banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2010, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Vau, nije je bilo neko vrijeme, i onda se vrati i svima zagorča vrijeme provedeno na forumu...dakako ne govorim o severini...

Izzard je napisao:
I ljudi kak' je bilo sinoc? Utisci?

Spomenuo sam bližu i dalju rodbinu i Severini i Bregoviću i trubačima...ja nešto kvalitetno umoran sinoć legnem u krevet, a ja, jadana u Malom Drvaru odma do akvane, jedno tri-četiri puta me probudiše...taman sam i zadnje dve odslušao...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Da joj nije bilo malo 'ladno u 'aljin'ci boje lila sinoć? Zaboravila je kožuN... :lol:

Zbilja, jel' iko bio?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
и ко је био не смије признат :lol: :lol: :lol:

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 16:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Evo ja ću priznati, nisam bio, al sam slušao...jel se računa?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
viewtopic.php?f=10&t=14903&start=1940

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Petar se nije video od Milorada

„Kočićev zbor“ se pretvorio u skup anonimnih pisaca i afirmisanih bakova. Nije izneverena samo organizacija ’Kočićevog zbora’ favorizovanjem određene političke struje, nego i njegova suština dodeljivanjem nagrade piscima koji nemaju nikakve veze sa Kočićem, rekao je pesnik Zoran Kostić povodom centralne svečanosti 45. „Kočićevog zbora“ u Stričićima koja se pretvorila u predizborni miting Milorada Dodika i njegove političke partije.
Ta nagrada se, kaže Kostić, dodeljuje po nepoznatom pravilu, a pritom se zaboravlja da se Andrićeva nagrada ne dobija čim se pređe višegradska ćuprija. „Jedan od članova Organizacionog odbora je nedavno izjavio kako je ’Kočićev zbor’ književna manifestacija, ali nije znao da navede nijedno pesničko ime. Ali je znao da navede ime svakog bika ponaosob, kao i ime njegovog vlasnika, koji će se takmičiti na bodljavini“, kaže Kostić.
Član Organizacionog odbora ove manifestacije Predrag Blagojević tvrdi da je Dodik, koji je bio i predsednik Organizacionog odbora ’Kočićevog zbora’, na jednom sastanku odbora istakao da na zboru neće biti politike i naredio je da policija o tome povede računa.
„Sve je cenzurisano. Dodik nije naredio da se njegovo ime slavi i da se njegova partija favorizuje, kao što to nekada čini, ali na zboru se to jednostavno nije dogodilo“, istakao je Blagojević.
Ipak, Kočićev zbor je zaista prerastao u predizborni skup. U uvodnom pozdravu na centralnoj književnoj manifestaciji kojeg je napisao ovogodišnji laureat „Kočićeve nagrade“ Milenko Stojičić ističe se da bi Kočić „danas zaplakao kada bi video kako se ovaj naš Jablan bode sa trojicom Rudonja iz svetskih štala“.
Spominjanje Dodika nastavljeno je kada je na scenu izašao glumac Boško Đurđević, obučen u Kočićevog junaka Davida Štrpca.
„Pre svega da kažem – živ mi bio, predsedniče Vlade! A vama, moji Zmijanjci, da kažem da je ovo izborna godina i da će mnogi dolaziti da vam prodaju maglu. A vi treba samo da gledate šta je ko uradio i da na osnovu toga glasate. Otkako je na vlast došao Milorad Dodik i SNSD i otkako je njihov politički program osvojio srca svih poštenih ljudi, Zmijanje je dobilo asfalt, struju i vodu. I samo na osnovu toga mi treba da glasamo“, rekao je Đurđević.
Član Organizacionog odbora 45. „Kočićevog zbora“ Luka Medar rekao nam je u nedelju da je Đurđevićev monolog pisao Milenko Stojičić, ali je Đurđević to negirao.
„Ja sam u govoru samo pobrojao šta se na Zmijanju uradilo i to je satirično obraćanje Davida Štrpca u kočićevskom duhu“, objasnio je Đurđević, ne odgovorivši nam zašto je u tom tonu nekoliko puta pozdravljao Dodika nagovarajući narod da glasa za njega i SNSD na predstojećim izborima.
Iako nije hteo da razgovara sa nama Milenko Stojičić je demantovao da je pisao Đurđevićev govor, ali, uprkos tome, nije spominjao uvodni pozdrav u kojem se spominju Jablan i strane Rudonje.

