nekih dekana da radi svog licnog ugleda i dostojanstva izdignu te privatne fakultete iznad pukog uzimanja para a sto je po mom skromnom misljenju unaprijed osudjeno na propast samo ce neki kao recimo ja imati srecu ili nesrecu da upadnu u period tih njihovih pokusaja.
Mijenja vjeruj mi ali licno mislim da to ne moze dugo potrajati.Gazde Apeirona interesuje naravno samo novac.Boli njih uvo za obrazovanje.A sad su dosli u situaciju da se na tom fakultetu stvarno uci a imaju nepriznatiji fakultet i jos neko mora platiti 2500 KM skolarine.Ko je lud to upisati?Oticice na drzavni i sve 5.To im je i pokazao broj do sada upisanih na pravo u ovoj skolskoj godini.Deset puta manje nego prije.Ne moze i jare i pare.
Moja prognoza.....smijenice Medica i vratiti na staro kad je to bila sprdnja.
Dokle god ne sjednu celni ljudi,fakulteta ili univerziteta i privatnih i drzavnih i ne dogovore se pa recimo ujednace skolarine i povuku jednu liniju ispod koje se ne ide sa zahtjevima u pogledu znanja te nakon toga udju u jednu zdravu utakmicu ko ce vise znanja ponuditi za iste pare sve ce se svesti na ovakve pojedinacne pokusaje nekih dekana da radi svog licnog ugleda i dostojanstva izdignu te privatne fakultete iznad pukog uzimanja para a sto je po mom skromnom misljenju unaprijed osudjeno na propast samo ce neki kao recimo ja :lol: imati srecu ili nesrecu da upadnu u period tih njihovih pokusaja.

U ovome sto si napisao ima djelimicno istine. Doci ce do hiperprodukcije pravnika( iako je vec prisutna, ali ce biti jos veca), tada ce fakulteti kao sto je pravo na Apeironu jednostavno da se ugasi, jer te GAZDE koje si ti naveo nece imati vise nikakvog interesa, posto ce ljudi konacno shvatiti da im ta diploma ne donosi hljeb sutra nece se ni upisivati vise.

lollipop je napisao:
sto se tice privatnog prava, i ja mislim da je to gotovo nemoguce, ne samo na pravu nego i na ostalim privatnim fakultetima, jer im je osnovni cilj sticanje dobiti a ne prenos znanja, sto implicira da se neke bitnije promjene ka kvalitetu vjerovatno nikad nece desiti..

To da Pravni fakultet bude privatan je jedna cista besmislica, i to zbog karaktera posla koji se obavlja kad se zavrsi taj fakultet. Jedan sudija je duzan da postupa po pravicnosti i u skladu sa zakonima, a sad da ne nabrajam ostale slucajeve. Najveci poslodavac buducim pravnicima je upravo drzava, tako da ona i treba da se brine o kadru koji izlazi sa tog faxa, jer drzava je ta koja kontrolise privatne interese i njihove sukobe sa javnim, a sve se bojim da ce privatnik dati prioritet pravicnosti naspram profita. Dakle, samo zbog prirode posla to nije moguce, a ne zbog kojekakvog elitizma koje oni guraju. Jer npr. privatno elektrotehnika ( koja je po meni jako tezak fax) bi se i mogla oformiti, jer onaj ko je inženjer elektrotehnike od njega se trazi da ZNA ili leti sa posla, pa koji fax zavrsi nije bitno. Dok pravnik moze da se uvali i da nista ne radi, STO JE ZLO ZA CITAVO DRUSTVO !!!

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 14:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Citiraj:
Slazem se da ima ljudi koji su zavrsili ekonomiju pa nakon nekoliko godina iskustva jednostavno nisu neki strucnjaci. Ili masinaca koji ne znaju rijesiti najobicniji integral. Slazem se da ima ljudi koji su zavrsili Harvard i platili skolovanje na desetine hiljada dolara, i opet nakon godina iskustva nemaju pojma o pravu (npr).
Poenta? Kvalitet nekog fakulteta se mijeri iskljucivo kvalitetom znanja, osobe (odnosno vise njih) koja je zavrsila pomenuti fakultet, nakon nekoliko godina prakse.

