Vuk_samotnjak je napisao:
evo ja se sam prepoznajem. srpski mentalitet? procitaj malo englesku stampu poslije utakmice sa alzirom, pa ces vidjeti da je nase pljuvanje nula u odnosu na njihovo. a istu tu reprezentaciju ce da podignu u zvijezde ako osvoji medalju. normalna stvar.
jeste, rekli smo svi da su igrali ocajno protiv gane. i ti si rekao da smo igrali lose protiv gane, prema tome, i ti si pljuvac. dakle, ocekujem da se, po svojoj savjesti, samobanujes.
Velika je razlika kad kiksa Engleska koja je 3 favorit za osvajanje prvenstva i kad kiksa neko ko se ni ne svrstava u favorite.
Pod pljuvace ne svrstavam ljude koji kazu da je igra bila losa sto i jest vec ljude koji bi pola reprezentativaca vatili kuci, kao sto je pljuvanje na Krasica koji sa Ganom nije znao kako se zove a protiv Njemacke fenomenalan...
Kad se sve ovo zavrsi treba postaviti pitanje dali Tomislav Karadzic treba da ostane u fotelji FSS posto je on prvi okrenuo leda reprezentaciji i rekao da se treba koncetrisati za kvalifikacije za EURO 2012.
Престани више прозивати човјека и прочитај цијели интервју:
Citiraj:
SPORTAL.RS u JAR: Karadžić: Dosta plakanja, izabrali smo teži put
[od specijalnog izveštača] - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić žali zbog neuspeha protiv Gane i propuštene šanse da se prekine niz od pet poraza za redom na Svetskim prvenstvima (poslednji put pobeda protiv SAD 1998. u Francuskoj). Karadžić se ne slaže sa mnogim izjavama selektora Radomira Antića i pojedinim igračima posle meča, ali dodaje da u redovima "orlova" nema strujanja koja obično prate posle poraza i da niko nije izgubio nadu u plasman u nokaut fazu.
- Došli smo svi na trening što jasno govori da nam je stalo da provedemo što više vremena sa ekipom, kako u kampu, tako i na samom terenu. Želja je da vratimo atmosferu koja je bila pred duel sa Ganom. Poraz je svima teško pao, pojedini igrači su plakali posle utakmice i sigurno da u kampu vlada neraspoloženje. Ovo je fudbal, izgubili smo utakmicu, imamo još dve do kraja. Izabrali smo teži put, ali šanse još postoje i potrebno je da odigramo dobro protiv Nemačke i Australije - rekao je Karadžić na treningu "orlova", koji se nalazio u prisustvu potpredsednika Ćurkovića i Đorđevića.
Prvi čovek srpske "kuće fudbala" ne krije da bi bio srećan da je na semaforu ostalo 0:0.
- Planirali smo da pobedimo Ganu, sada vidimo i da bi nerešen rezultat bio zadovoljavajući. Bez obzira kako se sve ovo završi, srpski fudbal neće stati. Očekuju nas kvalifikacije za EP, sređivanje infrastrukture, jer kao što znate vlada Srbije je najavila da će graditi deset stadiona sa reflektorima i to će biti veliki projekat.
Stekao se utisak da su se igrači uplašili protiv Gane i igrali u grču.
- Čudno mi je bilo izjave igrača da su im noge teške. Ušli smo na teren bojažljivo, posebno se to videlo u prvom delu. Naš tim, kako u pripremnom periodu, tako i u prvoj utakmici na SP nije ličio na onaj iz kvalifikacija.
Mnogi spominju da se ponovo oseća negativna atmosfera koja je označila kraj u Nemačkoj 2006. godine.
- U kampu nema podela, strujanja koje obično prate ekipu posle poraza. Stanje je korektno. Razgovarali smo o sledećoj utakmici. Nemačka je pokazala najviše do sada. Odigrala je veoma dobro i svakako da nas čeka težak posao. Nekako po pravilu, kako to obično biva, Nemačka neće dobro odigrati protiv nas, niti ćemo mi biti slabi kao protiv Gane, tako da se nadam dobroj utakmici.
Karadžić priznaje da je Srbija zasluženo izgubila od Gane.
- To je moje mišljenje. Imali smo dve, tri šanse. Žigić, Pantelić, najzrelija je bila Krasićeva, tako da smo mogli da rešimo utakmicu. Gana je dobra ekipa, ima brze i snažne igrače, pokazali su određeni kvalitet i zasluženo pobedili.
Predsednik FIFA Sep Blater i prvi čovek UEFA Mišel Platini su, poput mnogih, takođe razočarani nastupom Srbije.
- Platini je navijao za nas, napustio je utakmicu 15 minuta pre kraja zbog obavez. Međutim, dobar deo UEFA i FIFA, kao i sam Blater, ostao je do kraja. Više se očekivalo od nas, ne samo od naših ljudi, već su i svetski mediji smatrali da će Srbija biti iznenađenje. Zato ostaje žal što smo ostavili bled utisak, kao i na sedam, osam miliona naših ljudi u zemlji i dijaspori. Šteta, velika šteta. Idemo dalje, pokušaćemo da kroz ove dve utakmice vratimo nadu, ali moramo u meč ući pametno, iskusno i strpljivo, kako bi priveli kraju ovo SP na najbolji mogući način - zaključio je Karadžić.