banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 20:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Mesija
PostPoslato: 16 Jun 2010, 17:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Haso

,,Kako tumacis ovo?
Negdje sam cuo da je Isus tek za vrijeme Konstantina poceo da se zove sin Boziji i da je to odredeno na jednom skupu gdje je pozvo neke popove i zajedno se dogovorili da ga zovu sin Boziji.

ovo sam cuo na jednom video al ne kaze nista opsirnije nego samo ovo

Sta misli o ovome?
,,

Iznenadit ćeš se ako ti odgovorim.
Ako si spreman uzmi čašu vode sedi i čitaj polako.
On je UTELOVLJENI BOG.

Jesi živ -brate?
Bog je Duh i javi se u telu nebeskom ali dođe vreme da otkupi od smrti narod pa se rodi onaj koji je DUH ali sad u zemaljskom telu da bi moglo telo umreti jer anđeosko ne umire.
Duh ne umire i sve prisutan je i ne može van tela se pokazati ljudima.

Pitaj jer znam da vam treba duhovnosti.
Ispočetka je nekome smešno a na kraju životno ozbiljno kad ga Duh osvedoči.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 17:51 
Veteran
Veteran

[quote="114_AhmeD"]@LAVIĆU

Brate moj, ja dajem tebi pravo na mišljenje i uvjek je tako bilo. Bog ti ja dao slobodu tu, pa ko onda ima pravo da ti je uzme ?!

Hvala na ljudskosti.

Složio si se samnom o onom što su pokvarenjaci radili, istog smo stava, ali brate ti upravo uzimaš ono što su oni pokvarili. Zar misliš da bi Allah bio nepravedan i ostavio čovječanstvo na jednoj iskrivljenoj knjizi, koju su njegovi neprijatelji promijenili !?

Ti vidiš da ja uzimam ono što je pokvareno a ne vidiš šta ti uzimaš.
Prednost je što ti mogu navesti šta je promenjeno i dodato a ti to kod tebe ne možeš videti.
OBE su knjige pretrpile ljudski faktor ali u Pismu ima mnogo Božije reči a Kuran takođe možemo proveriti.

Brate ;

[b]Kur’an je doista svijetu cijelom opomena! (38, 87)[/b

Kad proverim pa ću reći.

Hajmo sjesti zajedno kao braća po Ademu alejhisselam i pošto želimo jedan drugom dobro, da vidimo gdje istina, da vidimo je li vjera poslanika bila vjera u Allaha jednog jedinog bez žene, sina, unuka... ili je to vjera sa bogoljudima, onim koje su pagani zamišljali.

Već sedimo.
Svakako da obojica mislimo da smo u pravu.
Vera kojeg poslanika...?
Pokušaj razmišljati šta bi značila ova reč: Bog se javi u telu i opravda se u Duhu.
Bog stvara REČJU ali Bog može ući i u SRCE i u MATERICU i žena može začeti. Anđeli imaše odnos sa ženama jer nisu rečju niti Duhom mogli postaviti život već isto kao i čovek.
Boga mi, ti si jako blizu Islama, i znam kad bi izučavao i dobio odgovore na svoje nejasnoće da bi bio iskren dovoljno da prihvatiš istinu.

[b]Definicija za Krista etc: ( znaš da je rođen bez biološkog oca... itd.. ne moram to )
Poslan da opomene izgubljene ovce kuće izraelove, koji su se pokvarili.. Oni ga odbiše i htijedoše ubiti, Isaa a.s zamoli Allaha da ga sačuva i on biva sačuvan, uznesen na nebo i bit će vraćen u roku određenom sa ulogom Mesije.. Isus jest MESIJA, a ti ne uzimaj doktrinu pagana o njemu. Kako će se ljudi spasiti vjerujuću u njega ? Neće on praštati grijehe to samo Allah može, nego će ga ljudi poznati, povjerovati da je istina sve to, i imat će vjeru, vjerovaće u ono što im kaže, robovat će Allahu onda i bit će spašeni ! Sad da dođe Isaa a.s svako bi vidio čudo jer su već spoznali tog čovjeka, i svako bi se poveo za njim osim onih najgorih inadžija.
---
[/b]

