banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Plate
PostPoslato: 09 Avg 2010, 13:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
по нику претпостављам да радиш у афганистану? :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
afgfanatic je napisao:
Ja se ne sikiram mnogo , moj prosjek mjesecne plate je $ 7200 :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-wr-pCOYgbM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2010, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
U institucijama BiH prošle je godine, prema izvještaju o realizaciji proračuna, od ukupno potrošenih 952.589.375 maraka, na plaće 21 696 zaposlenih otišlo više od 53 posto ili 505.094.633 marke. Za telefonske i poštanske usluge potrošena je čak 10.321.591 marka, što je iznos proračuna većeg broja općina u BiH.

Za račune za struju i komunalije utrošeno je više od 16.600.000 maraka, a za nabavku materijala gotovo 30.200.000 maraka, što je 15 posto više nego godinu ranije, piše "Glas Srpske".

I izdaci za prijevoz i gorivo bili su u prošloj, recesijskoj, godini veći za sedam posto nego godinu ranije i dostigli su 13.846.626 maraka, od čega je na gorivo potrošeno 12.198.055 maraka.
U izvještaju za prošlu godinu iznesen je podatak da su naknade i troškovi zaposlenih u institucijama BiH dostigli 130.907.366 maraka, od čega je za prijevoz otišlo 25.778.745 maraka. Za smještaj zaposlenih iz proračuna je plaćeno 9.275.332 marke, dok je odvojeni život tih istih državnih službenika koštao poreske obveznike 13.033.901 marku.

Naknade za topli obrok dostigle su gotovo 42 milijuna maraka, a regres za godišnji odmor 13.124.651 marku. Na otpremnine zbog odlaska u mirovine, kako stoji u izvještaju za prošlu godinu, otišlo je 3.025.245 maraka, a na jubilarne nagrade i poklone djeci zaposlenih u institucijama BiH 342.262 marke, što je 109 posto više nego godinu ranije.

Za stručno obrazovanje potrošeno je više od 1.180.000 maraka, a za specijalizacije i drugo školovanje gotovo 491.000 maraka.

U odnosu na 2008. godinu, lani je za plaće proračunskih korisnika utrošeno 88,3 milijuna maraka više. Prosječna plaća zaposlenih u institucijama BiH u 2009. godini iznosila je više od 1.900 maraka.

Broj zaposlenih u institucijama BiH na kraju prošle godine iznosio je ili za 1 752 više nego godinu ranije.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2010, 12:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Avg 2010, 07:54
АЛЕКСАНДАР je napisao:
по нику претпостављам да радиш у афганистану? :)

Tako je prijatelju , trbuhom za kruhom.....mi cemo da se bavimo statistikom, oni ce da kradu , a godine prolaze ,ako sad ne zaradimo ...kad cemo ,zato sam ja izabrao ovaj nacin i ne zelim da ulazim u statistiku( ni da kvarim a ni da poboljsavam prosjek ). 8) 8) :D :D

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
cucis u bazi haveru nije ti to neka pohvala za nik afganistan nit si vidio nit ces vidjeti
sjedis u baglamu ili u kabulu i tavoris superiska ali to nije afganistan ;)

long live free shop

sretno u svakom slucaju i da se vratis kuci

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
neka hvala, ja mu ga ne bih taman i da je10k €.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 15:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Afganistan je cudesna zemlja takav spoj istorije (koja traje ) i ljudi sa naj cudnijim sudbinama i krajolikom koji ne postoji nigdje drugo na planeti je jedinstven spoj koji te natjera ili da se zaljubis ili da pobjegnes (nesto poput trebe sa hiseta )

mnogo toga bi mogao da napisem ali sticajem okolnosti otac moje prijateljice koja je odrastala u afganistanu je prije nekoliko dana ubijen nakon vise od 30 godina rada (doktor je bio) u toj drzavi i trenutno nisam bas naj naj za objasnjenja (nemam ih ) a znam da je i on bio svijestan da je to jedini prirodni izlaz iz te cudne drzave koja te zarobi kao heroin, najbolja draga i u isto vrijeme hladna postelja a nemas odbranu. :(

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2010, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
:)

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 30 Avg 2010, 11:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 09:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2009, 12:09
Naš najveći problem...
Najveći problem svih nas je to što je manje više u zemljama u bivše SFRJ teško je doći do posla i često su mladi primorani da traže sreću što dalje od ovih prostora što je i razumljivo.Vlast(kako prošla tako i sadašnja)skoro uvijek je korumpirana, sklona nepotizmu i zapošljavanju po stranačkoj pripadnosti.Pogledajte Grčku gdje je standarad jako visok,a narod i sindikat su digli motke govnjive na vlast a za nas i naš narod bi sigurno rekli Grci i neki drugi narod iz EU da je „lud narod“ kada trpi ovakvu vlast. Kako narod trpi vlast i njihove mentore iz MZ na.pr, u BiH,gde je standard političara i adminstracije u upravi skoro jednaka EU standardu, dok se je skorio cijela BiH nezaposlena i narod se snalaze na sve načine .Često „privremeno“ odlaze u razne svjetske zemlje,odakle se jedva živi vrate sa manje novca i izigrani od tobože poslodavca.Nije ni narod isti, postoje oni koji „tobože“ nešto rade a zaposleni su preko veze takvi nikako „ne razumiju“ narod koji ne radi( a želi da radi i prvređuje sebi i društvu) ,jer ako bi razumjeli došli bi u sukob sa vlasti ili svojim poslodavcem.
Što dalje od balkanskih rupa
da nebi bili skupa..
sa ološem..
Tako nastaju ljudi Beskućnici

Riječ "beskućnik" ne znači da neko ko nema posla i krov nad glavom.[b]Postoje ljudi koji svoj čitav život tragaju za svojom kućom i mjestom prebivališta, nekada zaradi sebe,a nakada zard drugih[/.Takvi ljudi su бескућници.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... egrad.html

http://www.mondo.rs/s181016/Info/Srbija ... _i_RS.html
A evo šta kaže dobitnik tako visokog crkvenog priznanja, kakav je орден Светог Cаве....
Slika

Reč je o autoputu Požega-Užice-Višegrad, čija izgradnja je u planu, kao i pruzi uskog koloseka između Mokre Gore i Višegrada.
Dodik je obećao građanima Višegrada i da će za pet do 10 godina biti otvoren zajednički projekat autoput od Užica do Višegrada, koja će se kasnije razdvajati u dva kraka prema Romaniji i Trebinju.
Tadićev i Dodikov govor često je prekidan aplauzima, a više od 1.000 ljudi koji su se okupili da dočekaju ćiru, posebno su bili oduševljeni Dodikovičm rečima: "Prvi put je ovde predsednik Srbije i prvi put je ovde Boris Tadić".
Predsednik Srbije i premijer RS dobili su i poklone - velike slike voza ćire, koje je Dodik prokomentarisao: "evo i ja imam ćiru".
Na to je neko iz mase dobacio "imaću i ja autoput"

Poslednji put menjao russianspace dana 01 Sep 2010, 19:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
Na to je neko iz mase dobacio "imaću i ja autoput"

хахахахахаха, који је то господин изјавио!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]