Ja licno mislim da je rapsravljanje o kvaliteti necijeg interneta apsurdno.Svaki ISP ima i prednosti i mane, te nemora znaciti da ce svaki korisnik imati istu kvalitetu pristupa netu.
Svako, takodjer, ima drugacije kriterijume ocjenjivanja internet konekcije, nekome je vazno samo da radi 24/7, nekome je vazno da je brzina sto blize deklarisanoj(a sada nekome je opet vazniji upload a nekom download), nekome je vazan ping, nekome korisnicka podrska, nekome cijena...i tako u nedogled.
Jasno mi je da svako iznese svoje misljenje, ali mi nije jasno zasto pokopavati druge?Neko je iznio svoje misljenje, ok, sada neka neko drugi iznese svoje.
Meni je licno najvaznija brzina downloada i ping, te mi je zato adsl odlican, a pritom nikada veza ne puca.
Koliko znam(tetka mi ima eltu) da joj i net i kablovska rade perfektno, u sto sam se i uvjerio.Net je stalan kao i brzina, kanali su, manje vise, svi tu...
Mislim da nema potrebe za svadjom oko necijeg misljenja...
Btw.
ziggy je napisao:
Pa ne moze, jer je jedini nacin da nekome ukines analognu televiziju - prekines kabal negdje u nekoj kutiji razvodnoj u zgradi. Barem sto se elte tice. A internet je sporedna stvar kod njih, em' ne valja nista, a nista bolji od najgoreg wireless-a nije (jer nemaju svugdje optiku, pa malo bakrom, malo optikom, malo vise bezicno; naravno to nigdje ne pise, pa onda ko hoce nek' igra ruski rulet, mozda mu se i posreci), em ono sto zarade od njega je nista u poredjenju s televizijom.
Grijesis tu, istina da nemaju svugdje optiku, no ni bakar nije los.A wireless nemogu nikako koristiti jer kroz jedan kabl ide i televizija i internet, a kablovsku preko wirelessa nemogu slati do krajnjeg korisnika

.