Manaki je napisao:
neka mod odluči da li bi trebalo da interveniše.
Слажем се. Ево одговора овдје, а нека модератор одлучи да ли да остане овдје, да иде у неку другу тему или да се брише.
Manaki je napisao:
Bilo kome van ex-yu, posrbljavanje hrvatskog teksta koje međutim je za razumijevanje tog teksta apsolutno nepotrebno (dovoljan dokaz za to su ministarstva iz BiH, CG i Srbije, koja se ove godine ubiše da nekako dobiju od Hrvatske stotine hiljada strana regulacija za ulazak u EU, koje su sve na hrvatskom – jer to je jezik koji se u tim republikama savršeno dobro razumije pa ne mora da se pobosančuje, pocrnogoriše i posrbljava), vonja. To je prosto tako, a ako ne vjeruješ, idi van pa ih pitaj za dojam. A ovaj forum čitaju i ljudi van ex-yu.
Аман, човјече! Чујеш ли ти себе?
Шта ме брига за туђим предрасудама? Твојим или неким ко чита а живи ван екс-Ју?
Ја ископирао текст. Туђи. Неко ће мислити да сам због тога овакав или онакав? Па нека мисли! Шта је наредни закључак, закључићеш на основу мог аватара да сам женско?
Још једном: нешто ти није јасно (одакле ми овакај текст)? Питај, пријатељу! Ако не питаш већ правиш неке конструкције и карактеришеш људе (макар и хипотетички), то су предрасуде!
Пун си их. Прочитај свој кометар на моју намјерно убачену ријеч "свјетоназор". Ја се зајебавао, пала ми на памет та ријеч док сам куцао и рекох, ајде да је убацим. А Манаки има потребу да ми појасни ту ријеч, па оде на Теофила и СПЦ и заврши са неком патетиком.
Око осталих глупости ("билдање ега", "воњање", "зашто неко преводи са хрватског на српски?")... Отвори тему о томе. На пдф Човјек и друштво, рецимо. Зашто су људи националисти, зашто постоје два језика, српски и хрватски, шта све људи чине да би задовољили его... Ако ти нешто значи, пређи моје постове на форуму и видјећеш много копираних текстова на латиници (рецимо са Б92 или
Index.hr) са линком на те чланке у оригиналу. За овај инкриминисани нисам знао извор, па га нисам ставио.И да, једем искључиво Ледо сладолед, љетујем у Истри, омиљени домаћи бенд су ми КУД Идијоти.
И ја сам будала што се упуштам у овакве расправе са непознатим особама...
Онтопик: Ове глупости око Јуре и Хоуре (извињавам се ако сам груб)... Као, нешто нису били, али су имали предиспозиције, па су као постали националисти. Па се ти као ограђујеш од њих, као супер су били као клинци, али кад су им бркови порасли, сад су то други људи којих се ужасаваш, и њих и њиховог дијела...
Ух!...Укратко, и један и други наведени примјер те демантују. Ти то можеш објашњавати да су пукли (као да ти знаш како је приватно Јајо гледао на хрватство почетком осамдесетих), да су почели да истражују националну историју, да су се продали, бла, бла... Ствари једноставно нису биле црно-бијеле, нису сви људи који су били дио Новог таласа били имуни на национализам, ма колико ти налазио неке изговоре.
Е, а ово ми је супер:
Manaki je napisao:
Citiraj:
Или прича "рокер националиста је оксиморон"... Ко каже?
Tebi neke osnovne stvari nisu jasne o rokenrolu?
Ааааааааааааа!!!... па онда иде: Хоура није рокер, а Гиле из Оргазма јесте (а Гиле је одавно постао карикатура оног Гилета који је написао Златног папагаја).
Ево нису ми јасне! Појасни ми, молим те! Ко је дефинисао појам рокера? Ко издаје лиценце? Како се то мјери (убацио си ову глупу фразу "мора да има рокенрол у глави")? Коме се треба пријавити неко да му се забрани коришћење префикса "рокер"? Рецимо, Цане је велики рокер, али снимио човек пјесме на стихове владике Николаја и окренуо се Цркви и Богу. И сад, коме да пријавим Цанета? Ко сад може да каже да ли је Цане рокер или није? Ево, Манаки ће са лакоћом: "Хоура није, Гиле јесте....Цане? Хм.... Није!"
Каква инфантилна прича!