banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Ko zaslužuje spomenik u Banjaluci?
1.Patrijarh Pavle 12%  12%  [ 15 ]
2.Marijan Beneš 19%  19%  [ 24 ]
3.Ferhat-paša Sokolović 9%  9%  [ 11 ]
4.VRS 25%  25%  [ 31 ]
5.Đuro Damjanović 5%  5%  [ 6 ]
6.Srđan Aleksić 4%  4%  [ 5 ]
7.Ismet Bekrić 2%  2%  [ 3 ]
8.Vaso Pelagić 6%  6%  [ 8 ]
9.Radovan Bisić 2%  2%  [ 2 ]
10.Dragan Šajnović 1%  1%  [ 1 ]
11.Josip Broz Tito 10%  10%  [ 13 ]
12. Aleksandar I Karađorđević 6%  6%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jun 2010, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Dzontra Volta je napisao:
Papa Ivan Pavle II :D

BL jedino treba spomenik Vojske Republike Srpske...sve ostalo je nebitno...

...osim moža Yoda :D

ПУНА САГЛАСНОСТ.

Политичари и сви остали нека се напуше оне ствари.
Наши војници су ти који су гинули и дали живот да се створи РС и сачува град од свих који су хтјели да га нападну и разруше!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 12:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
chils je napisao:
Uskoro ću napraviti listu prijedloga za spomenik, pa možemo odraditi i neku anketu.

DRAGOLJUBE :oops:

nijesam te prepoznao auuuu sramote tek sad vidjeh kad spomenu anketu da si to ti uuuuuuuuuu crni ja kako te ne prepoznah evo sve me zmarci od sramote prolaze ko da mi je neko da prostis stiropor u gujcu ugurao pa da cvili dok se setam

Slika

Kako nisi čovječe, ne mijenjam ni face ni fotelju ebote već godinama :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 12:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
http://www.facebook.com/notes/istorija- ... 7815993234
zivuca legenda bl!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
_zoka je napisao:
Ovako....zašto spomenik Benešu?Em nije banjalučanin,em je za vrijeme rata rekao grozne stvari o Banja Luci i banjalučkim Srbima.....Ovo je samo logika koju zastupaju neki...Zašto ne spomenik RK Borac onda?
I dalje,Ferhat paša jeste zadužio ovaj grad u jednoj epohi.....Džaba svirate qrcu da nije......

Da zoka u pravu si , ferhat pasa zasluzuje spomenik u Bl. Moj je prijedlog da to bude nesto tipa 10 skulptura u obliku ljudi nabijenih na kolac...mislim da to najbolje oslikava to vrijeme i njegov doprinos.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 14:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
u sunce ti kalajsano sta je ovde istoricara svi znaju kako se nekad navlacilo na kolcine ko da su za CNN izvjestavali from the face of the place

nego navlacenje na kolac niposto pomisit ce drugaciji da je spomenik njemu u cast jos ako kolcice okrecimo duginim bojama ih eto narodnog veselja

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 14:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
chils je napisao:
u sunce ti kalajsano sta je ovde istoricara svi znaju kako se nekad navlacilo na kolcine ko da su za CNN izvjestavali from the face of the place

nego navlacenje na kolac niposto pomisit ce drugaciji da je spomenik njemu u cast jos ako kolcice okrecimo duginim bojama ih eto narodnog veselja

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbright: :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 14:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 14:03
Vojska Republike Srpske zasluzuje poseban spomenik u BL :) toliko od mene :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
goci master je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Дај бре не лупајте, какве везе има Срђан Алексић са Бања Луком? Какве небулозе ваљате то је страшно.
.

Strasno je jedino to da ti konstantno prozivas razne nebuloze a sam ih imas najvise.
To sto je taj momak uradio prevazilazi granice obicne opstine i dopire mnogo mnogo sire. U Novom Sadu je dobio ulicu ili prolaz. Sta to NS ima sa Srdjanom?
Uostalom, Trebinje je grad u RS, Banjaluka je glavni grad iste, dovoljna veza...

Проблем твој је што ти у свакој теми видиш Алексића. Свака њему част али он са БЛ нема везе.
Добио је улицу у НС и то је лепо од НС-а али требало би Требиње више да се посвети том момку и његовом делу. БЛ има довољно својих заслужних грађана а не занима се ни са њима.
Водећи се том логиком којом се ти водиш могли би да подигнемо споменик и оном немачком војнику што није хтео да стреља Србе па је платио главом. То што је он урадио превазилази границе једне земље и допире много шире.
Уосталом, Немачка је у Европи, Бања Лука је у Европи, довољна веза...

Поента овог наглабање овде је да БЛ треба да подигне споменик неком свом заслужном грађанину а не некоме са стране.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Al ima zasluznih gradjana da se useres... Najbolji predlozi i oko kojih se nismo posvadjali su dva boksera, ludi Ale i Jefto... Sve same velicine grada ispisane na ovoj temi, 6 strana konstruktivnih predloga, bez suvisnog piskaranja

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

аххахахахахахахахахаххахахаха
оплаках! :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:

Znas li ti uopste ko je Radovan Bisic?

О Бишићу је требало да пише. Пардон, пишем са бабиног лап топа па ми прескачу типке...

Иначе, познато ми је ко је Бишић, међутим кад би сваком познатом Бањалучанину дигли споменик, бојим се да би нам град био много мали за толико споменика. Ипак, БЛ није Мали Мокри Луг.

