banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 10:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Avg 2010, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mislim da ovo zaslužuje posebnu temu.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video- ... jacke.html

Nevjerovatna situacija, kako je djevojka sačuvala pribranost, i smirenim glasom pričala sa pljačkašem. I još mu kaže da se ne boji :D :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 08:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
komercijalna namještaljka :)

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
I meni se cini da je tako.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 10:28 
Ili je razbojnik teski idiot...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sa kojom svrhom namjestaljka?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 11:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jalov pokusaj juznjackih protestantskih sekti koje se u poslednje vrijeme ne libe da falsifikuju neke cinjenice sa ciljem da pojacaju svoja vidjenja stvari.
Dovoljno je u milion postenih i iskrenih ljudi da se pojavi jedan lazov koji ljude cese po usima sa ciljem da stekne materijalnu ili kakvu vec korist.
Pratio sam vec par slucajeva gdje citava (u sustini pozitivna) prica padne u vodu jer ljudi ne vode racuna da provjere SVE informacije,
i onda u korpus nekih istinitih svjedocenja im upadne jedan "con man", i potpuno im unisti kredibilitet.

A ovaj klip je stvarno Branko Kockica....

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Jalov pokusaj juznjackih protestantskih sekti koje se u poslednje vrijeme ne libe da falsifikuju neke cinjenice sa ciljem da pojacaju svoja vidjenja stvari.
Dovoljno je u milion postenih i iskrenih ljudi da se pojavi jedan lazov koji ljude cese po usima sa ciljem da stekne materijalnu ili kakvu vec korist.
Pratio sam vec par slucajeva gdje citava (u sustini pozitivna) prica padne u vodu jer ljudi ne vode racuna da provjere SVE informacije,
i onda u korpus nekih istinitih svjedocenja im upadne jedan "con man", i potpuno im unisti kredibilitet.

Kao prvo zena je razbojniku u video snimku lagala da bi ona morala pokriti troskove ako je on opljacka i odnese pare iz kase. Sto bi ukazalo na to da je zena pod pritiskom improvizirala.

Nakon sto je on pobjegao ona je pozvala policiju koja i dalje za njim traga. Suvise riskantan potez (ako je namjestaljka) uzimajuci u obzir da postoji mogucnost da mu se prepozna glas i lice.

Koliko god da video snimak tebi ne izgleda autenticno cinjenica je da, barem za sada, pojma nemas da li su tvoje sumnje opravdane ili ne. Plus sto nemas pojma da li je ona pripadnica nekakve 'protestantske sekte' (vec sam odabir rijeci govori o tvom stepenu religijske tolerancije), ili je mozda clan tradicionalne katolicke crkve.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, eto sve i da je katolik (mada nikad nisam cuo za katolike koji idu okolo i pricaju o isusu, al ajd).

Nemam uopste negativne predrasude prema protestantima, samo kazem da su pojedinci postali nekriticki raspolozeni
(ista situacija se skoro desila i u pravoslavnoj crkvi kad je jedan monah poceo da postavlja nekakve kvazi-naucne nebuloze po netu)
ii da koriste nenaucne, neprovjerene ili cak falsifikovane podatke u cilju da potkrijepe neke svoje teorije.

Nisam pisao napamet, nego sam upravo ovih dana istrazivao par slucajeva "evidence fabrication".
Sta sam rekao da nije istina? (na stranu sto si toliko vidovit da znas sta ja licno mislim)

OVO JE FORUM A NE KINESKA KOMUNISTICKA PARTIJA I SVI IMAMO PRAVO VALJDA NA ODREDJENI STAV>

po mom licnom i subjektivnom misljenu ovaj klip je sranje.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vidi, nisam ni ja siguran da li je klip istinit ili ne, na prvi pogled mi se ucinilo da nije ali ne bi da osudjujem, jer ako je autentican onda
je za svaku pohvalu nacin na koji je ta zena pristupila rjesenju te situacije.

Imas pravo, ni meni nisu poznati katolici koji 'misioniraju' ali ono je ipak Amerika a ona je 'latino', a licno poznajem neke latinsko-americke
Katolike koji imaju drugaciji pristup od ovih nasih, tipicnih evropskih Katolika. Uostalom nije ona isla naokolo pa propovjedala nego joj se ukazala prilika totalno neocekivano.

