[quote="114_AhmeD"]@LAVIĆU
Brate moj, ja dajem tebi pravo na mišljenje i uvjek je tako bilo. Bog ti ja dao slobodu tu, pa ko onda ima pravo da ti je uzme ?!
Hvala na ljudskosti.
Složio si se samnom o onom što su pokvarenjaci radili, istog smo stava, ali brate ti upravo uzimaš ono što su oni pokvarili. Zar misliš da bi Allah bio nepravedan i ostavio čovječanstvo na jednoj iskrivljenoj knjizi, koju su njegovi neprijatelji promijenili !?
Ti vidiš da ja uzimam ono što je pokvareno a ne vidiš šta ti uzimaš. Prednost je što ti mogu navesti šta je promenjeno i dodato a ti to kod tebe ne možeš videti. OBE su knjige pretrpile ljudski faktor ali u Pismu ima mnogo Božije reči a Kuran takođe možemo proveriti.
Brate ;
[b]Kur’an je doista svijetu cijelom opomena! (38, 87)[/b
Kad proverim pa ću reći.
Hajmo sjesti zajedno kao braća po Ademu alejhisselam i pošto želimo jedan drugom dobro, da vidimo gdje istina, da vidimo je li vjera poslanika bila vjera u Allaha jednog jedinog bez žene, sina, unuka... ili je to vjera sa bogoljudima, onim koje su pagani zamišljali.
Već sedimo. Svakako da obojica mislimo da smo u pravu. Vera kojeg poslanika...? Pokušaj razmišljati šta bi značila ova reč: Bog se javi u telu i opravda se u Duhu. Bog stvara REČJU ali Bog može ući i u SRCE i u MATERICU i žena može začeti. Anđeli imaše odnos sa ženama jer nisu rečju niti Duhom mogli postaviti život već isto kao i čovek. Boga mi, ti si jako blizu Islama, i znam kad bi izučavao i dobio odgovore na svoje nejasnoće da bi bio iskren dovoljno da prihvatiš istinu.
[b]Definicija za Krista etc: ( znaš da je rođen bez biološkog oca... itd.. ne moram to ) Poslan da opomene izgubljene ovce kuće izraelove, koji su se pokvarili.. Oni ga odbiše i htijedoše ubiti, Isaa a.s zamoli Allaha da ga sačuva i on biva sačuvan, uznesen na nebo i bit će vraćen u roku određenom sa ulogom Mesije.. Isus jest MESIJA, a ti ne uzimaj doktrinu pagana o njemu. Kako će se ljudi spasiti vjerujuću u njega ? Neće on praštati grijehe to samo Allah može, nego će ga ljudi poznati, povjerovati da je istina sve to, i imat će vjeru, vjerovaće u ono što im kaže, robovat će Allahu onda i bit će spašeni ! Sad da dođe Isaa a.s svako bi vidio čudo jer su već spoznali tog čovjeka, i svako bi se poveo za njim osim onih najgorih inadžija. ---[/b]
Ne samo da opomene već da SPASI od smrti jer je to služba Mesije. On je i isceljivao i vaskrsavao i proricao i upozoravao i SPASIO sve koji Ga veruju jer se spasenje NE MOŽE ZASLUŽITI. Jagnje nije došlo da pobegne jer onda NEBI BILO MESIJA niti jagnje, niti bi iko bio spašen. Neće ponovo biti vraćen da postrada jer je Marija rodila MESIJU to i Kuran kaže. Nema desetak Mesija niti otkupa već JEDAN. Ne uzimam ničiju doktrinu ne brigaj. U pravu si da samo Bog može dati život i samo Bog može oprostiti grehe zato i dođe u telu da to učini. ((sad ti mene pitaj odkud glas sa neba a telo u vodi i odkud golub itd.) Bog ne traži da mu ROBUJEMO već da nas oslobodi jer je On naš OTAC a mi Njegova DECA. Da i danas ima mnogo inadžija koji ne veruju u Mesiju ali Bog je strpljiv i čeka da mu poveruju.
Ima islam puno duhovnosti ali brate ti stojiš ispred kuće i gledaš vanjštinu. Uđi unutra pa pogledaj malo bolje.. Izučavaj...
A šta je duhovnost?
A Vjerovjesnik, s.a.w.s., je rekao: „[b]Bogobojaznost je ovdje“, pokazavši ashabima na prsa svoja
Uspio je onaj ko je očisti, a propao je onaj ko je uprlja...“ (Sura Eš-Šems, 9-10.) - dušu
Kaže Ibn Abbas, r.a., o govoru Musa, a.s., faraonu: „Da li bi ti da se očistiš...“ (En-Nazi’at, 18.): „Sa čišćenjem se ovdje misli na čišćenje duše od ružnih osobina, a najvažnije od svega toga jeste čišćenje duše od širka...“ (6)[/b]
SAGLASAN.
Nema veze to za ignorisanje, i ti si samo čovjek koji griješi. Ako vjerujemo u Allaha onda ćemo raditi na miru i nećemo remetiti mir.
" Allah je milostiv samo prema onom ko je milostiv prema njegovim stvorenjima " ( halifa Omer ibn Hattab radijallahu anhu )
I čeka da dođu u pokajanje jer Njegova reč ne prolazi. Vidiš li ti dugu nekad ako je vidiš to znači da zavet važi. A vidiš li nekad šta kažu 10 zapovesti koje svojim prstom napisa stvoritelj? I one su zavet zar ne?
Pismo govori da će se na nebu ponovo videti KOVČEG ZAVETA (Otkrivanje) i kome je još stalo do Božije reči...? Ah da Bogu je stalo.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
Poslednji put menjao lavić dana 16 Jun 2010, 19:42, izmenjena 2 puta
|