Ma kakvi, ne volim veliku slanu vodu (a i puno kosta, radje odem na selo da odmorim

Ne mogu nikako da skontam sta sam to pisao na "drustvu", cinjenica da sam protivnik da se zenama uskrate neka ljudska prava,
odluka o tome da li ce zena glasati, poloziti vozacki ili nositi hidzab, burku ili minic je za mene stvar licnog izbora.
Znas i sam da smatram prostackim ismijavanje necijih ubjedjenja i da nikad ne ulazim u glupe rasprave i teme tipa "jel bolji isus, muhamed ili buda".
Sto se tice islamske garderobe, sve ok, ukoliko je to stvar licnog osjecaja pojedinca, potpuno je besmisleno nametati bilo kome obrasce ponasanja, govora, odjevanja itd.,
jedino sto jesam prokomentarisao da su oni bombasi iz londonskog metroa usli u britaniju sa laznim pasosima odjeveni u burke, sto se doduse moze rijesiti na druge nacine.
Ne sumnjam da vecina "bradonja" zivi normalne zivote i da im nije do budalesanja i ratovanja, ali je problem u nekolicini ekstrema koji se nadju na svim stranama,
u stvari, najveci problem jest bilo koja pojava ekstremizma koja ce globalistima samo pruziti opravdanje da nas i dalje eksploatisu i tretiraju kao koloniju.
Sto rece, imamo milion vecih problema - unistili su nam privredu i agrar, potplatili politicare, kupice nam izvore vode i zatrovati zemlju gm hranom
i prisilnim vakcinisanjem ljudi i domacih zivotinja, a koliko fajde smo vidjeli od njih svjedoci postotak kancerogenih oboljenja u bih cak i medju djecom
(vec su potplatili neke "strucnjake" da pricaju kako je to od stresa, sto je neopisiv cinizam).
Moj stav je da su autori svih jada na ovim prostorima uvijek bili i ostali globalisti uspjesno sprovodeci staru tehniku "zavadi pa vladaj",
kojima je ovaj nicim kriv ni duzan siroti i napaceni narod nerpestano uvlacen u tudje ratove, a vrhunac cinizma je slanje ljudi odavde u Irak i Avganistan,
zemlje koje bi prije svih trebali bas mi razumjeti, odnosno njihov polozaj zrtvenih jaraca globalizma i satanisticke politike amerike.
Bjezi, skocio mi opet pritisak, odo i ja popit kaficu...