Ne samo da opomene već da SPASI od smrti jer je to služba Mesije.
On je i isceljivao i vaskrsavao i proricao i upozoravao i SPASIO sve koji Ga veruju jer se spasenje NE MOŽE ZASLUŽITI.
Jagnje nije došlo da pobegne jer onda NEBI BILO MESIJA niti jagnje, niti bi iko bio spašen.
Neće ponovo biti vraćen da postrada jer je Marija rodila MESIJU to i Kuran kaže.
Nema desetak Mesija niti otkupa već JEDAN.
Ne uzimam ničiju doktrinu ne brigaj.
U pravu si da samo Bog može dati život i samo Bog može oprostiti grehe zato i dođe u telu da to učini.
((sad ti mene pitaj odkud glas sa neba a telo u vodi i odkud golub itd.)
Bog ne traži da mu ROBUJEMO već da nas oslobodi jer je On naš OTAC a mi Njegova DECA.
Da i danas ima mnogo inadžija koji ne veruju u Mesiju ali Bog je strpljiv i čeka da mu poveruju.

Ima islam puno duhovnosti ali brate ti stojiš ispred kuće i gledaš vanjštinu. Uđi unutra pa pogledaj malo bolje.. Izučavaj...

A šta je duhovnost?

A Vjerovjesnik, s.a.w.s., je rekao: „[b]Bogobojaznost je ovdje“, pokazavši ashabima na prsa svoja

Uspio je onaj ko je očisti, a propao je onaj ko je uprlja...“ (Sura Eš-Šems, 9-10.) - dušu

Kaže Ibn Abbas, r.a., o govoru Musa, a.s., faraonu: „Da li bi ti da se očistiš...“ (En-Nazi’at, 18.): „Sa čišćenjem se ovdje misli na čišćenje duše od ružnih osobina, a najvažnije od svega toga jeste čišćenje duše od širka...“ (6)
[/b]

SAGLASAN.

Nema veze to za ignorisanje, i ti si samo čovjek koji griješi. Ako vjerujemo u Allaha onda ćemo raditi na miru i nećemo remetiti mir.

" Allah je milostiv samo prema onom ko je milostiv prema njegovim stvorenjima " ( halifa Omer ibn Hattab radijallahu anhu )

I čeka da dođu u pokajanje jer Njegova reč ne prolazi.
Vidiš li ti dugu nekad ako je vidiš to znači da zavet važi.
A vidiš li nekad šta kažu 10 zapovesti koje svojim prstom napisa stvoritelj? I one su zavet zar ne?

Pismo govori da će se na nebu ponovo videti KOVČEG ZAVETA (Otkrivanje) i kome je još stalo do Božije reči...? Ah da Bogu je stalo.

Poslednji put menjao lavić dana 16 Jun 2010, 19:42, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 19:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
lavić je napisao:
Haso

,,Kako tumacis ovo?
Negdje sam cuo da je Isus tek za vrijeme Konstantina poceo da se zove sin Boziji i da je to odredeno na jednom skupu gdje je pozvo neke popove i zajedno se dogovorili da ga zovu sin Boziji.

ovo sam cuo na jednom video al ne kaze nista opsirnije nego samo ovo

Sta misli o ovome?
,,

Iznenadit ćeš se ako ti odgovorim.
Ako si spreman uzmi čašu vode sedi i čitaj polako.
On je UTELOVLJENI BOG.

Jesi živ -brate?
Bog je Duh i javi se u telu nebeskom ali dođe vreme da otkupi od smrti narod pa se rodi onaj koji je DUH ali sad u zemaljskom telu da bi moglo telo umreti jer anđeosko ne umire.
Duh ne umire i sve prisutan je i ne može van tela se pokazati ljudima.

Pitaj jer znam da vam treba duhovnosti.
Ispočetka je nekome smešno a na kraju životno ozbiljno kad ga Duh osvedoči.

Hoces da kazes da je Konstantin utelovljeni Bog?
A jel on podijelio krscanstvo?

