jellyfish je napisao:
manitu je napisao:
Mislim da je odlicna stvar ova koalicija NS sa Zdravkom Krsmanovicem, i mislim da sigurno postaju parlamentarna stranka.
Kao nova stranka vec se suocavaju sa raznim etiketiranjem iz Banjaluke i Sarajeva. Mislim da to samo pokazuje da su iskreni, da su nova nada i siguran sam da ce zauzeti znacajno mjesto na ljevici RS i BIH.
Slazem se da se razlikuju od drugih. Ali i Dodik je prije desetak godina bio takav, a pogledaj u sta se sad pretvorio. Ipak, nema bolje opcije. Zato je bolje probati njih, nego Dodika, Ivanica i SDS koji su vec oprobani i pokazali kakvi su. Ono sto ukazuje da je Krsmanovic na pravom putu je da ga ne vole ni Dodik i Silajdzic.
Da, ali Dodik nije imao nikoga da mu se suprotstavi i ukaze na greske. Ovdje imas ljudi iz BL, SA koji nece dozvoliti da se to desi njima. To je ipak pretpostavka, opet vrijeme ce najbolje pokazati.
Bas to, najbolji su oni koji su trn u oku ovih laznih nacionalista.
I jos jedna bitna stvar. SNSD i SDP u imenu imaju socijademokratiju koja oznacava opciju ljevice. Ko moze danas smatrati ove dvije stranke socijaldemokratskim? Lazno predstavljanje treba kazniti na izborima.
Inace Nasa stranka je izazvala gnijev pojedinih politicara iz Sarajeva zbog ovoga.
Citiraj:
Naša stranka: Poziv gradonačelnika Sarajeva u vezi Dobrovoljačke je politički pritisak
Poziv gradonačelnika Sarajeva da se zabrani skup u Dobrovoljačkoj ulici koji je MUP Kantona Sarajevo prethodno odobrio je politički pritisak na nezavisne organe unutrašnjih poslova, saopćeno je iz Naše stranke.
„Izlazeći ovom gestom iz okvira svojih nadležnosti i ovlaštenja gradonačelnik Sarajeva je grubo zaprijetio jednoj od osnovnih demokratskih sloboda kakva je sloboda mirnog okupljanja.
U okolnostima u kojima je krhka bosanskohercegovačka demokratija pred dnevnim izazovima Naša stranka očekuje od nosilaca izvršne i zakonodavne vlasti da principijelno i kontinuirano štite demokratske slobode i ljudska prava“, izjavio je član Izvršnog odbora Naše stranke Srđan Dizdarević.
Naša stranka poziva gradonačelnika Behemna da stane u zaštitu osnovnih ljudskih prava i sloboda među kojima su posebno važna sloboda mirnog okupljanja i sloboda govora.
"Pozivamo sve državne organe i sve političke faktore da puže podršku MUP-u Kantona Sarajevo i učini sve da najavljeni skup prođe bezbjedno i mirno, te u skladu sa zakonom", navodi se u saopćenju Naše stranke.
Isto tako, Bojan Bajic, predsjednik NS je jasno osudio i Dodikovo negiranje Srebrenice. Mislim da je bitno ici ovako otvoreno bez dlake na jeziku.