(EuroBlic)

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 08:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
joj jesmo jadan narod.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2010, 08:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
ultimate BiH experience :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 20:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Чуо сам да су на Кочићевом збору под шатором, уз неизоставан вокални наступ рпемијера биле и 4 стриптизете...
Ако је ово истина, онда адио памети...

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2010, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
имаш и клип на политици на теми о додику

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
јан_де je napisao:
Чуо сам да су на Кочићевом збору под шатором, уз неизоставан вокални наступ рпемијера биле и 4 стриптизете...
Ако је ово истина, онда адио памети...

4?!?
На клипу се виде само две. Е сниматељу ебем те у камеру...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Falsifikovan izveštaj Ministarstva prosvete i kulture RS

Prekrajali bez znanja komisije

Ministarstvo prosvete i kulture RS promenilo je odluku stručne komisije za sufinansiranje projekata iz oblasti književnih manifestacija za 2010. godinu, ali nigde nisu javno objavili da su to uradili po svom nahođenju.
Naprimer, stručna komisija je donela odluku po kojoj se „Kočićevom zboru“ ne treba dodeliti ni jedna marka, dok je na zvaničnom sajtu Ministarstva objavljeno da je ista komisija toj manifestaciji dodelila 15.000 KM.
Osim ove manifestacije razlikuju se i neki od iznosa za ostale projekte, a u Ministarstvu tvrde da je reč o tehničkoj grešci i da „nije posebno napomenuto da je o sufinansiranju ’Kočićevog zbora’ odlučio ministar na predlog kolegijuma ministarstva“.
Komisiju su činili univerzitetski profesori Duško Pevulja i Sanja Macura, kao i magistar Zorica Nikitović.
„Već više od deset godina manifestacija ’Kočićev zbor’ je izgubila svoj književni karakter, pa prema tome i značaj i očekivani kvalitet. Ona je svedena na nekoliko prigodnih, paradnih dešavanja, izrazito lokalnog karaktera, koja su daleko ispod svakog ozbiljnog nivoa kakav bi morao da se podrazumeva u manifestaciji koja nosi ime ovog pisca“, rekao je predsednik komisije Duško Pevulja.
Pomoćnik ministra za kulturu i prosvetu Irena Soldat – Vujanović je rekla da stručna komisija predlaže listu projekata za sufinansiranje, dok stručni kolegijum ministarstva na osnovu izveštaja komisije predlaže konačnu rang–listu. Ipak, ovaj kolegijum se uopšte ne spominje u konačnoj rang–listi koja je objavljena na sajtu ministarstva.
„Desila se tehnička omaška. Naime, kako su u većini slučajeva projekti na konačnim rang–listama rangirani upravo onako kako su o tome odlučivale stručne komisije, nije posebno napomenuto da je o u ovom slučaju odlučio ministar na predlog kolegijuma ministarstva. Ipak mislim da smo doneli dobru odluku“, rekla je Soldat –Vujanović.
Da ovo nije tačno uveriće se svako ko uporedi ove dve rang – liste. Tako se, na primer, na listi stručne komisije za Ćorovićeve susrete pisaca u Bileći i 38. književne susrete na Kozari vidi da je predlog komisije da se ovim manifestacijama dodeli 20.000 maraka, dok je na listi koja se nalazi na sajtu ministarstva taj iznos prepolovljen.
"Manifestacijama kojima smo dali najviše bodove i koje smo okarakterisali kao republičke manifestacije od najvećeg značaja i kvaliteta predloženi iznos je prepolovljen, a ’Kočićev zbor’, kojem smo dali samo deset bodova na ime pristigle dokumentacije i kojem nismo dali niti jednu marku, dobio je 15.000 maraka", istakao je Duško Pevulja.
On dodaje da su članovi komisije zgranuti činjenicom da instanca koja bi trebala da zagovara proceduralnost i poštovanje elementarnih normi čini upravo suprotno – bavi se lažiranjem i podmetanjem rezultata ozbiljnog i studioznog rada ljudi koji su založili svoj naučni integritet.

(EuroBlic)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2010, 13:44 
Sto su to nabili na naslovnoj stranici jutarnjeg kao gtlavnu vjest...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]