banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 20:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: o poniznosti
PostPoslato: 04 Sep 2010, 18:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Frisky_Dingo je napisao:
ti mozes imato svoj sistem vrijednosti ali nemas pravo nametati drugom na potpuno drugom kraju svijeta a pogotovo prijetiti likvidacijom zbog crteza. na zapadu pravo na misljenje je "svetinja" , i meni se ne svidjaju mnoge stvari ali ne prijetim da cu ikoga dici u vazduh zbog toga.

Ne namecem, niti prijetim recimo kao ti ovdje...

Frisky_Dingo je napisao:
A kako bi bilo da te ja jednom falcificiram u bradavicastu svinju (evolucija u realnom vremenu) ima da probijes ćišak :D

Poznato je u narodu ako neko nesto kaze pa to ne moze ispuniti postaje slabić...ili ćoso. :D

Ajmo sad

Na zapadu zivim...znam dobro tekovine zapada, mane i "vrline"...ne prijetim nikom ja obecavam (jesam mocan :D ).
Ne mozes meni prilijepiti prijetnju i zastrasivanje jer ja nisam taj, ne poznajes Islam a ni mene...
Ako zelis na ovakav nacin nametnuti temu razgovora, pogresno si poceo....jer se vidi da nemas pojma o cemu brljaš.

Do nekon konkretnog argumenta ...imaš mahanje. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Obožavam predrasude, obožavam kalupe, obožavam žvake, uvježbane poteze i ispričane priče koje trebaju da izazovu očekivane reakcije...

al nema više vizionara, legionara, revolucionara, bolest gora od sarsa u ime svoga bog Marsa, sve ih je tribalo u ludare, umobolnice, prije nego sjebaše bolnice i tvornice...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Oficir s ruzom je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
Ajmo sad

Na zapadu zivim...znam dobro tekovine zapada, mane i "vrline"...ne prijetim nikom ja obecavam (jesam mocan :D ).
Ne mozes meni prilijepiti prijetnju i zastrasivanje jer ja nisam taj, ne poznajes Islam a ni mene...
Ako zelis na ovakav nacin nametnuti temu razgovora, pogresno si poceo....jer se vidi da nemas pojma o cemu brljaš.

Bas mi je drago...Razgovaram sa covjekom vaspitanim u evropskom duhu sirokih shvatanja, ja sam, izgleda, cijelo vrijeme bio u zabludi kad je Islam u pitanju.
Izvanjam se na mojoj ignoranciji i u ime dobrih odnosa ajmo malo da vjezbamo ljudska prava 8)

Slika

Ovo je simpaticno :D
Slika

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Frisky_Dingo je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:
Ajmo sad

Bas mi je drago...Razgovaram sa covjekom vaspitanim u evropskom duhu sirokih shvatanja, ja sam, izgleda, cijelo vrijeme bio u zabludi kad je Islam u pitanju.
Izvanjam se na mojoj ignoranciji i u ime dobrih odnosa ajmo malo da vjezbamo ljudska prava 8)

Slika

Ovo je simpaticno :D
Slika

Frisky, što ga ne baciš?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Ne budi vulgaran ispod Muhamedove slike :D

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Dingo, zašto ne ideš svirati u nekom bendu sa Alex616......

Dečko dragi, naporan si.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
on ne vidio sam muhameda, odo si ruku odsjeći...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Džontra je napisao:
on ne vidio sam muhameda, odo si ruku odsjeći...

Moje same otpale...
Ovo kucam jezikom.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 12:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
O poniznosti... jedan među najljepšim dijelovima SP mi je onaj o poniznom pranju noga...

Citiraj:
44 I okrenuvši se k ženi reče Simonu: vidiš li ovu ženu? Ja uđoh u tvoju kuću, ni vode mi na noge nijesi dao; a ona suzama obli mi noge, i kosom od glave svoje otr. 1.Moj. 18, 4. -1.Tim. 5, 10. -Jak. 2, 3. -
45 Cjeliva mi nijesi dao; a ona otkako uđoh ne presta cjelivati mi nogu. 1.Moj. 29, 11. -Mat. 26, 48. -1.Kor. 16, 20. -
46 Uljem nijesi pomazao glave moje; a ona mirom pomaza mi noge. Psal. 23, 5. -Psal. 45, 7. -Psal. 92, 10. -Prop. 9, 8. -
47 Zato kažem ti: opraštaju joj se grijesi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Jovan 21, 7. -1.Tim. 1, 14. -

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 15:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
ihtus je napisao:
U principu Hriscanska vjera uci poniznosti, zato hriscanin treba da je ponizan covjek.Treba da je blag i umjeren u rijecima itd.Medjutim posto je i hriscanin covjek sklon je ponosu, koji je korijen svakoga grijeha i koji moze da preuzme svakoga.Po cemu je hriscanin bolji od onih koji to nisu?Ni po cemu.Hriscanin je covjek koji je razumio( blagodacu Bozijom), da je gresan i nimalo bolji od drugih.Zato ponizno pristupa Bogu, i trazi oprostenje.Gospod mu prasta i daje duhovnu snagu da se bori protiv slabosti i grijeha.Zato hricanin mnogo manje treba da grijesi nego ljudi koji ne vjeruju, ali on i dalje ima slabosti koje ga podsjecaju da ne treba da se uznosi, u odnosu na bracu u vjeri i one nevjrne.

Postoje i oni Hriscani koji su slabi u vjeri(mozda sam i ja jedan od njih) pa se zbog otkrivenja koja su primili od Boga ili bolje reci pukog znanja prave vazni i drze pridike drugima.Takvi se brzo spuste jer zbog ponosa padju u mnostvo grijehova.Pa ili pridju blize Bogu u pokajanju ili odu od njega dalje nastavjajuci u svojim grijesima.I njih Bog moze da vrati.