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 19:34 
Veteran
Veteran

Haso...čoveče?
Mislim da je i u Islamu zabranjen alkohol.
Ili nešto prekid u vezama....
Gde ja rekoh za Konstantina nešto ?
Pitao si za ,,sina Božijeg,, a a ne ko je Konstantin.
Mislim da je bolje da ti brat Spavac odgovori jer se ja ,kleberim,
On će to časkom na volej :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 21:48 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
Haso...čoveče?
Mislim da je i u Islamu zabranjen alkohol.
Ili nešto prekid u vezama....
Gde ja rekoh za Konstantina nešto ?
Pitao si za ,,sina Božijeg,, a a ne ko je Konstantin.
Mislim da je bolje da ti brat Spavac odgovori jer se ja ,kleberim,
On će to časkom na volej :)

Al ja sam tebi reko da je Isus poceo da se zove sin Boziji tek za vrijeme Konstantina(prije ga nisu zvali sin Boziji)?
nisam te pito sto ga zovu sin Boziji.(mozda me nisi razumio)

Al sta misli o ovom da su ga do vladavine konstantina smatrali covjekom jer je on i neki popovi koji su se okupili dogovorili se da ga pocnu zvat sin Boziji.

Jel sad razumijes pitanje?

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 23:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
haso, imas li ti dokaz za tu recenicu o Konstantinu il je predpostavka, rekla - kazala opcija?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 10:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
@Lavić

Eno imaš prvi primjer Kur'ana još u Istanbulsom muzeju, koji je isti kao ovaj danas. Pisan je za vrijeme poslanika a.s a na jedno mjesto skupljen nakon što je on umro. Ni slovo se nije promjenilo.

Čovjek se mora nekom poklanjati i nečemu služiti i robovati jer ima dušu koju mora nečim zadovoljiti. Čovjek je slobodan samo kad se pokloni Allahu i to je jedina sreća. Allah ga nece ostaviti niti mu na ljubav ne uzvratiti

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 11:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
Ahmede,
na čemu je pisan prvi Kuran,,,,na papiru ili,,,,nešto drugo?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dragann je napisao:
Ahmede,
na čemu je pisan prvi Kuran,,,,na papiru ili,,,,nešto drugo?

Neki ljudi čuvši objavu koja je došla poslaniku a.s su ga zapisivali na palmine listove. Ali nije samo to razlog što se sačuvao ( to što je bio zapisivan za vrijeme poslanika ), nego je veliko čudo koje je Allah dao kao dokaz istinosti, a to je što su ga ljudi tako lako pamtili, svako slovo doslovno. Čak cijelog ga zna bezbroj ljudi što nije slučaj ni jednom drugom knjigom u historiji

Pogledaj, ni 3 godine pune nema, jedva priča a zna već, iz Alžira malai najmlađi hafiz na svijetu. Više od 6600 ajeta na pamet zna.

http://www.youtube.com/watch?v=CKA3ZpF6Xts

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 13:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Čitam na forumima kako se spominje matematički kod za Kuran.
O čemu se radi?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 13:45 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

kad si vec procitao na forumu, vjerujem da ti je neko tamo i objasnio...nemoras natezati...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 13:47 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
haso, imas li ti dokaz za tu recenicu o Konstantinu il je predpostavka, rekla - kazala opcija?

pa daj samo sam pito lavica sta misli o ovom(ne kazem da nije pretpostavka)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 13:53 
Početnik
Početnik

dragann je napisao:
O čemu se radi?

Meni je to jedno profesor objasnio nesto kao sve je povezano sa brojem 19
recimo koliko se puta spominje rijec Allah u Kur'anu i onda koju cifru dobijes djeljiva je sa 19 il recimo koliko puta se spominje Bismillah isto tako djeljivo sa 19 i jos dosta stvari al nemogu sad bas da se sjetim al ev ti jedna zanimljivost opet vezana za brojeve.(vec sam piso al nez jesil cito)

U Kur'anu se spominje ''sura An-Nahl'' sto bi u prevodu znacilo Pčele i ona je 16. sura u Kur'anu,
a ono sto je zanimljivo da Ženski clanovi pcelinje zajednice ( matice i pcele radilice ) se razvijaju iz oplodenih jaja koja sadrže 32 hromozoma ( dva seta po 16 hromozoma ). Muški clanovi pcelinje zajednice ( trutovi ) razvijaju se iz neoplodenog jajeta ( proces partenogeneza ) i oni imaju samo jedan set od 16 hromozoma koji nasleduju od svoje majke.

