banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2010, 16:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Sve je ovo šaša dok ne uđe u EU Otomansko carstvo (BiH, Albanija, Turska) i kada se otvore granice u pravom smislu te riječi.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 16:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Jesi nabavila kalasnjikov da nas krenes rokati? Hoces li?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li si ti pogledala na internetu koliko u Rusiji živi muslimanskih etničkih grupa i ne fali im ni dlaka sa glave?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 17:02 
Majstor
Majstor

Nisam, niti me interesuje. Jel ti skupljas te informacije da bi nas sve sabrao na jedno mjesto pa po glavi?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 17:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne, ja vas samo posmatram.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 17:51 
Majstor
Majstor

http://www.youtube.com/watch?v=b3V8EznD ... r_embedded

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
@Ruja:
Svaka čast, samo podržavaj, mada vjerovatno ne znaš da postoji samo jedan narod koji oni mrze. Rusi.
Kao što ne znaš da cijela priča nema veze sa (isključivo) muslimanima. Radi se o strancima uopšte.

@Silvio:
SD nema nikakav ekonomski niti bilo kakav drugi program koji je zrelo razrađen i sprovodiv u praksi. Postoje samo zahvaljujući jednoj temi. To što je dobila 5% glasova na izorima, tumači se time što postoji dio birača koji se uopšte nezadovoljni politikom oba postojeća bloka, pa su glasaljući za SD, glasali protiv političkog establišmenta. NNe isključujem mogućnost da imaju i jedan dio simpatizera, ali vrijeme će pokazati o kojoj cifri se radi. Početkom devedesetih u parlamentu je ušla još jedna ovakva stranka, Novi demokrati, ali je već na slijedećim izborima izletjela i raspala se.
I još jedna stvar:
Citiraj:
Мешате бабе и жабе а немате основно знање та такво нешто, него се угледате на полуписмене новинаре који се терминима екстремна десница, национализам олако разбацију около а и сами не знају значење тих термина.

Ne mislim da te vaspitam, nije to moj posao, ali ohladi malo sa ovakvim izjavama. Ti nemaš pojma s kime diskutuješ, kao što nemam ni ja, zbog toga nemoj misliti da se ovdje možeš ponašati kao vrhovni autoritet u bilo čemu. Diskutovati možemo ali predlažem da zadržimo neki nivo poštovanja prema drugima, bez obzira koliko se neslagali. Saglasan?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Evo još jedne svježe:
http://www.croportal.net/svijet/Panika_ ... en-1408100

Avion pakistanske kompanije na liniji Toronto-Karachi, sletio je danas na aerodrom u Stockholmu, nakon što je kanadska policija posadi aviona uputila poruku da se u avionu nalazi eksploziv.
Anonimnom prijavom sa telefonskog automata u Kanadi, ženska osoba je dala detaljan opis putnika koji je unio "bombu" na pakistanski avion. Riječ je o 28-godišnjem Kanađaninu, pakistanskog porijekla, koji je lišen slobode po slijetanju u Stockholmu. Policija je izjavila da putnik nije bio nasilan, ali vidno iritiran :lol: (ko ne bi) cijelim postupkom. Nakon detaljnog 6-časovnog pregleda kako putnika tako i cjelokupnog prtljaga, kojim nije otkriveno postojanje bilo kakvog traga eksploziva, avion je nastavio let, ali ne prema Karachiju, nego u Manchester, gdje će dobiti novu posadu (i vjerovatno biti pregledan još jednom).
A putnik? Propustio let, zadržan bez osnova, pa mu švedska policija pokušava pronaći adekvatnu zamjenu za propušteni let.

Naravoučenije: ako ostaviš nezadovoljnu ženu, ne putuj avionom... :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 20:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Руjа je napisao:
Citiraj:
Napokon da desnicari dosli na vlast

Подржавам десничара!

ЕРРОР, а зашто кажеш да они су нацисти? Зато што они се боре против исламизације своје земље? Зашто нацисти? Реци, ко позива на насиље - муслимане или националисти? Одговор jе jасан - муслимане! Широм света...

Rujo, oci moje lijepe, imas rezon ko moj mali od 4 godine. Ako se digne 90% ovih plavookih oko mene i protestuju u svojoj zemlji protiv onih koje diskutujemo, ne zele da se s njima poimaju i sramota ih je sto isti uzese nekoliko mjesta u parlamentu, ko smo ja i ti (a pogotovo ti) da im ispravljamo poglede? Oni za svoje misljenje o doticnim imaju i te kako debele dokaze i podlogu, tako da.... :roll:
Sto se tice tebe i odnosa prema islamu, muslimanima i sl., savjetovao bih da smanjis malo dozivljaj, informises se i procitas gradivo, pa onda generalizujes, ako i dalje bude podloge za to. I ja isto Ruse smatram za bijednike gladne, kojim je 41 ispala sansa da se kolektivno najedu i napiju jednom u istoriji, al ih sjeba Staljin, pa ostase 90% fukara do sudnjeg dana, pa to svoje misljenje vecinom zadrzavam za sebe i ne zaseravam svakú temu istim.

filozof sa vrbasa je napisao:
Da li si ti pogledala na internetu koliko u Rusiji živi muslimanskih etničkih grupa i ne fali im ni dlaka sa glave?

