banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 11:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2010, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Je li..

"Prodić je istakao da je prednost digitalne tehnologije u tome što nije više ograničena u broju kanala.

- Do kraja godine planiramo stotinu kanala u digitalnom obliku."

..ili je..

"Kabanica je istakao da što se tiče daljih planova korisnici mogu očekivati uvećanje broja digitalnih kanala.

- Trenutno ih je u mreži preko 50, izašli smo vani sa programskim šemama, do 100 digitalnih kanala koji će u narednih nekoliko mjeseci biti uvedeni." ?????????

Je li do kraja godine ili je za nekoliko mjeseci? Ma cim zinu ****

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2010, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
kod elte vrijeme je relativna stavka. Godina im nema 12 mjeseci, mjesec 30 dana, dan 24h.
Znaci kad oni kazu bice za mjesec to je minimum godina, godina im dodje nesto kao decenija itd...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Зна ли неко да ли постоји могућност да се на Елти користи услуга приступа интернету без услуге кабловске телевизије?

И додатно питање, ако је одговор на претходно питање НЕ. То би значило да је за Елтине кориснике искључена било каква потенцијална погућност IPTV услуге у будућности? Јер, имати заједно кабловску телевизију (која не може да се искључи из комплетне услуге) и IPTV нема никаквог смисла.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 09:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Pa ne moze, jer je jedini nacin da nekome ukines analognu televiziju - prekines kabal negdje u nekoj kutiji razvodnoj u zgradi. Barem sto se elte tice. A internet je sporedna stvar kod njih, em' ne valja nista, a nista bolji od najgoreg wireless-a nije (jer nemaju svugdje optiku, pa malo bakrom, malo optikom, malo vise bezicno; naravno to nigdje ne pise, pa onda ko hoce nek' igra ruski rulet, mozda mu se i posreci), em ono sto zarade od njega je nista u poredjenju s televizijom.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 12:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Нисам тражио субјективни коментар о квалитету интернет услуге и кабловске телевизије. Већ имам неколико прикључака на Елту, и презадовољан сам кабловским интернетом, а важим за захтјевног корисника кад је у питању интернет приступ. Оставимо се те генерализације ...

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 13:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Ja licno mislim da je rapsravljanje o kvaliteti necijeg interneta apsurdno.Svaki ISP ima i prednosti i mane, te nemora znaciti da ce svaki korisnik imati istu kvalitetu pristupa netu.
Svako, takodjer, ima drugacije kriterijume ocjenjivanja internet konekcije, nekome je vazno samo da radi 24/7, nekome je vazno da je brzina sto blize deklarisanoj(a sada nekome je opet vazniji upload a nekom download), nekome je vazan ping, nekome korisnicka podrska, nekome cijena...i tako u nedogled.
Jasno mi je da svako iznese svoje misljenje, ali mi nije jasno zasto pokopavati druge?Neko je iznio svoje misljenje, ok, sada neka neko drugi iznese svoje.
Meni je licno najvaznija brzina downloada i ping, te mi je zato adsl odlican, a pritom nikada veza ne puca.
Koliko znam(tetka mi ima eltu) da joj i net i kablovska rade perfektno, u sto sam se i uvjerio.Net je stalan kao i brzina, kanali su, manje vise, svi tu...
Mislim da nema potrebe za svadjom oko necijeg misljenja...

Btw.
ziggy je napisao:
Pa ne moze, jer je jedini nacin da nekome ukines analognu televiziju - prekines kabal negdje u nekoj kutiji razvodnoj u zgradi. Barem sto se elte tice. A internet je sporedna stvar kod njih, em' ne valja nista, a nista bolji od najgoreg wireless-a nije (jer nemaju svugdje optiku, pa malo bakrom, malo optikom, malo vise bezicno; naravno to nigdje ne pise, pa onda ko hoce nek' igra ruski rulet, mozda mu se i posreci), em ono sto zarade od njega je nista u poredjenju s televizijom.

Grijesis tu, istina da nemaju svugdje optiku, no ni bakar nije los.A wireless nemogu nikako koristiti jer kroz jedan kabl ide i televizija i internet, a kablovsku preko wirelessa nemogu slati do krajnjeg korisnika :).

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
A kablovska bez kabla? Cini mi se da ima u ponudi

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 17:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da ali to nije wireless(ovaj internetski za prenos podataka) vec radi na sistemu satelitskih antena, samo na zemlji lol..

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Al je bez zice :D

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2010, 19:39 
Pripravnik
Pripravnik

Jbte, da svojim ocima nisam vidio neke mikrotik wireless uredjaje na 2. hopu, i kod sebe i kod kolege, dok sam eltu koristio, jos bi me i ubijedili... :iconbiggrin:
Ajd, dobro... kod elte sve preko zice ide... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Mikrotik != wireless (pogledati RB45x, RB49x, RB75x, RB11xx modele)

Skini sebi demo i instališi na obični PC pa pogledaj.

Ne znam zašto misliš da mtik odmah znači wireless.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 07:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
mangia je napisao:
Mikrotik != wireless (pogledati RB45x, RB49x, RB75x, RB11xx modele)

Ne znam zašto misliš da mtik odmah znači wireless.

Kako ne znači Mangia, ako Ziggy tako kaže onda je to tako....
Ziggy ako se nekada nađeš u Prijedoru, potraži žutu kuću u ulici Milana Vrhovca, mislim da će te rado ugostiti...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 10:02 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:

Neka... tnx. Losih kopija koje softverski pokusavaju da urade ono za sto je potreban hardver, sam vec dovoljno isprobao, da vise nemam zelje da se opet bakcem. :iconbiggrin:
Evo, ako tebe ne mrzi, probaj ovo http://www.vyatta.com/ i neku linux kantu, vidjeces da je jeftinije i bolje, samo opet ne valja.