Kao što sam napisao pamet se besplatno dobija, a iskustvo se skupo naplaćuje.
Ako si ti naturalni tupan možeš imati sve diplome svijeta džaba ti bilo!
Ja nisam ni neuk ni priglup a išao sam na državni fakultet znam kakav je to kazamat i zatupljivačnica sa programima iz 1960 godine vrijeme kad je naše školstvo pratilo svijet odavno je za nama....
Ako smo tako dobri ajde probaj da na kraju prve godine bilo kojeg faksa na univerzitetu da upišeš sledeći semestar recimo u Beču? Hoćeš al zamalo!
Uostalom dosta tih privatnih fakulteta je međunarodno priznato i ima odlične profesore.
Ako je državni fakultet težak ne znači da je najbolji, to ti je kao nekad kad si kupovao muzičku liniju pa je najteža najbolja, što bi po vama bilo da je bolji drveni radio lampaš od muzičke linije ultra slim tehnologije!
Ako je to sve istina što smo prvi odozada u Evropi po svemu?
Svi nam zavide po svijetu da imamo najbolje sudije i advokate na svijetu sa najboljim sudskim sistemom na svijetu, ekonomija nam je jedna od najjačih u regionu i naši ekonomski stručnjaci su vodeći u svijetu, elektro i mašinska industrija sa svojim stručnim kadrom su u vrhu svjetskih trendova, a tek naša medicina...i onda svizac zamota čokoladu
Dajte molim vas ljudi kakav Harvard i Oksford dođite na Univerzitet u BL pa će svi da se otimaju za vašu stručnost, nema plišanih fotelja al zato imamo amfiteatar koji prokišnjava, tvrde drvene klupe(na njma se bolje pamti!), nadrndane psihopate od profesora i nezagrijane prostorije zimi! Uslovi da bi nam Spartanci pozavidjeli

Poslednji put menjao nepokoreni dana 25 Okt 2010, 14:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 14:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Valtazar je napisao:
Dok pravnik moze da se uvali i da nista ne radi, STO JE ZLO ZA CITAVO DRUSTVO

zato se i vecina na privatnom odluci za menadzment, biznis, odnose sa javnoscu i sl. Da se zaposli u nekoj instituciji i da ga niko nista ne pita, jer ako ga pita bice problema.
nepokoreni je napisao:
znam kakav je to kazamat i zatupljivačnica sa programima iz 1960 godine

sta ti znas sta se izucava na etf-u masinstvu medicini pravu i sl. Govoris kao da si u najmanju ruku tamo bio profesor 20 godina pa sada iznosis svoje utiske. Dogurao si mozda od druge godine na drzavnome a kazes da je zatupljivacnica. Nista ti nisi vidio
Citiraj:
Ako je to sve istina što smo prvi odozada u Evropi po svemu?

jer se kod nas ratuje na godisnjem nivou

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 15:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
sta ti znas sta se izucava na etf-u masinstvu medicini pravu i sl. Govoris kao da si u najmanju ruku tamo bio profesor 20 godina pa sada iznosis svoje utiske. Dogurao si mozda od druge godine na drzavnome a kazes da je zatupljivacnica. Nista ti nisi vidio

ti si vidim doktor nauka pa si u sve to upućen otkud znaš dokle sam ja dogurao ja te nikad nisam prozivao na tu temu i nećemo se vrijeđati
Citiraj:
jer se kod nas ratuje na godisnjem nivou

Ratuje ti i Izrael pa vidi kako su nazadni (ako izuzmemo cionizam mislim na naučni nivo)
Citiraj:
zato se i vecina na privatnom odluci za menadzment, biznis, odnose sa javnoscu i sl. Da se zaposli u nekoj instituciji i da ga niko nista ne pita, jer ako ga pita bice problema.