@Filozofe, dobri moj, ako imas vremena, procitaj malo nezavisne izvore, mozda neki zanimljiv roman ako je strucna literatura zamorna (meni cesto jeste), preporucujem npr. knjigu "Andjeo u Groznom" od Asne Seierstad, pa mozemo opet o tim dlakama i grupama, a i na nekoj drugoj temi....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 20:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Znaci Svedska je na ivici raspada i gradjanskog rata.To dosad nisam znao.Pa ko ce da primi sve te izbjeglice kad nahrupe kod nas.Imamo li dovoljno satora ?

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
i u ostalim dijelovima naseg kontinenta se suocavaju sa ozbiljnim problemima:

Cap D'Agde: Rat nudista i svingera

Slika

"Konzervativni" francuski nudisti sukobili su se s nudistima "novog trenda" koji zagovaraju slobodan seks i zamjenu partnera. U obično mirnom Cap d'Agdeu, gradiću na jugu Francuske, poznatijem kao "Grad golih", jer se u njemu nalazi jedna od najvećih nudističkih kolonija u Europi, neprestano rastu napetosti.

Već neko vrijeme traje rat između "pravih" nudista, koji vjeruju da je nudizam zdrav izbor životnog stila koji nema veze sa seksom, i svingera, koje privlače nudistički kampovi zbog velikog broja potencijalnih partnera.

U svađu se umiješalo i lokalno stanovništvo koje se protivi dolasku "novokomponiranih" nudista za koje kažu da su previše raskalašeni i skloni ekshibicionizmu upuštajući se u seks na javnim mjestima, piše londonski The Independent.

"Kada sunce zasija, jedan dio Cap d'Agdea se pretvara u europsku metropolu orgijanja", žali se jedna od općinskih radnica, pozivajući gradonačelnika da intervenira prije nego što dođe do "eksplozije raskalašenog ponašanja u cijelom gradu".

Njezin apel naišao je na podršku "konzervativnih" nudista koji kažu da su došli u ovaj grad u potrazi za "prirodnim stilom života", a ne da budu okruženi "divljim zvijerima".

Gradonačelnik je obećao da će razmotriti njihove žalbe, ali je istaknuo kako je učinio sve što je mogao da bi razdvojio dvije grupe nudista.

Prije dvije godine tenzije između tradicionalnih nudista i svingera dovele su do nasilja i podmetanja požara u dva hotela u kojima odsjedaju zagovornici grupnog seksa.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2010, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Sve je ovo šaša dok ne uđe u EU Otomansko carstvo (BiH, Albanija, Turska) i kada se otvore granice u pravom smislu te riječi.
Neka neka,neka vide kako je nama :D

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:

@Filozofe, dobri moj, ako imas vremena, procitaj malo nezavisne izvore, mozda neki zanimljiv roman ako je strucna literatura zamorna (meni cesto jeste), preporucujem npr. knjigu "Andjeo u Groznom" od Asne Seierstad, pa mozemo opet o tim dlakama i grupama, a i na nekoj drugoj temi....

Sigurno kada budem imao vremena, ali odmah da ti kažem da za one koji ustaju protiv ustavno pravnog poretka jedne države nemam razumjevanja.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 10:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jesi ti svjestan kako se ta tvoja izjava 'ladno može primjeniti i na tebe?

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne može, Srbi su državotvorna nacija.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 15:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Izvini ali ti nisi napisao da se to ne odnosi na konstitutivne narode nego na sve koji rade protiv ustavnog poretka...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
STRATOKASTEL je napisao:
@Ruja:
Svaka čast, samo podržavaj, mada vjerovatno ne znaš da postoji samo jedan narod koji oni mrze. Rusi.
Kao što ne znaš da cijela priča nema veze sa (isključivo) muslimanima. Radi se o strancima uopšte.

@Silvio:
SD nema nikakav ekonomski niti bilo kakav drugi program koji je zrelo razrađen i sprovodiv u praksi. Postoje samo zahvaljujući jednoj temi. To što je dobila 5% glasova na izorima, tumači se time što postoji dio birača koji se uopšte nezadovoljni politikom oba postojeća bloka, pa su glasaljući za SD, glasali protiv političkog establišmenta. NNe isključujem mogućnost da imaju i jedan dio simpatizera, ali vrijeme će pokazati o kojoj cifri se radi. Početkom devedesetih u parlamentu je ušla još jedna ovakva stranka, Novi demokrati, ali je već na slijedećim izborima izletjela i raspala se.
I još jedna stvar:
Citiraj:
Мешате бабе и жабе а немате основно знање та такво нешто, него се угледате на полуписмене новинаре који се терминима екстремна десница, национализам олако разбацију около а и сами не знају значење тих термина.