Izgleda kao wirelesss, radi kao wireless... a opet nije... misterija. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
ziggy je napisao:
Citiraj:

Neka... tnx. Losih kopija koje softverski pokusavaju da urade ono za sto je potreban hardver, sam vec dovoljno isprobao, da vise nemam zelje da se opet bakcem. :iconbiggrin:
Evo, ako tebe ne mrzi, probaj ovo http://www.vyatta.com/ i neku linux kantu, vidjeces da je jeftinije i bolje, samo opet ne valja.

Izgleda kao wirelesss, radi kao wireless... a opet nije... misterija. :iconbiggrin:

Ma Cisco je zakon..., al opet misterija kako naći " stručnjaka" da prenese "znanje" godinama skupljano u eminentnim ISP provajderima radeći kako administrator na nevjerovatno skupoj opremi,tj simulatorima raznim :)

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pa da, simulator prave mrezne opreme... tako bi i ja to nazvao. Mozes cijeli ISP da simuliras, i da se izvuces, kod nas. Al' zamalo. :P

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 14:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
Što se tiče ziggy-jevih komentara vezano za stanje tržišta većinu je sa pravom postavio,ali najveće kritike u tom pogledu mogu biti upućene Telekomu, s obzirom na to kakvu infrastrukturu imaju građenu od naših para godinama, a cijene su im sačuvaj Bože.Evo primjera:
U Banjaluci se od prije par mjeseci može 1/1 Mb "direktnog pristupa internetu" "kupiti" za 28 evra pod uslovom zakupa bandwitha od 100Mb/s i to od nadprovajdera iz Hrvatske to realizovan optikom.Kod Telekoma je cijena, koju daju jednom operateru koji je ovdje spominjan, na 700 Mb/s negdje oko 60 evra/Mb,znači više nego duplo skuplje, ako pretpostavimo da Telekom ima neuporedivo bolju cijenu od navedenih 28 evra dođemo da frapantnog podatka i zaključka koji glasi:
Osnovni kočničar razvoja telekomunikacionog tržišta u RS je Telekom.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik

Nije kriv telekom, nego drzava koja je prodala opticku infrastrukturu i kablovsku kanalizaciju, pa spickala pare za kupovinu socijalnog mira i potrpala u dzepove "ugledih biznismena" kroz namjestene tendere i anekse ugovora, i koju generalno zaboli za bilo sta gdje "njih nema tu". Rezultat toga je da ovdje se kasni jedno 5 godina za necim sto se normalnim smatrati moze. A to, u danasnje vrijeme i na polju telekomunikacija - je vjecnost. Dok neko sam ne iskopa opticku infrastrukturu i poveze sve vece gradove u BiH, nema nista od normalnih usluga. A ko je jos lud da kopa po ovim brdima i vukojebinama... drzava jedino, al' nje nema ni u tragovima. :iconbiggrin:

Do tad kokosarenje i dzeparenje. Razumijem ja ljude koji bolje vidjeli nisu da ne znaju za bolje, razumijem i da napadaju druge koji jesu. To se u psihologiji zove odbrambeni mehanizam.

Sve super, ako se govna moraju jesti - moraju se. Takva vremena dosla. Al' stvari treba zvati pravim imenom. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:20 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
O čemu vi raspravljate... sve je to softver. I Cisco ruter ima procesor, RAM, flash memoriju... i pogoni ga IOS. Kada bi se IOS kompajlirao za x86 platformu, dobio bi isto što i Mikrotik trenutno nudi. Uostalom, tu je i Dynamips. A sami RouterBoardovi su odlični ruteri, samo je nemoguće očekivati performanse ravne Cisco ruteru koji je 10x skuplji; u okviru svoje cijene nudi zadovoljavajuće performanse. I sve ovo nema nikakve veze sa kvalitetom eltinog interneta... A što se tiče TS - monopol čini svoje...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 15:35 
Pripravnik
Pripravnik

Bogumi, nema veze Cisco ruter ni sa cim ovdje... je ne znam ko ga pominje uopste. :iconbiggrin:
Imas gomilu proizvodjaca L3 uredjaja, koji hardverski rade rutiranje, QoS, filtriranje saobracaja, mikrotik nije jedan od njih. Za par ulica mozda i valja, za nesto ozbiljnije je smijesno. Uostalom, to sto mikrotik radi, moze sve na linuksu dzaba, jeftinije, sa mnogo vecim performansama. Eto ti vytta kao primjer. Na stranu uzasna dokumentacija i mala korisnicka baza. Kod mrezne opreme, jedino sto je bitno - su performanse i mehanizmi/protokoli koji mogu biti pokrenuti - i da ne uticu ne performanse. Jer su hardverski implementirani, djelimicno barem.

Al' nije to problem kod elte. Nego sto je to kao 10 odvojenih firma, a pretstavlja se kao jedna. I onda mozda u jednoj ulici radi (valjda, jos svojim ocima vidio nisam :iconbiggrin:), u drugoj katastrofa, u nekom drugom gradu skroz druga prica... nidje veze, sto bi rekli... infrastruktura, 0 bodova. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 16:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Cekaj malo, ako se vec sve moze rijesiti linuxom, kako ti kazes, zasto ni jedan ozbiljan isp ne koristi kantu sa 250 mhz, 128 ddr1 rama, 20 gb diska, 100/100 mbps lan karticom i doticnim linuxom?Vec daju velike pare za Mikrotikove i slicne aparate? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]