REcimo ovde vidis da je broj sure povezan sa hromozomima pcele. Cudno?

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 14:14 
staromodan
Korisnikov avatar

haso6162 je napisao:
spavac je napisao:

haso, nisam ni ja bio neprijateljski prema tebi...al sta zna, takva vrsta pitanja rekla - kazala ne znam koliko mogu pomoci u toku debate...kao da igras odbojku bez mreze ako me kontas..

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 14:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
:lol: :lol: :lol:

kad si vec procitao na forumu, vjerujem da ti je neko tamo i objasnio...nemoras natezati...

Ma površno su se dotakli toga.

Evo ni od Hase nisam dobio detaljniji odgovor :confused1:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 14:32 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
haso6162 je napisao:
spavac je napisao:

haso, nisam ni ja bio neprijateljski prema tebi...al sta zna, takva vrsta pitanja rekla - kazala ne znam koliko mogu pomoci u toku debate...kao da igras odbojku bez mreze ako me kontas..

Kontam al sta fali zvines loptu samo nek ide u protivnicko polje mozda sudija i prizna :lol:
Ok nisam ni reko da imas neprijateljske namjere neg ev sta ti mislis o tom.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 15:06 
staromodan
Korisnikov avatar

na drugoj temi sam rekao svoje misljenje, onako u kratko...(eto ,sad je lopta u tvom polju)

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 20:32 
Veteran
Veteran

Haso

De reci šta je za Jevreje predstavljao Mesija u Pismu a šta predstavlja u Islamu?
Možda Marija nije rodila Mesiju već beše štamparska greška u Kuranu.
Kako to da se kaže : Marija rodila Mesiju što znači DA SE ZBILO a ne piše: Marija ĆE RODITI MESIJU.A uloga Mesije je:???

Treba ići za Bogom i sa Bogom a ne za čovekom.
Čuješ li sebe kad čitaš da je MESIJA VEĆ ROĐEN...i pitaš li se koji je razlog pored svih proroka-glasnika da se pojavi Mesija i da nema zemaljskog Oca...čemu taj PRESEDAN?
slušam?

Pozdrav Ahmedu.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010, 22:30 
Početnik
Početnik

Reci: "Zar, zaista, nećete da vjerujete u Onoga koji je u dva vremenska razdoblja Zemlju stvorio - i još Mu druge ravnim smatrate? To je Gospodar svjetova!"
On je nepomična brda po njoj stvorio i blagoslovljenom je učinio i proizvode njezine na njoj odredio, sve to u dva vremenska razdoblja - ovo je objašnjenje za one koji pitaju,
zatim se nebeskim visinama uputio dok je nebo još maglina bilo, pa njemu i Zemlji rekao: "Pojavite se milom ili silom!" - "Pojavljujemo se drage volje!" - odgovorili su,
pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa, stvorio, i odredio šta će se u svakom nebu nalaziti. A nebo najbliže sjajnim zvijezdama smo ukrasili i nada njim Mi bdijemo. To je odredba Silnoga i Sveznajućega.
A ako glave okrenu, ti reci: "Opominjem vas munjom onakvom kakva je pogodila Ada i Semuda,
kada su im sa svih strana poslanici njihovi dolazili i govorili: "Ne klanjajte se nikome do Allahu!" - a oni odgovarali: "Da je Gospodar naš htio, On bi meleke poslao, mi ne vjerujemo u ono što je po vama poslano."(9-14 Al-Fussilat)

Dao sam ti odgovore na postavljena pitanja postavljas ih ponovo ISTA.
Nemoj dzaba vise postavljat.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010, 08:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dragann je napisao:
O čemu se radi?

Ovdje imaš puno primjera:
http://miraclesofthequran.com/mathematical_index.html

Golden ratio of cration 1.618
http://www.youtube.com/watch?v=1Gjkbw2ovl0

pogledaj oba

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]