:laughing3: veze omladinac veze

Пих, ја сам стварно мислио да се он презива Бишић. Мада нисам упознат превише са каријером поменутог ("и то ми је неки спорт, бију се са другима и додирују се оним знојавим телима").
Површно сам упознат са његовом каријером али сам се дефинтивно утриповао да се он презива Бишић уместо Бисић.
До мене (и сад смајли који се удара у чело).
Иначе, ако се не варам у БЛ постоји традиоционални турнир који носи његово име. И то је један начин да се некоме захвали за промоцију града и заслуге за град.
Кад смо већ код спорта, помиње се РК Борац. Па ако један Добој сваке године може традиционално да окупи све најјаче екипе из окружења онда би то Бања Луци требао да буде још мањи проблем и да се и на тај начин шампионска генерација РКБ очува од заборава.

Зока, како може да ти смета предлог за Бенеша јер он није из БЛ и о Србима је причао то шта је причао, а не смета ти што Ферхад-паша није из БЛ а да ли је лоше говорио од Србима не знамо али знамо да сигурно није другачије према њима поступао него како су тада радили и остали.
Оно што је изградио, изградио је да служи тада владајућој класи и вери, од тога користи сви остали нису имали.
Свака њему част што је он градио али он је градио пролазне ствари типа оставе за жито, ханове и сл. Једино што је иза њега конкретно остало је џамија. Никако ту не видим неку посебну заслугу за Бања Луку осим да је дефинтивно допринео истој стварајући од ње један трговачки центар дешавања у том делу Крајине.

Херцог, Јефто је ипак Јефто. 8)

Poslednji put menjao Silvio Dante dana 30 Jun 2010, 16:18, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Sve u svemu izgleda da BL i nije imala nikog većeg i značajnijeg od aktuelnog premijera, niti je iko veće i ljepše zadužbine sagradio, a niti je BL ikad bila važnija, veća i ljepša nego što je sad, pa eto vanm prijedloga pošto vidim da se i živi računaju 8)

Poslednji put menjao old fashion men dana 30 Jun 2010, 16:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Uploaded with ImageShack.us

Вјероватно су већ сви видјели ал` како и сами закључисмо овдје.. ДОДО ЈЕ ТАЈ :)

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Превише је трошна зграда да издржи ту величину. ;-)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 16:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:

Зока, како може да ти смета предлог за Бенеша јер он није из БЛ и о Србима је причао то шта је причао, а не смета ти што Ферхад-паша није из БЛ а да ли је лоше говорио од Србима не знамо али знамо да сигурно није другачије према њима поступао него како су тада радили и остали.
Оно што је изградио, изградио је да служи тада владајућој класи и вери, од тога користи сви остали нису имали.
Свака њему част што је он градио али он је градио пролазне ствари типа оставе за жито, ханове и сл. Једино што је иза њега конкретно остало је џамија. Никако ту не видим неку посебну заслугу за Бања Луку осим да је дефинтивно допринео истој стварајући од ње један трговачки центар дешавања у том делу Крајине.

Ne smeta meni Beneš.Čovjeka znam lično i ok je....Ja sam se samo vodio logikom ostalih...

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 19:14 
Stara kuka
Stara kuka

О Бишићу је требало да пише. Пардон, пишем са бабиног лап топа па ми прескачу типке...
Ti si jarane jedan CETNICKI TROL kojeg nazalost ovde trpe zbog neidentifikovanih emocija ali u sustini si bale koji Radovana kao boksera upamtio nije i koji kao i g.lavic na duhovnosti ima svoju publiku na cetnickoj istoriji i tu bi trebao da se ogranici ( ko Fikret onomad na crnoj hronici ) provalio si se dovoljno sa Bishicem i lagano odplivaj nizvodno budi musko odplutaj na nazionalno osvijetene teme.

Пих, ја сам стварно мислио да се он презива Бишић. Мада нисам упознат превише са каријером поменутог ("и то ми је неки спорт, бију се са другима и додирују се оним знојавим телима").
Површно сам упознат са његовом каријером али сам се дефинтивно утриповао да се он презива Бишић уместо Бисић.
До мене (и сад смајли који се удара у чело).
Иначе, ако се не варам у БЛ постоји традиоционални турнир који носи његово име. И то је један начин да се некоме захвали за промоцију града и заслуге за град.
Кад смо већ код спорта, помиње се РК Борац. Па ако један Добој сваке године може традиционално да окупи све најјаче екипе из окружења онда би то Бања Луци требао да буде још мањи проблем и да се и на тај начин шампионска генерација РКБ очува од заборава.

Херцог, Јефто је ипак Јефто. 8)[/quote][/quote]

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 19:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2010, 22:31
TiTo......baš bi bilo lijepo vidjeti spomenik u Banja Luci :-)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Silvio Dante je napisao:
Проблем твој је што ти у свакој теми видиш Алексића.

A jel? Vidim ga u svakoj onoj u kojoj zasluzuje da se spomene. Kao sto je ova. I uvijek cu ga spominjati.
Pri tom uopste ne mislim da ima bilo kakvu sansu da ga i dobije, samo dajem odgovor na temu...

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 19:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Mislim da Aleksic u BL treba da dobije ulicu spomenik je vec previse, onda bi svaki grad u RS trebao da ima spomenik za 12 beba.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2010, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka

Vuk_samotnjak je napisao:
Mislim da Aleksic u BL treba da dobije ulicu spomenik je vec previse, onda bi svaki grad u RS trebao da ima spomenik za 12 beba.

nemojte tako Vuce bebe nisu birale kad ce da se rode a Srdjan je svjesno stao na stranu LJUDSKOSTI I CASTI u koju se mi mali srbi pri svakoj slavi kunemo

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 183 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]