Nisam ja tebi druze osporavao pravo na tvoje misljenje nego sam malo alergicno reagovao na spominjanje protestantskih 'sekti', isto kao i sto sam alergican na bilo kakvo stereotipicno opisivanje Srpske Pravoslavne Crkve :wink:

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nisi me dobro skontao, a i ja mozda nisam bio jasan:
kad kazem "protestantske sekte" mislim na zbirnu imenicu svih religijskih hriscanskih pokreta proisteklih iz luteranstva
koji cine vecinu na americkom jugu (pogotovo teksas, lujzijana, arizona i sl), a moje misljenje o vecini tih ljudi je jako visoko,
jer su jedini glas razuma i jedini koji se otvoreno protive apsolutistickom rezimu americke vlade.
Iz njihovih redova su bili upravo profesori i policajci koji su poceli javno siriti istinu o 9/11
kao aktu koji je domace djelo i koji je posluzio kao opravdanje za ubijanje civila po iraku i avganistanu.
Nije lako ratovati protiv americke vlade, ful rispekt.
Samo je fazon sto cemo sledecih par godina biti zasipani vijestima iz vladinih medija
kako su oni opasni, ludi, antidrzavni ekstremisti itd., a ne bi me uopste cudilo da naprave opet neki satro "teroristicki akt"
i da ga svale na teksasane i komsiluk, pa time opravdaju dodatne mjere represije.
Svi zivi su shvatili da su Irak i Avfganistan u stvari novi Vijetnam, s tim sto su potonje geostrateski i materijalno daleko vaznije:
Afganistan je danas najveci izvoznik heroina, a o irackoj nafti da i ne pricamo.

Jedini koji otvoreno pricaju o ovim stvarima po netu, prave newsgrupe, dokumentarce, otvaraju radio stanice i sl. su juznjaci,
a muka je sto je u toku velika kampanja da se diskredituju zbog otvorene i argumentovane kritike americke politike.
Proteklih dana sam bas analizirao sva "kukavicija jaja" koja su im poturili da bi ovi ispali ludjaci pred svijetom,
pa sam zato prenaglio u komentarisanju.. Sto se tice katolika, latinosi su jedno ceteres puta posveceniji vjeri,
dok je na sjeveru to spalo samo na folklor i tradiciju (ko kod nas) :(

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo kod nas evangelisti počeli pjevati po ulicama, neke crnkinje dovode da soul zadavaju.

Najsmiješnije od svega dijele neke brošurice džamija na coveru sa naslovom " šta Kuran kaže o Isau " a unutra ajete tumače na svemirski način. Its all about you spin it

Ljudi se svim i svačim služe u propagandi, sramota.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Avinoam1 je napisao:
Vidi, nisam ni ja siguran da li je klip istinit ili ne, na prvi pogled mi se ucinilo da nije ali ne bi da osudjujem, jer ako je autentican onda

Imas pravo, ni meni nisu poznati katolici koji 'misioniraju' ali ono je ipak Amerika a ona je 'latino', a licno poznajem neke latinsko-americke
Katolike koji imaju drugaciji pristup od ovih nasih, tipicnih evropskih Katolika. Uostalom nije ona isla naokolo pa propovjedala nego joj se ukazala prilika totalno neocekivano.

Nisam ja tebi druze osporavao pravo na tvoje misljenje nego sam malo alergicno reagovao na spominjanje protestantskih 'sekti', isto kao i sto sam alergican na bilo kakvo stereotipicno opisivanje Srpske Pravoslavne Crkve :wink:

Da ja uperim u tebe magnum bi li ti rekao u tom momentu " Neda ti Isus da me ubiješ ( koja reklama )" ili bi od straha digao ruke, otvorio kasu i rekao to je sve što imam samo me nemoj ubiti. Koliko tamo ima muslimana, ateista, budista, hindusa, ludista, satanista, crnogoraca, bjelogoraca....... koga bi to pogodilo anyway ?