Prijatelju ako neko hoće da bude doktor, mašinac ili pravnik lični njegov izbor i to ne treba da se komentariše, ako je on poltron i ljiga od čovjeka e to je već karakter a ne škola.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa iznesi mi cinjenice i dokaze sta se to izucava na drzavnim fakultetima kada vec znas da je to zastarjelo! Evo recimo iz parnih kotlova na masinstvu reci mi sta je zastarjelo na tom predmetu?
Ili anatomija na medicini? Sta se to promjenilo u covjekovoj anatomiji tokom 40tak godina?
Dokazi mi to sto tvrdis, zivo me zanima

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 15:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:
pa iznesi mi cinjenice i dokaze sta se to izucava na drzavnim fakultetima kada vec znas da je to zastarjelo! Evo recimo iz parnih kotlova na masinstvu reci mi sta je zastarjelo na tom predmetu?
Ili anatomija na medicini? Sta se to promjenilo u covjekovoj anatomiji tokom 40tak godina?

Tacno tako!!! Niti je zastarilo to na masinstvu, niti na medicini, a sto se tice recimo moje struke i tu se izucava ono sto ce ti trebati jer npr. Rimsko pravo ni danas nije zastarilo, i danas postoji i prodaja, zajam, ortakluk itd... Tak da to "zastarjelo gradivo" je samo jedna otrcana floskula...

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 15:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

[Enterprise] je napisao:

Dvije stvari ne zastarjevaju Rimsko pravo i Anatomija to znaš vrlo dobro.
Medicine što se tiče fizika (doktor i njutnovi zakoni) i ne znam koji je sad naziv predmeta al u pitanju su ljekovite supstance iz bilja nije se promjenio cca 30 godina.
Parne kotlove u detalje ne poznajem nisam mašinac, znam da je kao pogon davno zastario jedino ako si mislio na grijanje...
Pravo je strava i užas Od uvoda u pravo, preko Političke ekonomije do nacionalne istorije čisti marksizam i komunistička ideologija!
E ali oko rakijskog kotla se razumijem tu možeš da navratiš da uz lozu i narez raspravljamo...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Parne kotlove u detalje ne poznajem nisam mašinac, znam da je kao pogon davno zastario jedino ako si mislio na grijanje.

e o ovome ti ja pricam. Oko 70% elektricne energije u svijetu (danas) se dobija u parnim kotlovima.
To ja hocu da ti kazem. Da bi neko znao sta je zastarjelo mora da zna to, i mora da zna ono sto je savremeno.
ti u principu ne znas sta je to (i tu naravno nema nista lose) i ne znas sta je to sto je savremeno vezano za parne kotlove. Slijedi da ti ne znas da li je ispit Parni kotlovi zastarjeo.

Cak i ako je neko gradivo zastarjelo, principi na kojima se ono temelji nisu zastarjeli.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 16:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Cak i ako je neko gradivo zastarjelo, principi na kojima se ono temelji nisu zastarjeli.

E to mi zvuči ko da smo se složili za kazan za rakiju ponesi sira i nastavljamo kraj njega žučnu raspravu na temu (dok ne popijemo patos) :drinking: :occasion5:
a i različite smo nauke pa malo je glupo da se prepucavamo svak svojim argumentima jel da?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 16:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Pravo je strava i užas Od uvoda u pravo, preko Političke ekonomije do nacionalne istorije čisti marksizam i komunistička ideologija!

Nemoj da se ljutis, ali to sto pises apsolutno NIJE TACNO, a evo i zasto

Uvod u pravo ili ti teorija prava, ili uvod u pravne nauke je gotovo na svim pravnim faksevima gotovo ISTI, mozda nisi pravnik, ali kad vec pricas o tome, da ti kazem da se pojam pozitivno pravo, pravna norma, pravni akt ( pojedinacni i opsti), pravni poslovi IDENTICNI U CIJELOM SVIJETU( mozda ne u domorodackim zajednicama).
Nadalje, nije vise politicka ekonomija vec EKONOMIJA, a tu se recimo pojmovi kao sto su diferencijalna renta 1 i 2 te recimo Sejov zakon trzista ili Paradoks vrijednosti, inflacija, deflacije, depresijacija itd izucavaju i na drugim pravnim faksevima sirom svijeta, i dan danas su u upotrebi kako u naucnim krugovima tako i u svakodnevnom zivotu.