Dobro je Hristov dao komentar gore:Curi nije smetalo sto je vise ljudi osudilo temu, medjutim kad se Hristov (vjernik) javio da uradi isto sto su uradili ljudi prije njega...

Kad si vjernik ljudi dobiju 100 ociju kad gledaju u tebe, nece vidjeti nemoral okolo, a ti kad je okrenes jednom za djevojkom na ulici bices naj gori.Kao kad sam ja drzao pivo u ruci, pricali su da sam se napio ko letva.

Neko kaze da mi hriscani sviju okolo osudjujemo itd.Evo ima i ovoga:
Jednom kad sam se zatekao u nekom drustvu u parku i pricali smo onako, kad neko izvadi dzoint, zapali i svi redom kako to biva, ja kazem da necu.Jedan pita zasto, ja kazem da ne pusim, on opet zasto, kazem vjernik sam, a on kaze sta si ti bolji od nas i nadje se pogodjen, a iz njega je izbijala ljutina.
Moje pitanje je jesam li ga to ja osudjivao, ili sam probudio necim njegovu savjest, ili je jednostavno umislio da ja zelim da ga osudim.
Zasto neki govore da hriscani okolo osudjuju druge, ako kazu da je nesto lose ili dobro.Ili jednostavno ispovjedaju ono sto veruju kroz rijeci i djela.Cini mi se da nekima kad kazes vjernik sam, odma pocnu da se fobicno ponasaju.

ne vezano
U principu SVI ljudi bjeze od sopstvene savjesti, i pokusavaju da je umrtve.Kod nas to ljudi cine tracevima.tako oni koji govore za druge nesto, obicno imaju isti problem.I oni koji ismijavaju druge misle da se njihova glupost nece primjetiti, spusti drugog pa ces misliti da visok.

asa

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2010, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Talija je napisao:
O poniznosti... jedan među najljepšim dijelovima SP mi je onaj o poniznom pranju noga...

Citiraj:
44 I okrenuvši se k ženi reče Simonu: vidiš li ovu ženu? Ja uđoh u tvoju kuću, ni vode mi na noge nijesi dao; a ona suzama obli mi noge, i kosom od glave svoje otr. 1.Moj. 18, 4. -1.Tim. 5, 10. -Jak. 2, 3. -
45 Cjeliva mi nijesi dao; a ona otkako uđoh ne presta cjelivati mi nogu. 1.Moj. 29, 11. -Mat. 26, 48. -1.Kor. 16, 20. -
46 Uljem nijesi pomazao glave moje; a ona mirom pomaza mi noge. Psal. 23, 5. -Psal. 45, 7. -Psal. 92, 10. -Prop. 9, 8. -
47 Zato kažem ti: opraštaju joj se grijesi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Jovan 21, 7. -1.Tim. 1, 14. -

Slika

Posebni je jak zadnji stih, zato naj veci gresnici kad se pokaju, postaju naj revnosniji Boziji ljudi.Na jednom mjestu kaze:

27 Nego što je ludo pred svetom ono izabra Bog da posrami premudre; i što je slabo pred svetom ono izabra Bog da posrami jako;
1.Korincanima 1:27
Ako ti se da procitaj citav odjeljak 1.Kor.1:17-31

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Upravo čitam, hvala, a ova rečenica je izuzetna (kao i kompletna prva strana Prve poslanice Korinćanima)
Citiraj:
25 Jer je ludost Božija mudrija od ljudi, i slabost je Božija jača od ljudi. Dela. 5, 39. -2.Kor. 4, 7. -

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 14:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2010, 21:41
Prenosi se od Vjerovjesnika (savs) da je rekao:“ Ko ustane prema bogatasu trazeci ono sto u njegovoj ruci, otisle su mu dvije trecine vjere.” (Revahu Bejheki)
Pokorite se i pokajte! Budite iskreni u svome pokajanju da vam se ocisti vjerovanje, i podigne i da vam se usavrsi ubjedjenje i naraste vam tevhid da mu grane dosegnu do Arsa. Mladicu kada uzgojis svoje vjerovanje i podignes njegovo stablo. Uzviseni Hakk ce te uciniti neovisnim o tebi i o svijetu i uciniti te neovisnim o tvojoj zaradi sebi i svome privredjivanju. Uzviseni Hakk ce zasititi tvoj nefs, srce i nutrinu, zaustaviti te na Svojim vratima, tvoje siromastvo obogatiti spominjanjem Njega, blizinom Njemu i prisnoscu s Njim. Neces se osvrtati na onoga ko (jede) uzima ovaj svijet i ko je njime obuzet. Nece te interesovati u cijoj je on ruci, pa ce tvoje vidjenje takvoga biti milost, bez tereta i muka. O ti sto tvrdis da si ucen a trazis ovaj svijet od njegovih poklonika i koji se ponizavas pred njima, Allah te je u zabludi ostavio, znajuci te!

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 19:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Talija je napisao:

Citiraj:

Slika

U tom tekstu vidim pravo pokajanje.
Poniznost je kad odeš do onoga što te je povredio i oprostiš mu.
Gospod kaže ,,Oprosti im Oče jer ne znaju šta čine,,. To je put poniznosti a ona je proizvod ljubavi.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2010, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2009, 09:34
Lokacija: BL dok me nisu izgurali kundacima, bajonetima, opancima...
Ovdje se bas zakuhalo.
Ja sam kriv!
Skromno obecavam: drugi put cu stvoriti bolji svjet, i skromnije ljude.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 00:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jeste zna se ko je kriv, samo sto ga niko ne uzima u obzir, koji majstor lazi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]