Podsjeća me na onaj vic kad je čovjeka napao vampir pa mu ovaj krst pokazao a vampir mu odgovori, ja sam musliman jarane... .

Ne vjerujem da je ta žena se mogla toliko osloniti na Isusa, tu bi neki apostoli padali.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 17:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Avinoam1 je napisao:

Da ja uperim u tebe magnum bi li ti rekao u tom momentu " Neda ti Isus da me ubiješ ( koja reklama )" ili bi od straha digao ruke, otvorio kasu i rekao to je sve što imam samo me nemoj ubiti. Koliko tamo ima muslimana, ateista, budista, hindusa, ludista, satanista, crnogoraca, bjelogoraca....... koga bi to pogodilo anyway ?

Podsjeća me na onaj vic kad je čovjeka napao vampir pa mu ovaj krst pokazao a vampir mu odgovori, ja sam musliman jarane... .

Ne vjerujem da je ta žena se mogla toliko osloniti na Isusa, tu bi neki apostoli padali.

Ako pogledas video primjetices da pljackas u zenu nije uperio nikakav magnum.

Uostalom ima ljudi koji u teskim situacijama reagiraju sasvim pribrano.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 17:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nisi me dobro skontao, a i ja mozda nisam bio jasan:
kad kazem "protestantske sekte" mislim na zbirnu imenicu svih religijskih hriscanskih pokreta proisteklih iz luteranstva
koji cine vecinu na americkom jugu (pogotovo teksas, lujzijana, arizona i sl), a moje misljenje o vecini tih ljudi je jako visoko,
jer su jedini glas razuma i jedini koji se otvoreno protive apsolutistickom rezimu americke vlade.
Iz njihovih redova su bili upravo profesori i policajci koji su poceli javno siriti istinu o 9/11
kao aktu koji je domace djelo i koji je posluzio kao opravdanje za ubijanje civila po iraku i avganistanu.
Nije lako ratovati protiv americke vlade, ful rispekt.
Samo je fazon sto cemo sledecih par godina biti zasipani vijestima iz vladinih medija
kako su oni opasni, ludi, antidrzavni ekstremisti itd., a ne bi me uopste cudilo da naprave opet neki satro "teroristicki akt"
i da ga svale na teksasane i komsiluk, pa time opravdaju dodatne mjere represije.
Svi zivi su shvatili da su Irak i Avfganistan u stvari novi Vijetnam, s tim sto su potonje geostrateski i materijalno daleko vaznije:
Afganistan je danas najveci izvoznik heroina, a o irackoj nafti da i ne pricamo.

Jedini koji otvoreno pricaju o ovim stvarima po netu, prave newsgrupe, dokumentarce, otvaraju radio stanice i sl. su juznjaci,
a muka je sto je u toku velika kampanja da se diskredituju zbog otvorene i argumentovane kritike americke politike.
Proteklih dana sam bas analizirao sva "kukavicija jaja" koja su im poturili da bi ovi ispali ludjaci pred svijetom,
pa sam zato prenaglio u komentarisanju.. Sto se tice katolika, latinosi su jedno ceteres puta posveceniji vjeri,
dok je na sjeveru to spalo samo na folklor i tradiciju (ko kod nas) :(

Imas pravo, nisam te dobro skontao na pocetku. Potpuno se slazem sa analizom.

Podjeli sa rajom ako imas koji primjer 'kukavicijeg jajeta', zanimalo bi me. Stvarno se razvila takva jedna atmosfera u drustvu da ako samo spomenes na mogucnost neispravnog tumacenja svih okolnosti u vezi sa 9/11, automatski si reakcionista. Isto kao i sa Srebrenicom i magicnim brojem 8000, tema koja se gusi pri svakom pokusaju racionalne i objektivne diskusije.

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Ok, eto sve i da je katolik (mada nikad nisam cuo za katolike koji idu okolo i pricaju o isusu, al ajd).

a ko ide okolo i prica o Isusu?

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2010, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
114_AhmeD je napisao:
Avinoam1 je napisao:

ako si ti pizda ne znaci da su svi ostali .... a ovoj zeni svaka cast za nacin na koji je postupila ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]