Nacionalna istorija, pa da ti poistovjecujes Dusanov Zakonik koji je nastao prije nego sto je Njutn otkrio svoj, sa marksizmom to zaista je teski neukus. Ili recimo Bogisicev imovinski zakonik za knjazevinu Crnu Goru, koji je priznat kao ORIGINALNO DJELO od strane citavog svijta.

Dakle, da zakljucim, oprezno kad pricas o tome, ako mozes argumentima da dokazes suprotno izvoli, ali molim te nemoj da iznosis stvari za koje ce ti se ljudi smijati !!!

DOMITIUS ULPIAN

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Citiraj:
Medicine što se tiče fizika (doktor i njutnovi zakoni) i ne znam koji je sad naziv predmeta al u pitanju su ljekovite supstance iz bilja nije se promjenio cca 30 godina.

Ovo je tačno :lol:
Šta?
Da nije Vasa Pelagić Narodni Učitelj? Koliko ja znam tog predmeta po novom planu i programu nema.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uvod u pravo ili ti teorija prava, ili uvod u pravne nauke je gotovo na svim pravnim faksevima gotovo ISTI, mozda nisi pravnik, ali kad vec pricas o tome, da ti kazem da se pojam pozitivno pravo, pravna norma, pravni akt ( pojedinacni i opsti), pravni poslovi IDENTICNI U CIJELOM SVIJETU( mozda ne u domorodackim zajednicama).

neće biti da je svuda isto Common law(UK i USA) ne koristi rimsko pravo kao osnovu još od 11 vijeka mislim (ispravi me ako griješim davno bilo) od donošenja Mertonskog statuta
Citiraj:
Nadalje, nije vise politicka ekonomija vec EKONOMIJA, a tu se recimo pojmovi kao sto su diferencijalna renta 1 i 2 te recimo Sejov zakon trzista ili Paradoks vrijednosti, inflacija, deflacije, depresijacija itd izucavaju i na drugim pravnim faksevima sirom svijeta, i dan danas su u upotrebi kako u naucnim krugovima tako i u svakodnevnom zivotu.

vidim da si mlađa generacija pa si možda tu u pravu ali koji će qurac pravniku inflatorne vrijednosti i renta, da nećeš da primjenjuješ i Gausovu krivu?
Citiraj:
Nacionalna istorija, pa da ti poistovjecujes Dusanov Zakonik koji je nastao prije nego sto je Njutn otkrio svoj, sa marksizmom to zaista je teski neukus. Ili recimo Bogisicev imovinski zakonik za knjazevinu Crnu Goru, koji je priznat kao ORIGINALNO DJELO od strane citavog svijta.

e sad si ga lupio pravniče al žestoko! Dušanov zakonik se vodi kao moderniji zakonik, kad je donesen Heksabiblos koji se još koristi u Grčkoj? Dušanov zakonik se izučava svuda u svijetu kao spomenik istorije u rangu sa Miroslavljevim Jevanđeljem.A pola udžbenika piše o plenumima i ustavu iz 1974 izgleda da smo svi prije njega bili primati???
e sad ko se meni smije ne bih znao samo nemam razlog da se ljutim...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2010, 18:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Mislim, da nema potrebe vise da se prica o privatnim fakultetima, jer vise nije nikakva tajna da tamo ne trebas ni otvoriti knjgu da bi polozio ispit. Svi znamo barem dvadesetak ljudi koji studiraju na privatnom fakultetu i skoro po pravilu su to ljudi koji su jedva zavrsili srednju skolu, ili stariji ljudi koji su zaposleni pa su im privatni fakulteti dobro dosli da dodju do diplome, ili ljudi koji su upisali drzavni i dali jedan ili nijedan ispit pa presli na privatni i polazu ispit za ispitom, ili djeca bogatasa koja ne izlaze iz bijesnih auta.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]