Ne mislim da te vaspitam, nije to moj posao, ali ohladi malo sa ovakvim izjavama. Ti nemaš pojma s kime diskutuješ, kao što nemam ni ja, zbog toga nemoj misliti da se ovdje možeš ponašati kao vrhovni autoritet u bilo čemu. Diskutovati možemo ali predlažem da zadržimo neki nivo poštovanja prema drugima, bez obzira koliko se neslagali. Saglasan?

Тебе је тај мој упис могао да погоди само ако си се препознао јер ја лично нисам никога поменуо а упис стоји јер се терминима типа екстремна десница, неонацисти и сл. данас карактерише буквално свако ко доведе у питање актуелну миграциону политику у ЕУ. И то је чињеница.
Уколико би заиста било тако да се такве странке окарактеришу као екстремна десница онда је рецимо трећину становништва у Аустрији чине екстремни десничари. Али онда се поставља питање како окарактерисати неке странке које су на изборима узеле неих 0,нешто процената а ја их нормално карактерипем као екстремно десничарке или левичарске? Екстремно-екстремни десничари/левичари можда?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 16:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Flavoure-Flave je napisao:
FPÖ stranka je mnogo debilna stranka. Sam predsjednik te stranke je idiot da nema veceg. Samo sere i prdi na sav glas a o konkretnom rjesavanju stvari ni govora. Na poslu povremeno srece te desnicare koji glasaju za FPÖ. Ili su nacisti ili su neobrazovani Austrijanci nezadovoljni svojim zivotom pa im svi zivi krivi. Kao na teret drzave se zivi i oni su protiv toga a 95% ih zivi na socijali. Beteri koji nece da zasucu rukave i koji su navikli da piju pivo ispret Würstelstanda ili da se lupaju po nosu koksom ili speedom na Hardcore-techno partijima.
Najzalosniji su tzv Srbi koji glasaju za HC Strache-a. Crnjak u svemu tome je sto se to "srpsko biracko tijelo" u Austriji (koje se sastoji uglavnom od klinaca 2. generacije koji su odrasli ovdje) sastoji 80% od cigana (Pozarevac i slicno). Znaci cige glasaju za naciste. Ali to me ne cudi kada vidim kakvih nasih debila ima ovdje u Becu konkretno.
Sto se tice jezika koji se cuje na ulicama Beca, zavisi gdje se krecete po kojim Bezirkovima. Ogromna je razlika od dijela do dijela grada.

Eh da...neki dan izasao snimak HC Strache-a kako se gotivi sa nekim Skinheadsima.

Sta reci o njemu kad meni moj sef Austrijanac kaze: "Ako ti se ikad pojavi na vratima lokala, udri govno. Zogi sve pa cemo zajedno."

Мислим да ниси упознат са материјом. Штрахе као политичар је сасвим ок, прагматик. На крају крајева подигао је странку из пепела и има око 20% бирача у становништву? 20% алкоса? Не верујем баш. Имао сам прилику да разговарам и са појединим високим званичницима СПА, али и са неким конзервативцима и социјалдемократама. Убедљиво најгори утисак су на мене оставиле социјалдемократе. Превише лажу, али превише.
Такође, познајем и неке људе који гласају за СПА и то су нормални људи који устају ујутро, иду на посао, раде итд.
Наравно има и тих које си навео али таквих има и у гласачком телу свих странака.
По мом мишљењу највећу проблем СПА је што у својим редовима има поједине чланове (па и на неким вишим функцијама) који имају контакте са особама из тзв. неонацистичког миљеа. Међутим, мислим да Штрахе и ова млађа гарда око њега полако доводе млађе људе на позиције и то ће сигурно резултирати на добро (рецимо Хајмбухнер у Горњој Аустрији се показао као неко ко би евентуално могао да наследи и партијски врх).
Предност СПА у односу на рецимо водеће странке је што нуде бирачима младе снаге док рецимо социјалисти нуде бирачима да бирају деду од 70 и кусур година (као што је Миле дао нама Кузмановића).
Што се тиче програма СПА, оног економског и социјалног дела, то је програм који пре свега користи домаћем становиштву а иде на штету странаца (фришко пристиглих) али тај програм има основу итекако. Не мислим да ће странка бити некада у могућности да преузме власт (бар не у следећих 10-15 година) али да је на добром путу да се развије, јесте.
Штрахеов проблем је што је на њега пао терет да мање-више мора све да изнесе сам, а често и да вади флеке појединих функционера (рецимо ова задња кандидаткиња на изборима је била лош избор) и то га често доводи у ситуацију да данас прича једно а сутра друго. Али све у свему, као политичар је добар, чак шта више рад СПА у аустријском парламенту је показао да ова странка има и државотворну политику и самим тим је политички легална апсолутно (у односу на рецимо зелене који имају деструктивну државну политику).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 16:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, nisam bio dovoljno precizan.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Citiraj:
Sto se tice tebe i odnosa prema islamu, muslimanima i sl., savjetovao bih da smanjis malo dozivljaj, informises se i procitas gradivo

Све оно што треба могу да видим у Москви. Мислимане сада требаjу да им градимо нове џамије, где могу да се моле, jер сада има код нас пуно муслимана из Централне Азије. Страшно.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]