Citiraj:
Imali smo krize i pre, a imacemo ih i posle. Ako zaigra Kleo, zaigrace ih jos i bicemo kao Nemacka, samo sto se kod njih ti stranci radjaju u D, a mi cemo ih uvoziti
hm, meni ovaj argument, koji je spomenuo i neko od nasih igraca/vrlih trenera, uopste nije jasan. prvo, po cemu se to zakljucuje? jel ja to propustam neku armiju brazilaca, argentinaca, kamerunaca, nigerijaca koji u niskom startu cekaju da zaigraju za srbiju, i samo gledaju sta ce biti sa kleom? imala je i poljska olisadebea jos prije 10 godina, pa ne vidim da im je sada reprezentacija prepuna stranaca. jos je hiljadu takvih primjera (pa i japan je imao jednog naturalizovanog brazilca).
drugo, prica o 'strancima koji guse domace talente', koja se takodje plasira, je izrazito glupa. kao sto neko rece, mi 10 godina cekamo da se u reprezentaciji pojavi centarfor kalibra save milosevica, pa nikako da docekamo. i nema ga ni u najavi. i mlade reprezentacije muku muce za centarforima. sta, jel cekamo da mrdja sa svojih 26 godina odraste, stasa i odjednom postane ubojit centarfor? poenta je da se o kleu ne bi ni razmisljalo da ima ijedan 'domaci' centarfor koji bi mogao da igra zajedno sa zigicem u napadu. kleo je u odlicnoj formi, samim tim sto je uveo partizan u LS uradio je vise za srpski fudbal nego mnogi drugi koji igraju za reprezentaciju, ima zelju da igra za srbiju, i, sto se mene tice, time apsolutno zasluzuje poziv.
trece, na sta to lici njemacka reprezentacija? na tim ljudi rodjenih u njemackoj, koji njemacku vide kao svoju domovinu, govore njemacki jezik. uostalom, i da nisu rodjeni u njemackoj, pa sta? ne doprinose oni svojim igrama fudbalskom savezu turske, brazila, bosne, nisu pare koje je njemacka zaradila trecim mjestom (zahvaljujuci ozilu i ostalima) otisle u fs indonezije.
glavno pitanje je sta je uopste reprezentacija srbije. ako je to reprezentacija srba, onda tu nema mjesta za ljajica i sulejmanija. a obojica su mladi i u prilicno dobroj formi. ako je to reprezentacija svih onih koji su rodjeni u srbiji, onda tu ne bi bilo mjesta za kuzmanovica, subotica, pa prije za milosevica.